• Autor
    Odp.
  • Agniesia11
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

mam problem z poceniem:( używałam juz chyba wszystkich antyperspirantów w kulce,sztyfcie,spraju i nic nie pomagda:( gdy ubieram sie na wyjscie z domu ubiore sobie ładna bluzeczke mimo ze sie umyje wydepiluje i zrobie antyperspirantem mam wielkie mokre koła pod pachami (nawet gdy nie jest mi gorąco) wygląda to strasznie i źle sie z tym czuje:( czy jest jakis sposób na ten problem?

farfalla
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 921
    • Zasłużony

W katalogach Quelle widziałam takie ’ poduszeczki czy coż w tym rodzaju pod pachy. Przyczepia się to do ubrania (na rzep albo coż) i niby chroni, ale nie wiem o nie korzystam.

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

tak to powinno się leczyć lekarz doradzi jakies preparaty i być moze każe zmienic sposób zywienia[bo od tego tez duzo zależy], miałam kiedys znajomą bardzo chuda, jadła co popadnie[ale i tak nie tył] spod pach to jej sie dosłownie lało, tez wszystkiego próbowała ale nic z tego

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

nie utrzymuję z nią teraz kontaktu ale nie wspominała wtedy o braniu jakichs żrodków, ani o wizycie u lekarza…. testowała dezodoranty, które i tak jej nie pomagały. Jej pot był taki, że nie żmierdział tylko taka woda mówiła że czasmi to czuje jak jej się leje spod pachy

Anitka83
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Dziewczyny na nadmierne pocenie polecam wam Etiaxil w kulce. Na początku używa się go chyba trzy razy w tygodniu, a później coraz rzadziej. Niektórym wystarcza raz na miesiąc. Do kupienia tylko w aptece i kosztuje ok. 40 – 50 zł, ale warto kupić naprawdę. Starcza na bardzo długo. Ja już go mam prawie rok i jeszcze jest go dużo.

Maada
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Potwierdzam, też niestety mam ten problem i Etiaxil pomaga, ale w moim przypadku trochę mnie uczulał. Trzeba również wziążć poprawkę na to iż ten probem nasila się w sytuacjach stresowych.

Anitka83
    Member
    • Bywalec

Etiaxil jest w dwóch wersjach, może wypróbuj ten do skóry wrażliwej. Chyba, że ten włażnie masz.

Maada
    Member
    • Początkujący

Włażnie miałam dla wrażliwej i parę razy niestety wyszło tak jak bym sie poparzyła. I niestety nie mogę go używać i problem pozostał. 😥

Anitka83
    Member
    • Bywalec

A używałaż go dokładnie według instrukcji z ulotki? Na suche pachy, nie podrażnione i tylko na noc.

Anitka83
    Member
    • Bywalec

Nie, to nie jest lek homeopatyczny lek. On nie hamuje pocenia całkowicie, tylko spowalnia jego wydzielanie na tyle, że nie ma plam na bluzkach i w ogóle nie ma uczucia mokrych pach.

muchomorek
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 486
    • Pasjonat

w aptece jest za 16zł cos na A ale nie pamietam nazwy…..smarujesz sie na noc i dwa dni bez pocenia!! tanie a dobre

Anitka83
    Member
    • Bywalec

A chyba wiem chodzi Ci o Antidrial czy jakoż tak. To jest polski odpowiednik Etiaxilu, ale czy działa to nie wiem bo nie używałam.

Maada
    Member
    • Początkujący

O!
    Ciekawy ten odpowiednik, a konkretnie jego cena.
    Co myżlisz o tym Anitka? Może coż więcej pamiętasz?

Senioorita
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 33
    • Bywalec

Ja stosuję ten Antidral i jestem bardzo zadowolona.Wczeżniej kupiłam Etiaxil,ale nie ma co ukrywać,że cena jest niezbyt przystępna.Antidral jest dużo tańszy,bo kosztuje około 10 zł,a ja nie zauważyłam między nimi żadnej różnicy w skutecznożci.Używam go tak co 4 dni i problem zniknął.Smaruję pachy wieczorem przed spaniem na suche pacy i dzień po depilacji,bo może podrażniać skórę,a rano zmywam.Trochę piecze,ale można wytrzymać 🙂

Maada
    Member
    • Początkujący

Dzięki!
    Chyba się skuszę!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " mocne pocenie"

Przewiń na górę