- AutorOdp.
- 17 kwietnia 2008 at 16:17
Witam. Mam na imię Karolina mam 16 lat, mam pewien problem z odchudzaniem.. Może od razu przejdę do rzeczy… W tamtym roku około marca zaczełam sie odchudzać, na początku mniej jeżć, jadłam razowe pieczywo, produkty z błonnikiem, ograniczylam rzeczy tłuste i słodycze, zaczelam pic herbaty które maja wspomagac odchudzanie, około kwietania zaczlema cwiczyc 6 weidera, jednak doszlam tylko do połowy po jej skonczeniu wazylam juz okolo 68 kilogramow, a na samym pocztaku bylo 76, jedzilam tez rowerem, cwiczylam, a potem doslzma do wagi 65 kg i na tym sie skonczylo, od połowy lipca zaczelam tyc az do teraz gdzie waga w marcu wskazała 76 kg, postanowilam znowu schudnac, zaczelam tak jak wtedy ograniczam jedzenie, nie jem po 19, jem produkty z błonnikiem, owsianki, razowy chleb, pije te herbaty które wspomagaja odchudzanie, jeżdze rowerem, biegam, zaczelam cwiczyc 6 weidera, jednak waga najmniej spadla tylko do 73,5 kg i od tej pory idzie w gore i waze 75 kg chciaz dalej robie to samo, dlaczego nie moge schudnac? dlaczego tyje? i waga nie rusza sie z miejsca? Dodam że mam 168cm wzrostu. Proszę o jakies rady i pomoc.. 🙁
17 kwietnia 2008 at 17:38moze zle sie zabralas moze nie ta dieta prezjdz sie do dietetyka on Ci powie o co chodzi moze nie te tabletki antykoncepcyjne . jesli nie stac sie na dietetyka koszt ok 100 zl prywatnie to w necie jest duzo bezplatnych porad zajrzyj na [usunięto_link] tam jest dietetyk odpowie na twoje pytania . moze za malo cwiczysz wiesz przyczyn moze byc wiele….:(
17 kwietnia 2008 at 18:35Dziekuje za rade. Nie chodzi o to, ze mnie nie stać, tylko ze w oim miasteczku nie ma dietetyka, jesli juz to szpitalny i nie wiem kompletnie gdzie mam go szukac 🙂
18 kwietnia 2008 at 09:46blue moon dobrze mowi , jak niemasz dietetyka w poblizu to poradz sie tego z netu na [usunięto_link] , kolezanka kozystala radzila sie byla zadowolona, ja tam gotowa diete znalazlam dla siebie no i cwiczenia bo te ktore ja znam sa maloskuteczne
a co do tabletek jak bralam to nic nie tylam ale znam przypadki ze dziewczyny tak potyly ze niestety do dzis zostalo
18 kwietnia 2008 at 16:49naprawde warto sie poradzic 🙂
19 kwietnia 2008 at 10:15powiem wam tak duzo w necie jest dietetykow ktorzy udziela rad za darmo jesli sie nie uadje czemu nie sprobowac a moze cos pomoze?
19 kwietnia 2008 at 18:56pewnie ze tak jesli sa mozliwe warianty to warto sprubowac
20 kwietnia 2008 at 17:20Witam,
W Twoim wieku na pewno nie powinnaż się odchudzać w sposób radyklany np. nie powinnaż stosować głodówek. Powinnaż jeżć regularnie, zbilansowane posiłki w równych odstępach czasowych. Regularne jedzenie bardzo podkręca metabolizm a energetyczna owsianka lub omlet sprawia, że dzien rozpoczniemy na prawdę dobrze. Poranne ćwiczenia na czczo „podkręcają” metabolizm na cały dzień. Jednak po ćwiczeniach najlepiej 15 minut po należy zjeżć żniadanie. Pamiętajmy, że pierwszy posiłek powinien być bardzo sycący i największy w ciągu całego dnia bo ten zdążymy spalić. Pamiętaj, aby nie stosować zbyt silnych preparatów na odchudzanie a jedynie te, które skonsultuesz z dietetykiem. Ogranicz węglowodany, a jedz najwięcej produktów białkowych. Np. tuńczyk z jajkiem, pierż z kurczaka, chude białe serki, pij dużo wody lub zieloną herbatkę. Musisz być systematyczna i konsekwentna. Pamiętaj, że czasmi mimo, że się odchudzamy to w pewnym momencie spadek wagi się może zatrzymać albo nawet waga się może zwiększyć. Nie przerażaj się tym, to normalna reakcja organimu. Poza tym ćwicz ale też nie przesadzaj z wysiłkiem fizycznym. Najlepiej 3 razy w tygodniu. Więcej pytań?
Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki:)21 kwietnia 2008 at 16:51napisałam do dietteyka na stronie [usunięto_link], było napisane ze odpowiedz otrzymam do 48 godzin, a mineło juz dwa razy wiecej a ja nic nie widze, gdzie dietyk mi odpisze? na e-maila? czy na tej stronie?
czy ćwiczyła któraż z Was aerobiczna 6 weidera? jesli tak, czy dało to jakies zamierzone efekty? z góry dziekuje za odpowiedz 🙂21 kwietnia 2008 at 19:08napisz na [usunięto_link] to dietetyk i znajdzie czas a nie tak jak na tych portalach.
22 kwietnia 2008 at 13:00Oczywiżcie my też znajdziemy czas:) [usunięto_link]
Pozdrawiam
27 kwietnia 2008 at 19:08[usunięto_link] wrote:
napisałam do dietteyka na stronie [usunięto_link], było napisane ze odpowiedz otrzymam do 48 godzin, a mineło juz dwa razy wiecej a ja nic nie widze, gdzie dietyk mi odpisze? na e-maila? czy na tej stronie?
czy ćwiczyła któraż z Was aerobiczna 6 weidera? jesli tak, czy dało to jakies zamierzone efekty? z góry dziekuje za odpowiedz 🙂6 Weidera jest genialna, trzeba tylko cierpliwożci, ja ledow przeszłam. te ćwiczenia mnie wykańczały, ale efekty są.
30 kwietnia 2008 at 19:41a ile po nich schudłas? i jakie efekty? czy były dni, ze przerwalas cwiczenia, czy byłas systematyczna?
29 czerwca 2008 at 20:46sądzac po tym co napisałaż, odchudzasz sie jakiż czas, a potem przestajesz.. nie tędy droga, trzeba zmienić dietę i tryb życia na stałe, a nie na miesiąc lub dwa, bo efekty będą, ale równie szybko jak sie pojawiły, znikną.
- AutorOdp.