milosc trwa wiecznie??

• Autor
    Odp.
  • Judy
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Czesc,
    Mam pytanie o to czy wierzycie w trwalosc milosci. Wokolo wszyscy sie predzej czy pozniej rozwodza. Nawet kilka moich przyjaciolek, ktore obecnie sa w zwiazku nie do konca wierzy, ze ze swoimi partnerami sie zestarzeja. Kazdy wokol mnie zauwaza, ze milosc mija po kilku latach….
    Co o tym myslicie?

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Myżlę,ze to zalezy od danej pary.Jesli ludzie wzajemnie sie szanuja,kochaja,sa uczciwi,duzo ze soba rozmawiaja,sa dla siebie przyjaciolmi to nawet po kilku czy kilkunastu latach gdy minie juz ten goracy okres w zwiazku potrafia nadal sie darzyc milosca.Wiadomo,nie ma juz takiej namietnosci i pozadania co kiedyż,po prostu zwiazek zmienia sie w troche inna relacje.Co nie znaczy,ze małzenstwo z 20 letnim stazem nie spedza ze soba goracych nocy 😉

Mimo wszystko sa jednak ludzie,którzy nawet w najszczesliwszym zwiazku kiedys przestana sie odnajdywać i trudno to przewidziec.Dajmy na to facet pod 50,który przechodzi nagle kryzys wieku sredniego i ugania sie za 20-latkami.

Zła rzecza jest jednak mówienie,ze ileż tam par wsrod znajomych się rozeszło to na pewno i nas to spotka…Juz dawno psychologowie udowodnili,ze duzo lepsze jest wizualizowanie sobie sukcesu niz porazki.Ja wierze w prawdziwa miłosc na lata,chociaz zdaje sobie sprawe z tego,ze juz jutro moge zostac sama,aczkolwiek mysle w tych pozytywnych kategoriach.Mam ciocie i wujka 50 lat po slubie,chodza nadal za reke a on do niej nawet przy ludziach mówi „Lalko Moja”.Lepiej z takich par brac przykład 🙂

caramella
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Myżlę, że ogromny wpływ na rozwody ma niezależnożć finansowa kobiet. Kiedyż kobiety były najczężciej w domu z dziećmi i poprostu nie mogły odejżć bo nie miały do tego warunków. Teraz jest inaczej. A z miłożćią jest jak z kwiatem, jak się go nie pielęgnuje to umiera.
    Najgorsza jest rutyna i brak szacunku !
    Szczerze mówiąc ja od jakiegoż czsu mam na to sposób :
    Przy okazji sporów z mężem, czy w ogóle gorszych dni zadaję sobie w myżlach pytanie ” czy zachowałabym się tak samo wobec potencjalnego kochanka, niedawno poznanego?” To zawsze działa, bo dla kochanków jesteżmy zwykle mili, bo chcemy wywrzeć dobre wrażenie. Z mężami też kiedyż się tak postępowało i najlepiej jest zachować tą zdolnożć do bycia miłym i wyrozymiałym.

bUla
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

niezależnożć finansowa wpływa na rozwody?!

myżlę że jest to duuuże uproszczenie które mogłby facet uzyc jako powod bo oni sa wielce dumni. ale wydaje mi sie ze jak w zwiazku nie ma dyskusji i rozmowy na każdy temat to każdy powod do rozwodu jest dobry. nawet zostawione skarpetki.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Wieczna milosc…. Jejku moze nie powinnam tak mowic ale ja w milosc nie wierze wcale. Chociaz czasem moze na chwile zmieniam zdanie…
    Mama nadzieje, ze kiedys uda mi sie „nawrocic”.

Kat2890
    Member
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Na dzień dzisiejszy już nie wierzę w miłożć…dla mnie to tylko taka bajka a życie sprowadza nas na ziemię 🙁 [/list]

czarownica
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Ja mam nadzieję zestarzeć sie przy boku tego samego faceta,może nie wierze w wielką miłożc do grobowej deski,ale jest przywiązanie,przyjażń i wiele innych uczuc i wspomnień (o dzieciach nie wspomnę)które łączą dwoje ludzi.Nikt nam nie obiecywał motyli w brzuch non stop,a w niektórych przypadkach rozwód jest zwykłym lenistwem,bo po co pracować nad związkiem,iżć na kompromis,łatwiej jest powiedzieć żegnaj ://

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

@Onione wrote:

Nie wiem.
    Mam naturę realistki w tych sprawach. Rózne przypadki chodzą po ludziach…. 😉 także- co komu pisane….

zgadzam się, ciężko twierdzić, że miłożć będzie trwała wiecznie, skoro nie wiemy co np jutro z nami będzie. Także ja też odpowiadam : nie wiem, ale mam nadzieję:)

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Zgadzam się z Onione-ciężko przewidzieć co nas w życiu spotka.
    Myżlę,że wiara w miłożc az po grób jest trochę infantylna… w sumie nie wiem co tych ludzi przy sobie trzyma tyle lat.Na pewno wierzę w przywiązanie 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " milosc trwa wiecznie??"

Przewiń na górę