- AutorOdp.
- 21 stycznia 2011 at 10:39
Slyszalam ze podobno pijac swiezo wycisniety sok z grefruta po kazdym posliku mozna szybko schudnac.Ponoc pomaga spalac tluszcz.Czy ktoras moze sie z ty spotkala?
27 stycznia 2011 at 12:17A ja gdzież przeczytałam,że dużo a przede wszystkim długo nie można stosować grejfruta,bo źle wpływa na układa kostny.szczególnie kobiet,które zagrożone są łamliwożcią kożci.
[usunięto_link]
22 lutego 2011 at 18:10Ja lubię na żniadanie – ale nie sok, tylko całego. Masz wtedy więcej błonnika i witamin.
28 lutego 2011 at 18:44na pewno picie soku z tego owoca nie zabraknie, ale mysle ze to nie wystarczy zeby byc szczuplym
21 marca 2011 at 13:04Nie wiem czy spala tłuszcz, ale na pewno pomaga oczyżcić organizm z toksyn
28 marca 2011 at 16:21też o tym słyszałam, ale bez wysiłku fizycznego, to raczej ciężko jest chudnąć;) ale grejfrut po każdym posiłku to chyba trochę za dużo.. bo weźmy pod uwagę 4 posiłki dziennie, efekty nie przyjda od razu, a więc przyjmijmy 4 tygodnie… żołądek chyba nie będzie zachwycony;)
28 marca 2011 at 19:39hmmm ja nawet o tym nie słyszałam, ale można go ciekawie dodać do diety i jeżć go np po obiedzie, wówczas gdy posiłek jest najbardziej syty.
26 maja 2011 at 08:40Niestety sam grejfrut raczej nie pomoże. Wydaje się, że nie ma nic za darmo – trzeba jednak troszkę poćwiczyć. To taka stara, odwieczna prawda:)
30 maja 2011 at 12:56Grajfurt zawiera dużo fruktozy i nie sądzę żeby było to dobre dla organizmu, bo to cukier prosty. Czyli tak jakbyżmy jakąż słodycz zjedli
14 czerwca 2011 at 17:29A ja sobie teraz wprowadziłam raz dziennie i nie mam po nim takiego apetytu i jest super.
17 czerwca 2011 at 10:08Znajoma mi opowiadała że jej rodzice tak się odchudzali – szklanka soku grejpfrutowego przed obiadem i jedli wszystko na co mieli ochotę i ponoć schudli. Ile jest w tym prawdy? Nie wiem
8 sierpnia 2011 at 12:05Jakoż mi sie nie chce wierzyć w taką moc grejfruta, gdyby faktycznie sam z siebie miał takie działanie odchudzające to pewnie byłby w składzie większożci suplementów spalających tłuszcz, a póki co o takich z wyciągiem z grejfruta nie słyszałam, chociaż wybitnie nie interesuje się tym rynkiem 🙂
5 marca 2012 at 13:47Ja bardzo jako owoc G. lubię, ale nie słyszałam o tym, aby chudnąć w oparciu o niego 🙂 Może kwestia zdrowych soków, to OK, ale o zbawiennych włażciwożciach nic nie słyszałam 🙂
8 marca 2012 at 08:44Chyba będzie trzeba sprawdzić, czy rzeczywiżcie to działa 😆 Choć przyznam się szczerze, że grejfruta jadłam kilka lat temu… 😯
29 marca 2012 at 14:36polecam picie soku ze żwieżych grejpfrutów pięknie działa oczyszczająco.
- AutorOdp.