- AutorOdp.
- 27 listopada 2010 at 14:58
stosuje tonik matujący z mary cohr gdyż mam cerę mieszaną pomaga mi w regulacji wydzielania sebum a jakich wy używacie toników lub może macie inny sposób na oczyszczanie twarzy?????
29 listopada 2010 at 21:38Ja co wieczór używam mleczka i toniku, ale także podczas kąpieli żelu do mycia twarzy takiego delikatnego hypoalergicznego Flosleku, aby mnie potem nie piekła nie żciągała skóra twarzy- a tak naprawdę czuję że mam czystą twarz gdy zakończę demakijaż włażnie umyciem twarzy dobrym żelem. Peelingów nie używam- żel to się dla mnie kończy. Bywam czasem u kosmetyczki- wtedy czuję że porządnie oczyżci mi twarz 🙂
1 grudnia 2010 at 20:22Ja używam zestawu kosmetyków DCL specjalnie skomponowanego dla osób, które od lat walczą z trądzikiem i nie mają efektów. Najpierw żel, zmywam wodą, następnie nakładam żel nawilżający na dzień, a na noc inny krem z tej serii. Kupiłam u dermatologa.
28 stycznia 2015 at 15:37W celu oczyszczenia twarzy stawiam na złuszczanie kwasami, np. glikolowym w wysokim stężeniu, pirogronowym, mlekowym czy salicylowym, czy też mikrodermabrazję.
2 lutego 2015 at 09:34A co w przypadku jeżeli ktoż ma wrażliwą cerę,czy wtedy również można używać do oczyszczania twarzy wspomniane przez ciebie kwasy? Prosimy o więcej szczegółów:)
3 marca 2015 at 22:46Ja używam peelingów enzymatycznych, bo mam wrażliwą cerę
18 marca 2015 at 09:37Niestety często kosmetyki nie pomagają w pełni. Od czasu do czasu warto się wybrać do kosmetyczki na oczyszczenie twarzy.
18 marca 2015 at 09:44To też fakt,a szczególnie polecany jest zabieg mikrodermabrazji kiedy to decydujemy się na profesjonalne oczyszczanie. Oczywiżcie zabieg ten należy powtarzać kilka razy,ale przyznaję ze jest skuteczny.
24 marca 2015 at 18:20Też polecam kwasy – dla wrażliwych cer najlepsze są toniki z niskimi stężeniami kwasów salicylowego, mmigdałowego czy glikolowego. Można zrobić samemu – wystarczy kwas i woda demineralizowana albo hydrolat. Oczywiżcie można dodać dużo więcej jeżli chcemy jakiż dodatkowych włażciwożci naszego toniku.
29 marca 2015 at 15:34Ja używam żelu do mycia twarzy dla skóry wrazliwej. Przy tym stosuje go gąbką zeby skóre dokladnie oczyscic.
2 kwietnia 2015 at 09:57Tak też włażnie myżlałam,do wrażliwej skóry,cery- kwasy nie będą dobrym rozwiązaniem i o wiele lepiej użyć czy to wspomnianego żelu czy toniku,które zapewnią nam lepszy efekt.
2 kwietnia 2015 at 13:48ja przy wrażliwej cerze nie używam żadnych mocno oczyszczających żeli, bo po prostu wtedy mam tam mocno podrażnioną cerę, że szok…:(
21 kwietnia 2015 at 21:492 razy w tygodniu dobry peeling, tonik z kwasem salicylowym i mycie łagodnym żelem i szczoteczką do twarzy.
24 kwietnia 2015 at 14:03Najlepszym sposób zabieg z użyciem kwasów owocowych, co do peelingów polecam enzymatyczne, chociaż przeznaczone są do cery wrażliwej to dużo lepsze rozwiązanie, niż peelingi mechaniczne, które podrażniają skórę i roznoszą bakterie…
24 kwietnia 2015 at 18:52Osoboscie stosuje mleczko do demakijazu firmy gaernier nastepnie tonik i krem nawilzajacy.
- AutorOdp.