nauka angielskiego

• Autor
    Odp.
  • Perluss
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 35
    • Bywalec

no własnie.Bardzo bym chciała nauczyć się dobrze mówić w tym języku.Znacie jakież pomysły co do nauki ? A może moglibyżcie polecić jakież strony netowe,w których można z innymi gadać po angielsku i ewentualnie byc przez poprawianym przez inne osoby ?
    Bardzo mi zależy na tym,żeby się nauczyć angielskiego,ale nie mam zbyt dużych mozliwożci finansowych a w szkole poziom nauczanie jest bardzo kiepski….:(

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Może rozmowa na czatach anglojęzycznych. Ja tak robiłam i trochę podłapałam. Byłam zmuszona zaglądać w słownik, żeby sie dogadać. Troszkę dało. Możesz również żciągną sobie testy Eskk.

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Ja rowniez chcialabym umiec jezyk angielski perfekt by nie wyjechac gdzies bez znajomosci jezyka bo znam siebie,ze bym sie nie przelamala tym bardziej podziwiam osoby,ktore wyjezdzaja bez znajomosci jezyka. Ja umiem dopiero anglika na poziomie podstawowym no mzoe srednim 😆 W LO nie mialam ang. wiec ciezko mi tym bardziej ,ze niemiecki zakichany mi sie czasem zalacza :/ ale daje rade. Ucze sie i brne do przodu w szkole jezykow obcych EMPIK i mam zajefajna grupe,super lektorke i w ogole dobrze ucza i nie ejst tak drogo jak w np PROFILINGU.:/ Ucze sie normalnie duzo sie gada i gramatyka tez jest. 🙂 Nie uznaje metody Callana bo uwazam,ze ona wcale nie uczy no chyba,ze ktos juz mial stycznosc z danym jezykiem i ma mega zdolnosci to podziwiam . 😉 🙂

F.Blue
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

polecam [usunięto_link] – mnostwo wszystkiego 🙂

Perluss
    Member
    • Bywalec

dziękuje F.Blue 🙂 bardzo fajna i pomocna strona 🙂
    :*

kiziaa
    Member
    • Odp.: 259
    • Zapaleniec

mam ten sam problem 🙂 bo niedługo maturka ;/

MEISJE
    Member
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Jezeli macie mozliwosc wyjechac gdzies za granice i uzywac tego jezyka-to najlepsza lekcja by oswoic jezyk i mowic plynnie 🙂

Perluss
    Member
    • Bywalec

ja też mam niedługo maturkę a angielski u mnie jak u przedszkolaka…aż wstyd..:(
    jak macie jeszcze jakies pomysły to piszcie :*

F.Blue
    Member
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Fajnie, ze wogole starasz sie jakos ulepszyc swoj jezyk 🙂 jest mnostwo ludzi, ktorzy machna reka i pomysla „jakos to bedzie” po czym okazuje sie ze „bedzie poprawka” no i ktos bezradnie rozklada rece.

Jestem na filologii angielskiej, sluze pomoca w razie co 🙂
    gg: 2755820

Perluss
    Member
    • Bywalec

Ja bym bardzo chciała iżć na filologię angielską,ale wiem,że z moim poziomem teraz nie mam szans….;( a niestety na jakież dodatkowe korepetycje nie mam aż tyle kasy( a one są teraz drogie).Moi znajomii też są dożć kiepscy jeżli chodzi o angielski,więc na ich pomoc też nie mogę za bardzo liczyć…;((

hardware
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Z chęcią bym wam wszystkim pomogła ale niestety dopiero sama zaczynam naukę. Mogę wam dać tylko wskazówkę, najlepiej zacząć naukę od nauki czytania, czyli całej fonetyki i radzę też szukać w yahoo pod „phonic rules”
    a tu macie kilka najlepszych stron:
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

to są wyniki moich kilkumiesięcznych poszukiwań:]

musicie mieć słownik pod ręką (polecam [usunięto_link]) bo wszystko jest po angielsku, niestety, ale te stronki są lepsze niż polskie, bo z polskich stron nie dowiedzie się zbyt wiele o fonetyce

Jak zakończę swoją naukę ang to będę robić stronkę, najlepszy kurs angielskiego od podstaw, więc was zapraszam, ale planuje ją zakończyć dopiero za parę miesięcy więc sorry, hehe:)

estera
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

proponuje tandem z anglikiem – ty uczysz go polskiego a on ciebie angielskeigo:)

Perluss
    Member
    • Bywalec

no a gdzie mogę znaleźć info o takiej „wymianie”?

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

no a gdzie mogę znaleźć info o takiej „wymianie”?

Poszukaj wymian ze szkoły, albo z jakiż kursów/szkół językowych, popytaj anglistów, nawiąż kontakt mailowy z jakimż Anglikiem.

Perluss
    Member
    • Bywalec

poszukam..dzięki 🙂
    zapisałam się na ang. metodą Callana.Wiecie cos o niej ?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " nauka angielskiego"

Przewiń na górę