Miodowa dieta, kto stosował?

• Autor
    Odp.
  • carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

Czy ktoż z Was stosował może miodową dietę? Jeżli tak to możecie podzielić się efektami?
    Dla tych którzy nie znają tematu w przybliżeniu kilka informacji 😉

Miodowa dieta to dieta odchudzająca, która pozwala zrzucić kilka kilogramów.

Podstawowe założenia to: zastąpienie cukru miodem; ograniczenie węglowodanów, zwłaszcza tych przetworzonych; codziennie przed snem zjadanie jednej łyżeczki miodu płynnego; jeden dzień w tygodniu jest dniem bez węglowodanów.

Twórca diety podaje, że podobno dzięki zastosowaniu diety miodowej spalamy tłuszcz podczas snu, szczególnie podczas 3 pierwszych godzin.

Myżlę, że podstawą tutaj jest też używanie prawdziwego miodu ze sprawdzonego źródła.
    Sztuczny miód odpada.

kefi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Ciekawe jest to co piszesz, bo nie spotkałam się jeszcze z taką dietą. Muszę o tym więcej poczytać w Internecie…
    Tak czy inaczej, jeżli miód nie sprawi, że schudniemy 10 kg, to ja uważam, że ma bardzo wiele innych zalet i przede wszystkim dlatego warto go jeżć. Niektóre odmiany miodu są bardzo dobrymi probiotykami…Ja np zawsze zaczynam dzień od szklanki wody z cytryną i miodem.
    A masz jakież sprawdzone źródło gdzie kupujesz miód?
    Ja mam sprawdzoną pasiekę u siebie w mieżcie rodzinnym, ale rzadko tam bywam więc jak mi się kończy zapas przywieziony z domu to kupuję w pobliskim sklepie. Tylko, że tutaj już włażnie nie mam pewnożci skąd ten miód tak faktycznie jest…

loreen
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

A to jakiż specjalny miód? Bo ja stosuję od lat ale ubytku wagi nie zauważam. 🙂

kefi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Przeglądałam te Miody Polskie i na pierwszy rzut oka podobają mi się bardzo te słoiczki w jakie są pakowane. Ale ja to od zawsze byłam taką estetką 😀
    O smaku nic nie powiem, bo muszę najpierw spróbować.

I czekam na Twoje efekty diety! Daj znać jak zaczniesz stosować.

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Ale czy przypadkiem miód nie jest bardziej kaloryczny od cukru ??

carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

I czekam na Twoje efekty diety! Daj znać jak zaczniesz stosować.

Na bank dam znać 🙂

[usunięto_link] wrote:

Ale czy przypadkiem miód nie jest bardziej kaloryczny od cukru ??

Nie jest 😉
    Przede wszystkim sam w sobie jest trochę mniej kaloryczny od cukru.
    Jak podaje pewne źródło 100 g cukru ma około 405 kcal, a miodu 324 kcal.
    Ale..miód jest bardziej słodki od cukru (szczególnie miody nektarowe), dlatego też słodząc np herbatę dodasz go mniej niż cukru.

No i mnie przekonuje przede wszystkim to, że cukier to jednak 99% sacharozy. Miód-nie całe 10% sacharozy i do tego mnóstwo witamin, min magnez, żelazo, fosfor, witamina C i wiele innych.
    Tylko trzeba pamiętać, że nie mówimy tutaj o miodzie sztucznym, bo ten nie ma żadnych wartożci.

Jeżli ktoż jeszcze podejmie się diety, to podzielcie się tutaj efektami! 😀

Euro-Zakupy
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

W takim razie dalej czekamy,jestem bardzo ciekawa czy efekty diety były na tyle zadowalające,że w dalszym ciągu ją kontynuujesz,sam jadłospis nie prezentuje się najgorzej.

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Nie powiem ciekawa 😉 tylko jakoż mi nie pasuje miód na noc 😉
    no ale.. nie powiem, jestem ciekawa efektów 😉

igortreneronline.pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

„ŁATWE DECYZJE – TRUDNE ŻYCIE. TRUDNE DECYZJE – ŁATWE ŻYCIE” – JERZY GREGOREK

PODEJMIJ TRUDNĄ DECYZJE I ZACZNIJ ĆWICZYC Z TRENEREM – SCHUDNIJ I ZMIEŃ CAŁE SWOJE ŻYCIE W 3 MIESIĄCE. TYLKO TERAZ PROMOCJA: 99ZŁ ZAMIAST 400! DODATKOWO MASZ SZANSĘ WYGRAĆ 10 000ZŁ!

WEJDŹ TERAZ: igortreneronline*pl

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Miodowa dieta, kto stosował?"

Przewiń na górę