- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 18 lat, 4 miesiące temu przez
Venus.
- AutorWpisy
- 31 stycznia 2008 o 15:38 #3080
Witam. Strasznie dawno mnie tu nie bylo, widocznie dlatego,ze nie przypilił mnie żaden problem.
Od razu przygotowuję się na to, że pod moim postem znajdą się żenujące uwagi, ale uwierzcie, że probemy które Wam wydają się błahe inym przysłaniaja swiat.Od 6 miesiecy biore tabletki antykoncepcyjne z powodu, iż przez dlugi czas miałam problemy z miesiączkowaniem. Zdarzało mi się,że miesiączki nie miałam i 4 m-c. Dostawałam Luteinę dopochwową. Później ginekolog z racji na mój niski wiekprzepisał mi tabletki antykoncepcyjne – Cilest. I miesiączkę mogłabym wyliczyć sobie co do dnia, a nawet co do godziny. Tylko. Przez te pół roku kochałam się jeden raz. Wtedy normalna miesiączka przesunęła mi się o dwie godziny.
(Nalezy wspomniec, ze wspolzyla raz na 2 miesiace kiedy mialam owe problemy , przed braniem lekow )Ostatni raz zapomniałam tabletki w sobotę. Tj. Zawsze zażywam tabletki o godinie 7 rano. W sobotę zapomniałam, tabletkę sobotnią i niedzielną wzięłam o godz. 17 w niedzielę.
W poniedzialek zaczynała się przerwa. Dziż powinnam dostać miesiączki, Jednak wczoraj kochałam się bez zabezpieczenia.
Od normalnej godziny otrzymania miesiaczki mija juz 7 godzin, brzuch boli mnie tak,jakby nie bolał wcale.Moja myżl o ciąży jest znikoma, chociaż nie ukrywam,że i tego się boję.
Jednak bardziej obawiam się,że tabletki, któe brałam przez pół rou z nadzieją,że pomagają na moje kobiece objawy,wcale nie są skuteczne…Czy miałyżcie kiedyż takie probemy z miesiączkowaniem?
W obu tych przypadkach poproszę o jakiekolwiek rady …
31 stycznia 2008 o 16:16 #105935Dodajmy rowniez,ze to byl trudny czas. Zakonczenie semestru, Olimpiada, Studniowka….
31 stycznia 2008 o 17:04 #105936Powinnas wiedziec ze gdy zapomnialas tabletki sobotniej, powinnas zazyc ja jak najszybciej, nawet gdyby oznaczalo to wziecie na raz tabl sobotniej i niedzielnej. Co do problemu z regolarnascia miesiaczki-to nie mialam takich problemow, ale radzila bym-powazniej potraktowac hormony.
31 stycznia 2008 o 17:27 #105937Tak jak mówisz w niedziele zażyłam obie tabletki. Również tą zapomnianą. Wydawało mi się,że problem sam się z miesiączkowaniem rozwiazał, kiedy to zaczęłam brać tabletki anty, jednakże nie uwzględniłam w tym, że wraz z tabletkami przestałam współżyc. Dopiero po czasie kiedy zaczęłam współżyć zaczynam dostrzegac, że wcale one mi nie pomagają chociaz moge sie mylic…
31 stycznia 2008 o 18:12 #105938Współżycie nie ma wplywu na okres, wydaje mi się. Poczekaj jeszcze troche, jesli okres nie pojawi sie do konca przerwy w braniu tabl zrób test ciążowy. Bez względu na to co pokaże, zarejestruj się do lekarza, on Ci najlepiej powie co i jak.
31 stycznia 2008 o 20:20 #105939Ja biore juz tabletki ponad dwa lata i moj okres nie jest zawsze o tej samej porze tego samego dnia, zreszta jakos dziwnie im dluzej biore tabletki tym pozniej go dostaje. Ale poki co nie jestem wciazy (tfu tfu, odpukac w niemalowane :D) no i ogolnie wszystko ze mna ok wiec chyba nie ma sie czym martwic.
31 stycznia 2008 o 21:08 #105940po badaniu palcem okazuje sie ,ze w szyjce macicy znajduja sie skrzepy krwi… jednak nic nie wylatuje na zamieszczona na majtkach wkladke… nie iwem czy nie powinnam isc do ginekologa. Wczesniej mi sie to nie zdazalo,ale pamietajmy,ze wczesniej nie zdazaly mi sie rowniez zblizenia seksualne….
podczas nie brania tabletek takie „krwawienie” zdazylo mi sie raz. Po pojsiu do ginekologa zaczela sie ta cala afera z najrozniejszymi tabletkami, dlatego boje sie,co tym razem moze sie zaczac dziac….
31 stycznia 2008 o 22:56 #105941No to chyba faktycznie jest niepokojace. Także nie pozostaje ci nic innego jak udac sie do gina i bedziesz wiedziala czy wszystko ok.
1 lutego 2008 o 07:58 #105942Wstalam rano,by odwiedzić ginekologa. Podczas kąpieli pojawilo się normalne krwawienie. Mimo wszystko po skończonej miesiączce pójdę do ginekologa.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.