odchudzaaca moc grejfruta?

• Autor
    Odp.
  • tapir19
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Slyszalam ze podobno pijac swiezo wycisniety sok z grefruta po kazdym posliku mozna szybko schudnac.Ponoc pomaga spalac tluszcz.Czy ktoras moze sie z ty spotkala?

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

A ja gdzież przeczytałam,że dużo a przede wszystkim długo nie można stosować grejfruta,bo źle wpływa na układa kostny.szczególnie kobiet,które zagrożone są łamliwożcią kożci.

[usunięto_link]

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ja lubię na żniadanie – ale nie sok, tylko całego. Masz wtedy więcej błonnika i witamin.

lasica
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 34
    • Bywalec

na pewno picie soku z tego owoca nie zabraknie, ale mysle ze to nie wystarczy zeby byc szczuplym

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Zapaleniec

Nie wiem czy spala tłuszcz, ale na pewno pomaga oczyżcić organizm z toksyn

delfina
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

też o tym słyszałam, ale bez wysiłku fizycznego, to raczej ciężko jest chudnąć;) ale grejfrut po każdym posiłku to chyba trochę za dużo.. bo weźmy pod uwagę 4 posiłki dziennie, efekty nie przyjda od razu, a więc przyjmijmy 4 tygodnie… żołądek chyba nie będzie zachwycony;)

annie-rosa
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

hmmm ja nawet o tym nie słyszałam, ale można go ciekawie dodać do diety i jeżć go np po obiedzie, wówczas gdy posiłek jest najbardziej syty.

Annula90
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Niestety sam grejfrut raczej nie pomoże. Wydaje się, że nie ma nic za darmo – trzeba jednak troszkę poćwiczyć. To taka stara, odwieczna prawda:)

hekate
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Grajfurt zawiera dużo fruktozy i nie sądzę żeby było to dobre dla organizmu, bo to cukier prosty. Czyli tak jakbyżmy jakąż słodycz zjedli

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Zapaleniec

A ja sobie teraz wprowadziłam raz dziennie i nie mam po nim takiego apetytu i jest super.

Cebula
    Member
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Znajoma mi opowiadała że jej rodzice tak się odchudzali – szklanka soku grejpfrutowego przed obiadem i jedli wszystko na co mieli ochotę i ponoć schudli. Ile jest w tym prawdy? Nie wiem

sorella
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Jakoż mi sie nie chce wierzyć w taką moc grejfruta, gdyby faktycznie sam z siebie miał takie działanie odchudzające to pewnie byłby w składzie większożci suplementów spalających tłuszcz, a póki co o takich z wyciągiem z grejfruta nie słyszałam, chociaż wybitnie nie interesuje się tym rynkiem 🙂

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Ja bardzo jako owoc G. lubię, ale nie słyszałam o tym, aby chudnąć w oparciu o niego 🙂 Może kwestia zdrowych soków, to OK, ale o zbawiennych włażciwożciach nic nie słyszałam 🙂

WeselneZaplecze
    Member
    • Odp.: 98
    • Zapaleniec

Chyba będzie trzeba sprawdzić, czy rzeczywiżcie to działa 😆 Choć przyznam się szczerze, że grejfruta jadłam kilka lat temu… 😯

eiger
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

polecam picie soku ze żwieżych grejpfrutów pięknie działa oczyszczająco.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " odchudzaaca moc grejfruta?"

Przewiń na górę