Najgorszy tusz do rzęs!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 19 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    asiulka1985
    Członek
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Ostatnio kupiłam tusz Astor Volumetrix i poprostu porażka. W życiu nie miałam nic gorszego. Nałożyłam chyba z 10 warstw żeby wogóle go było widać ale i tak nie byłam zadowolona z efektu. Mimo, że jest nowy i użyty tylko raz wyrzucę go.

martyna1
    Członek
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Może szkoda wyrzucać. Nie używałam tego tuszu, więc nie wiem, ale na kogoż innego może podziałać lepiej. Tak więc proponuję go oddać w dobre ręce 😉

Z mojego dożwiadczenia najgorsze są 'bezfirmowe’ kosmetyki, ale firmowe też mogą być kiepska, jak widać.

Lady_Kala
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Miałam kiedyż i wcale nie narzekałam-ale trzeba umieć się nim malować bo ma specyficzną szczoteczkę-a w zasadzie grzebyczek!
    W ogóle tusze Astora są godne polecenia-np Volume Artist!

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

No to wygląda na to, że ja nie potrafię go nałożyć:) To może napisz jak Ty go nakładałaż, że dobrze wyglądał. Miałam już wczeżniej tusze z grzebykami i nie miałam problemów z ich nakładaniem.

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Nooo generalnie to on się bardzo dobrze rozprowadzał!
    Byłam z niego zadowolona! Nabierałam trochę tuszu,lekko wycierałam nadmiar z grzebyka o brzegi pojemniczka i tak jak zwykłym tuszem-tylko tak żeby tym grzebyczkiem jaknajdokładniej przeczesać wszystkie rzęsy!

A patrzyłaż na opakowaniu: moze kupiłaż już otwarty i przyschnięty? albo przeterminowany? Kupiłam raz w SuperPharmie prez pomyłkę już otwartą i przeschniętą mascarę z Rimmela i się brzydko kruszyła i nie szło się nią pomalować!

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Data ważnożci jest w porządku. Nie wykluczam, że wzięłam tusz, który był już otwarty.

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Trzeba zwracać szczególną uwagę włażnie na te naklejki zabezpieczające przed otwarciem-osobiżcie strasznie mnie deneruje jak widzę,że ktos w drogerii wszystko wyodkręca,wyotwiera chociaż stoją testery… 👿
    Bo potem taki tusz wysycha i nie wiadomo kiedy ktoż go kupi…

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Kurcze ale te tusze to żaden nie miał naklejki zabezpieczającej…

mrowka
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja też miałam taki tusz, i uwazam ze jest swietny

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Hmm…. To wychodzi na to, że ja trafiłam na jakiż wybrakowany:)

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

generalnie firma astor do moich ulubionych nie nalezy.

tusz volumetrix mialam i wiecej go nie kupie. po pierwsze: jest koszmarnie malo trwaly. od tuszu oczekuje, ze bedzie trzymal sie rzes od momentu nalozenia az do chwili, gdy zmywam makijaz. nie mam ochoty wracac do domu z czarnymi kropkami wokol oczu.

jesli ten tusz ma za zadanie jak jego nazwa wskazuje powiekszac objetosc rzes, to producent klamie. moje rzesy sa bardzo dlugie i grube. ten tusz: delikatnie je podkreslal i dobrze rozdzielal. ja akurat taki efekt lubie, ale rozumiem, ze ktos moze byc nim rozczarowany, bo obietnic producenta nie spelnia wcale.

i wreszcie: przez cala szczoteczke biegnie wglebienie, w ktorym gromadzi sie mnostwo tuszu. to jest oszustwo.

wiadomo, ze po tej polce cenowej nie mozna sie spodziewac zbyt wiele. ale wystarczy kilka zlotych dodac i ma sie swietny l’oreal beauty tubes lub materpiece max mf. wiadomo, ze nie kazdy ma ochote wydawac kase na lancome…ale wydajac kase na virtuose, nie trace forsy. a kupujac astor owszem.

asiulka1985
    Członek
    • Zapaleniec

Ja po tuszu oczekuje, że pogrubi mi rzęsy i może je również odrobinę wydłużyć. Kupiłam wczoraj taki tani tusz w rossmanie słyszałam od koleżanki, że jest dobry i rzeczywiżcie miała racje. Był to tusz firmy Wibo i kosztował 6,50 ale dał efekt jakiego oczekiwałam. Jestem zadowolona z niego bardzo.

mrowka
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja po calym dniu wcale nie miałam czarnych kropek wokół oczu, trzymał mi sie doskonale

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Otóż i to Parvati-włażnie używam mojego pierwszego Lancome Virtuose! I nigdy lepiej nie zainwestowałam kasy niż kupując ten tusz! Naprawdę jest godny swojej ceny wiec jak tylko ktoż jest w stanie wydać więcej to naprawdę warto bo kosmetyki są naprawdę rewelacyjne!

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@Lady_Kala wrote:

Otóż i to Parvati-włażnie używam mojego pierwszego Lancome Virtuose! I nigdy lepiej nie zainwestowałam kasy niż kupując ten tusz! Naprawdę jest godny swojej ceny wiec jak tylko ktoż jest w stanie wydać więcej to naprawdę warto bo kosmetyki są naprawdę rewelacyjne!

stwierdzasz na podstawie jednego tuszu, ze wszystkie kosmetyki lancome sa rewelacyjne?

niestety to nie jest prawda 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 19 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę