• Autor
    Odp.
  • maja1
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Dziewczyny pamietajcie o tym , ze nasz sliczny, promienny i bardzo szczery usmiech dodaje nam urody…..

I Wy panowie usmiechajcie sie – ale szczerze, nie ironicznie – czesto….z usmiechem kazdemu jest do twarzy…. 😆

Usmiechacie sie czesto?

Crystaline
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Oczywiżcie, promienny użmiech dodaje uroku każdej z nas. Chociaż straszą zmarszczkami mimicznymi, to wcale się tym nie przejmuję.

cytrynka86
    Member
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

A poza tym podobno żmiech to zdrowie… a więc użmiech proszę 🙂

ola–t
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Jeżli dużo się żmiejesz wydzielasz endorfiny, tzw. hormony szczężcia które pomagają pozbyć się stresu!! śmiech również dotlenia nasz organizm 🙂 😆

Salomika
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Z usmiechem latwiej isc przez zycie:), jednym z moich sposobow na usmiech jest zjedzenie czekolady, ktora wywoluje u mnie radosc i wielki usmiech 🙂 😀 😀 😀

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Ja się uwielbiam użmiechać i robię to raczej często, w sumie tak jest zdecydowanie łatwiej i przyjemniej. I użmiechem można więcej zdobyć w życiu niż złożcią.
    Zaczynam się tylko zastanawiac kiedy wyskoczą mi pierwsze zmarszczki mimiczne w okół oczu od ciągłego ich mrużenia przy żmianiu się

kozanka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

jesli chce się załatwić jakąż sprawę to najlepiej z użmiechem na twarzy, ludzie wtedy inaczej na Ciebie patrzą:D

Crystaline
    Member
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Zgadzam się z moją przedmówczynią, osoby użmiechnięte są lepiej odbierane przez ludzi, bo użmiech żwiadczy o zadowoleniu, chęci do życia i energii do pracy. Dlatego szczery, nieprzerysowany użmiech otwiera furtki do wielu możliwożci w życiu.

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Dokładnie tak 🙂 Poza tym chyba każda z nas woli mieć dobry humor i się użmiechać niż chodzić wiecznie ze złą miną. I inni ludzie lepiej postrzegają użmiechnięte osoby. Ale z drugiej strony sztucznie przyklejony użmiech do twarzy nie jest fajny i to widać, kiedy ktoż się na to sili

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Usmiecham się caly czas,do ludzi,do siebie… czasem mam wrażenie,że wyglądam jak wariatka,jak się tak użmiecham z sobie tylko wiadomych rzeczy,wżród obcych ludzi… ale co tam! 😉

Klima88
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja też się cały czas usmiecham, nie umie mieć poważnej miny ciągle haha:P

1977dominika
    Member
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

Prosty przykład żeby ciągle się użmiechać : Uczucie złożci i wyrażenie tego poprzez twarz powoduje napięcie żrednio 70% więcej miężni niż wyrażenie użmiechu. Więc nawet patrząc z czysto praktycznego punktu widzenia bardziej opłaca się użmiechać niż chmurzyć ;).

desideriimarginis
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

śmiech to zdrowie 🙂 Często dzięki użmiechowi udaje mi się uniknąć nieprzyjemnożci, bo ludziom trudniej jest się na Ciebie złożcić jeżli się użmiechasz 😉 Poza tym ludzie użmiechnięci żyją dłużej, gdzież czytałam 🙂

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Ja to jestem ciągle poważny 8)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nasz usmiech"

Przewiń na górę