- AutorOdp.
- 24 listopada 2008 at 13:10
Witajcie
Mam pytanie związane z nadciżnieniem tętniczym
Ponieważ ostatnimi tygodniami źle się czułam – zawroty głowy itp. postanowiłam posprawdzać sobie ciżnienie krwi.
Okazało się że mam dożć chyba znacznie podwyższone ciżnienie.
145-150 / 90-98
tak żrednio wygląda moje ciżnienie. Pewnie stres i litry kawy tak mnie rozregulowały. Czy w warunkach domowych można takie ciżnienie regulować. Np jakimiż ziołami?
24 listopada 2008 at 13:48Pierwsza rzecz to udać się do lekarza.
Nadciżnienie może mieć różne podłoża. Może być powodem nieprawidłowożci działania np nerek, to może być na tle nerwowym itp itd.
Jezeli chodzi o domowe regulowanie ciżnienia to w twoim przypadku wyeliminowanie kawy a poza tym można stosować jakież preparaty ziołwe.
Najbardziej znanym regulatorem ciżnienia jest aronia. Reguluje ciżnienie i zmniejsza poziom choleterolu.
Ja poleciłabym Aronox bo to bierze mój ojciec który ma tez problemy z nadciżnieniem.
24 listopada 2008 at 21:00Wiem ze musze się udac do lekarza.
Kawe to juz ograniczylam bo po wypiciu mialam karuzele w głowie.
A ten aronox to dobre? Jak twoj ojciec go ocenia na tle innych preparatów?
27 listopada 2008 at 00:32I zadbać o zdrowie, nadciżnienie może być spowodowane złym trybem życia – wysokoprzetwożona żywnożć i mało ruchu.
Jak stojisz z cholesterolem? Jeżli źle, to polecam go obniżyć – przedewszystkim omega 3 i 6 czyli ryby, oliwa z oliwek, siemie lniane lub po prostu kapsułki z olejem rybim, dobre efekty daje też czosnekTutaj jest troche i ciekawie – [usunięto_link]
Pozdrawiam
1 grudnia 2008 at 23:49Klaudziula
ten preparat jest raczej dobry bo mój ojciec jest raczej wybredny i stosuje to co na niego działa.
Aronox je już od dłuższego czasu, więc na pewno działa
2 grudnia 2008 at 20:27mniej kawy, mniej stresu, odpoczynek i kontrola u lekarza
2 grudnia 2008 at 20:30johani: mniej stresu i odpoczynek – to chyba trzeba najpierw w totka wygrać i na wsi zamieszkać
2 grudnia 2008 at 22:26Kupiłam w końcu ten Aronox. Okazało się że koleżanka z pracy też go bierze.
Musiałam swoją kawusię odstawić i teraz mam poranki rozwalone bo jestem z rana nieżywa.
Zdam później relację jak mi idzie.
3 grudnia 2008 at 12:16myżlę ze nie ma co dramatyzować masz tylko podwyższone pewnie stres, kawa jak najbardziej na to wpływa, a jak tam z ruchem u Ciebie? a czy ten Aronox to lekarz Ci przepisał? osobiżcie to bym Ci przepisała Captopril ponieważ on nie wpływa na częstożć pracy serca i jest ogolnie dobrze tolerowany przez organizm i jest stosowany przy nadciżnieniu łagodnym i umiarkowanym. a ile masz lat jeżeli mogę zapytać?
22 grudnia 2008 at 01:34sprawy nadciżnienia trzeba konsultowac z lekarzem bo przyczyny nadciżnienia moga byc różne.
26 grudnia 2008 at 19:54witajcie
ja tez mam podobne problemy cisnieniowe. No i cholesterol podwyższony.
Lekarz tez mi cos mówił o aronii ale jak przyszło do recepty to przepisał mi jakąż chemię.
Klaudziula bierzesz te lekarstwo. Jak wyniki?
27 grudnia 2008 at 19:49nie wiem jak wielkie są twoje problemy z nadciżnieniem ale Aronox pomoże no i dla cholesterolowców jak najbardziej.
- AutorOdp.