- AutorOdp.
- 11 maja 2015 at 08:58
Czy ktoż z Was stosował może miodową dietę? Jeżli tak to możecie podzielić się efektami?
Dla tych którzy nie znają tematu w przybliżeniu kilka informacji 😉Miodowa dieta to dieta odchudzająca, która pozwala zrzucić kilka kilogramów.
Podstawowe założenia to: zastąpienie cukru miodem; ograniczenie węglowodanów, zwłaszcza tych przetworzonych; codziennie przed snem zjadanie jednej łyżeczki miodu płynnego; jeden dzień w tygodniu jest dniem bez węglowodanów.
Twórca diety podaje, że podobno dzięki zastosowaniu diety miodowej spalamy tłuszcz podczas snu, szczególnie podczas 3 pierwszych godzin.
Myżlę, że podstawą tutaj jest też używanie prawdziwego miodu ze sprawdzonego źródła.
Sztuczny miód odpada.11 maja 2015 at 10:04Ciekawe jest to co piszesz, bo nie spotkałam się jeszcze z taką dietą. Muszę o tym więcej poczytać w Internecie…
Tak czy inaczej, jeżli miód nie sprawi, że schudniemy 10 kg, to ja uważam, że ma bardzo wiele innych zalet i przede wszystkim dlatego warto go jeżć. Niektóre odmiany miodu są bardzo dobrymi probiotykami…Ja np zawsze zaczynam dzień od szklanki wody z cytryną i miodem.
A masz jakież sprawdzone źródło gdzie kupujesz miód?
Ja mam sprawdzoną pasiekę u siebie w mieżcie rodzinnym, ale rzadko tam bywam więc jak mi się kończy zapas przywieziony z domu to kupuję w pobliskim sklepie. Tylko, że tutaj już włażnie nie mam pewnożci skąd ten miód tak faktycznie jest…11 maja 2015 at 18:06A to jakiż specjalny miód? Bo ja stosuję od lat ale ubytku wagi nie zauważam. 🙂
12 maja 2015 at 14:37Przeglądałam te Miody Polskie i na pierwszy rzut oka podobają mi się bardzo te słoiczki w jakie są pakowane. Ale ja to od zawsze byłam taką estetką 😀
O smaku nic nie powiem, bo muszę najpierw spróbować.I czekam na Twoje efekty diety! Daj znać jak zaczniesz stosować.
13 maja 2015 at 11:38Ale czy przypadkiem miód nie jest bardziej kaloryczny od cukru ??
13 maja 2015 at 12:11[usunięto_link] wrote:
I czekam na Twoje efekty diety! Daj znać jak zaczniesz stosować.
Na bank dam znać 🙂
[usunięto_link] wrote:
Ale czy przypadkiem miód nie jest bardziej kaloryczny od cukru ??
Nie jest 😉
Przede wszystkim sam w sobie jest trochę mniej kaloryczny od cukru.
Jak podaje pewne źródło 100 g cukru ma około 405 kcal, a miodu 324 kcal.
Ale..miód jest bardziej słodki od cukru (szczególnie miody nektarowe), dlatego też słodząc np herbatę dodasz go mniej niż cukru.No i mnie przekonuje przede wszystkim to, że cukier to jednak 99% sacharozy. Miód-nie całe 10% sacharozy i do tego mnóstwo witamin, min magnez, żelazo, fosfor, witamina C i wiele innych.
Tylko trzeba pamiętać, że nie mówimy tutaj o miodzie sztucznym, bo ten nie ma żadnych wartożci.Jeżli ktoż jeszcze podejmie się diety, to podzielcie się tutaj efektami! 😀
27 maja 2015 at 10:57W takim razie dalej czekamy,jestem bardzo ciekawa czy efekty diety były na tyle zadowalające,że w dalszym ciągu ją kontynuujesz,sam jadłospis nie prezentuje się najgorzej.
28 maja 2015 at 20:12Nie powiem ciekawa 😉 tylko jakoż mi nie pasuje miód na noc 😉
no ale.. nie powiem, jestem ciekawa efektów 😉15 czerwca 2018 at 09:52„ŁATWE DECYZJE – TRUDNE ŻYCIE. TRUDNE DECYZJE – ŁATWE ŻYCIE” – JERZY GREGOREK
PODEJMIJ TRUDNĄ DECYZJE I ZACZNIJ ĆWICZYC Z TRENEREM – SCHUDNIJ I ZMIEŃ CAŁE SWOJE ŻYCIE W 3 MIESIĄCE. TYLKO TERAZ PROMOCJA: 99ZŁ ZAMIAST 400! DODATKOWO MASZ SZANSĘ WYGRAĆ 10 000ZŁ!
WEJDŹ TERAZ: igortreneronline*pl - AutorOdp.