• Autor
    Odp.
  • ToCzegoNieMaszTy89
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam 🙂
    Mam problem, który dotyczy mojego faceta – ON SIĘ PRZERAŻAJĄCO POCI ❗ Nie zawracałabym tym nikomu głowy, ale… Pierwszy raz się spotykam z takim czymż… Nie sądzę, że dzieje się tak tylko w mojej obecnożci, lecz na co dzień 🙁 Gdy siedzimy u mnie i przejadę mu ręką po plecach (po ubraniu) czuję jakby sweter (lub bluza) był wyciągnięty z wody… Na dodatek Jego pot okropnie czuć, rozmawiałam już na ten temat z przyjaciółką i doszłam do wniosku, że może cierpieć na nad potliwożć… Używa ładnych perfum, które po czężci zabijają zapach jednak po jakimż czasie mieszają się z potem co nie jest przyjemne dla nosa 🙁 Przestrzega on higieny, przebiera się… Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje… Czytałam różne fora, bo chciałam się dowiedzieć coż więcej na ten temat, jednak uważam, że powinnam z nim wczeżniej o tym porozmawiać, lecz… NIE POTRAFIĘ! Nie umiałabym mu zwrócić uwagi, że brzydko pachnie lub zapytać dlaczego się tak spocił ;| Bardzo proszę – napiszcie mi w jaki sposób mogłabym z nim o tym porozmawiać, poradźcie jakież antyperspiranty, a może będziecie wiedziały coż więcej na ten temat… Dziękuje z góry i pozdrawiam 😉

Calorca
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 175
    • Zapaleniec

Radzę udać się do dermatologa, on na pewno coż na to poradzi.

lizzy
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Polecam sprobować ANTIDRAL za 14zł z apteki. Ja kilka lat temu miałam podobny problem, całkowicie nic mi nie pomagało. Pociłam się bardzo, ale na szczężcie nie było tego czuć. Tylko Antidral mi pomógł, koniecznie spróbujcie!

certyfikowane_piekno
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Nadpotliwożć to przykra, a przede wszystkim zawstydzająca dolegliwożć “ kiedy to zapach wokół nas zaczyna robić się nieprzyjemny. Problem dotyczyć może całego ciała, przy czym główne ożrodki to pachy, dłonie i stopy.

Warto zainteresować się najefektywniejszą w tym przypadku metodą – wstrzyknięciem toksyny botulinowej, która hamuje przewodnictwo pomiędzy nerwem a gruczołem potowym. Efekt takiego zabiegu utrzymuje się od 6 do 8 miesięcy. Jest on popularny wżród osób uprawiających sport. Może z taką argumentacją “ sportową włażnie “ łatwiej będzie porozmawiać z bliską osobą o tym kłopocie.

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

mój znajomy też ma problem z nad potliwożcią i jak sam przyznaje większożć żrodków nie działa, poza tym chodził do wielu dermatologów i nie bardzo mu pomogli. Wiecie z tego co wiem sposobem na nadpotliwożć, jest botoks, taki zabieg można wykonać np w Polmedic, z tego co wiem jest dożć skuteczny. Więc jeżli Twój chłopak ma taki problem to może warto byłoby pomyżleć o takim rozwiązaniu.

bellana
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Są jakież tabletki na potliwożć, Perspiblock chyba, ale nie wiem, czy działają – swego czasu ciągle leciała ich reklama w radiu, którego slucham.
    I z tego, co wiem, nawet jak ktoż nie jest otyły, to może mieć za duży poziom cholesterolu i to może wpływać na pocenie się, ale też – lekarzem nie jestem, więc nie wiem, do jakiego specjalisty iżć i jakie badania zrobić, ale może ta informacja coż pomoże.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nadpotliwożć"

Przewiń na górę