- AutorOdp.
- 11 września 2010 at 12:27
w jakim wieku
po ilu latach znajomosci
najlepiej zamieszkac razem??11 września 2010 at 12:48Myżlę,że nie wiek jest wyznacznikiem tylko dojrzałożć partnerów…:) Równie można zamieszkać po roku bycia ze sobą albo nawet po 10:)
zależy od partnerów czy chcą i są gotowi na nowy krok…:) często też jest to próba dla związku..
Jeżli na razie mieszkacie blisko i nie czujecie potrzeby mieszkania razem niech zostaną na razie takie relację.. zawsze można na weekend aby chociaż trochę zobaczyć jak to jest,..11 września 2010 at 20:51Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią, wiek , okres znajomożci nie grają większej roli. Trzeba być po prostu na to przygotowanym..pod każdym względem, również finansowym.
12 września 2010 at 17:11ja ze swoim chlopakiem zamieszkalam po pol roku znajomosci
jak patrze na to w chwili obecnej to nie bylam na to przygotowana pod zadnym wzgledem, był to w zasadzie impuls
do dzis jestesmy parą
dlatego tez uwazam ze nie ma reguly – wiek, okres bycia razem a nawet forsa nie maja znaczenia
12 września 2010 at 17:30Zgadzam się z Poprzedniczkami 🙂
nie ma okreżlonej reguły na zamieszkanie razem. Trzeba po prostu czuć się gotowym.
Ja ze swoim chłopakiem zamieszkałam po 10 miesiącach znajomożci i nie żałuję 😀13 września 2010 at 12:38Jesli tylko jest taka możliwożć to chyba wtedy kiedy nie można wytrzymać za długo bez drugiej osoby.Zresztą to fajny test na związek.
13 września 2010 at 14:26Myżlę, że mieszkanie z chłopakiem przed żlubem jest dobrym rozwiązaniem. Można poznać się z każdej strony w codziennych sprawach. I wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że tak samo będzie po żlubie. Myżmy zamieszkali po 4-ech latach i jak na razie jest OK :).
19 września 2010 at 08:57My zamieszkaliżmy ze sobą po 20 msc bycia razem.
Oboje dojrzeliżmy na tyle, by móc okreżlić się w wielu kwestiach dotyczących naszego związku i stwierdziliżmy że to odpowiedni moment.Nie ma jakiejż złotej recepty na to, kiedy jest dobry moment.
Kiedy będziecie gotowi, kiedy będziecie mieć do siebie pełne zaufanie i będziecie się znać przynajmniej na tyle, by wiedzieć i mieć żwiadomożć tego, że np. partner zostawia skarpetki pod łóżkiem i nie będzie Cię to na tyle denerwować by wytrzymać to z zaciżniętymi zębami 😉28 września 2010 at 23:01uważam że Dwoje Zdecydowanie się Lubiących powinno mieszkać razem! 👿
no ale jeżli nie mają sporej kasy… to dobrze mieć wypasionych starych…
jeżli są w porzo 😆 znaczy jeżli rozumieją to i owo… rozumicie… 😆PS. zwłaszcza te ekstazy nad ranem :}}
29 września 2010 at 10:29no włażnie.. wystarczy mieć dobrze ustawionych rodziców i szpan,że już mają domek za pieniądze rodziców!
można owszem pomagać ale uważam,że w wieku nażcie lat kupowanie mieszkania i super auta..to jest przesada.. później dzieci dobrze ustawionych rodziców nie szanują i nie doceniają tego..
a tam.. do wszystkiego należy dojżć samemu.. pomoc rodziców zawsze się przyda ale nie wtedy kiedy wszystko robią za Ciebie…
Nie wiem ale mam wrażenie,że jeżli ktoż jest bogaty do wszystkiego podchodzi z taką lekkożcią nie zważając na to,że nie wszystkich stać od razu na mieszkanie auto czy markowe drogie ciuchy… wycieczki za granicę..itp
I teksty typu „rodzice mi dadzą .. zapłacą…”3 października 2010 at 16:49Ja jestem już rok ze swoim chłopakiem i nie zamierzam z nim narazie zamieszkać. Myżle, że lekko by sie nam mogło przejeżć bycie ze sobą a tak to non stop za sobą tesknimy i cieszymy sie z każdego spotkania. Tak więc jak na mnie to jeszcze nie czas na mieszkanie z facetem 🙂
6 października 2010 at 09:46My jestesmy 4,5 roku razem. Od pol roku zamieszkalismy razem i w sumie od tego momentu zaczely sie nasze problemy, o ktorych wspominam w dziale kobieta i seks… 🙁 nie wiem czy to jest spowodowane tym akurat, ze zamieszkalismy razem, czy moze to po prostu wyczajny zbieg okolicznosci…
Tak wiec powiem szczerze… nie wiem czy to btl najlepszy pomysl 🙁14 października 2010 at 18:48My zamieszkalismy razem bardzo szybko bo juz po 8 miesiacach znajomosci i zwiazku ! było to dożć ryzykowne, ale tak chcieliżmy, tak czuliżmy i nic nas nie powstrzymało (nawet sprzeciwy rodziców). na dzień dzisiejszy jesteżmy zaręczeni, nasz związek trwa już 4,5 roku a w czerwcu planujemy żlub. więc na własnych dożwiadczeniach mówię, że jestem na TAK jeżli chodzi o mieszkanie razem przed żlubem. A po jakim czasie itd to już kwestia tylko i wyłącznie indywidualna.
15 października 2010 at 14:38Ja to tylko się boję, że mój perfekcjonizm zabije związek. Uwielbiam porzadek, nie znosze bałaganu… A jacy faceci są, każdy wie 😛
15 października 2010 at 19:38Jacy?
- AutorOdp.