- AutorOdp.
- 6 maja 2007 at 20:22
mam takie pytanko, moj chlopak jest dosc szczuply i nie za duzy ( jakies 173 cm i 60 kg) wpadl na pomysl ze bedzie chodzil na silownie i bral bialko i cos na przyrost masy nie mam o tym zielonego pojecia i trovhe mnie to martwi…:( niby to sa odzywki prosto ze sklepu kulturystycznego ale jednak moze wiecie czy takie odzywki maja wplyw negatywny na organizm? jakies dziwne wypryski, bo tak slyszalam albo jakis wplyw na jego podniecenie w trakcie stosunku. wiecie cos wiecej?
z gory dzieki 馃檪
24 czerwca 2007 at 22:11nie masz sie co martwic. jesli bedzie bral z glowa i bez sterydow to powinno byc wsio okej.
25 czerwca 2007 at 17:08Achh nie musisz si臋 niczego obawia膰. 呕aden towar spo偶ywczy, kt贸ry jest sprzedawany w legalnym handlu nie mo偶e by膰 szkodliwy. Nie mo偶e by膰 szkodliwa 偶elatyna, proszek do ciasta jak r贸wnie偶 nie mog膮 by膰 szkodliwe od偶ywki i suplementy. (niech tylko ch艂opak sprawdzi dat臋 wa偶no偶ci i zaopatrzy si臋 w od偶ywk臋 w profesjonalnym sklepie).
Jedynymi skutkami ubocznymi jakie mog膮 si臋 pojawi膰 po pierwszym za偶yciu od偶ywek bia艂kowych to wzd臋cia i gazy 馃槈 Ale wyst臋puje to naprawd臋 sporadycznie i w wi臋kszo偶ci przypadk贸w spowodowane jest to lekkim uczuleniem na mleko (z kt贸rym miesza si臋 od偶ywk臋). Ze swojego do偶wiadczenia mog臋 Ci powiedzie膰 偶e od偶ywek nie nale偶y si臋 obawia膰, ponadto (dobre od偶ywki) zawieraj膮 komplet witamin – wi臋c skutki ich za偶ywania mog膮 by膰 tylko pozytywne.
Pozdrawiam 8)26 czerwca 2007 at 21:31Oprocz wzdec i gazow jak powiedzial Specter jeszcze moze Go gonic do toalety z rozwolnienia 馃槈
28 czerwca 2007 at 20:44[usuni臋to_link] wrote:
Achh nie musisz si臋 niczego obawia膰. 呕aden towar spo偶ywczy, kt贸ry jest sprzedawany w legalnym handlu nie mo偶e by膰 szkodliwy.
Wi臋kszo偶c towar贸w w legalnym handlu jest szkodliwych: od cukru po bu艂ki…
A co do od偶ywek… Jak nie zacznie 膰wiczy膰 to nic mu po od偶ywkach, chyba 偶e ma wstr臋t do jedzenia to 艂atwiej mu wypi膰 jakie偶 bia艂ko, ale i tak bez 膰wicze艅 to lipa.
30 czerwca 2007 at 18:47bia艂ko to bia艂ko niech kupi gainera do tego bia艂ko na noc gainer rano tak ma troche ma艂o masy…niech sie skupi na diecie pierw a poznij niech mysli o odzywkach..
Spokojnie Odzywki nie sa szkodliwe 馃槈
1 lipca 2007 at 10:29Tak o sobie odzywek sie nie spozywa.
Na samym poczatku trzeba ulozyc diete i wedle jej brakow dobrac odpowiednie preparaty, ktore ja uzupelnia.8 lipca 2007 at 22:03Przejdzie mu, do tego trzeba duzo zapalu i jeszcze wiecej wytrwalosci. Te mikstury sa tak ochydne ze po tygodniu nawet z klamerka na nosie ciezko to przelknac. Troche to kwestia kompleksow, niech chodzi najpierw pol roku na silownie bez stosowania odzywek i jak wytrwa to moze cos zaczac myslec. Narazie prawdopodobnie nie wie nawet jak wykonac poprawnie ruch sztanga… Niestety na silowni gdzie trenuja naprawde wielcy faceci wychowani na sterydach presja jest ogromna zeby przerzucac coraz wiecej ciezaru i gonic innych.. Im dojrzalszy facet tym mniej temu ulega
9 lipca 2007 at 08:11Nie rozumiem… Jezeli odzywki sa suplementem diety, wiec i jej czescia to po co je stosowac po pol roku treningow. Odpowiednia dieta jest kluczem do sukcesu, a jezeli bedzie mial w niej braki to musi ja uzupelnic odzywka w postaci gainera, bulka, carbo, bialka… kompleks witaminowo- minaralny rowniez niezbedny, jak i mozna pomyslec o jakis dobrych aminokwasach.
10 lipca 2007 at 21:15a ja rozumiem Was obu… Tylko ze jako nowy adept trenowania na silowni bedzie chcial zaczac jak najlepiej i pozadnie, nie bedzie zadnej zabawy w ukladanie i stosowanie diety tylko to co uslyszy na silowni…
Obaj wiemy co tam uslyszy i do czego beda namawiac tzw. znawcy.
Jak nie bedzie chcial mocniejszych „preparatow” to beda zalecaz chocby odzywki itd itp…
Wiec niech poprostu pochodzi z pol roku, bo wiecej nie wytrzyma,
a jak wytrzyma to pomysli powazniej, narazie niech tylko skupi sie na treningu… bo prawdopodobnie sztangi nie potrafi dobrze zlapac…10 lipca 2007 at 22:32Owszem musi sie nauczyc poprawnej techniki. Sa specjalne atlasy cwiczen. Przygode z silownia zaczyna sie od treningu ogolnorozwojowego tzw. ACT, aby przyzwyczaic organizm do wysilku. W tym sporcie nie ma nic na szybko i jest to sport jedynie dla cierpliwych i wytrwalych.
Odpowiednia dieta to 70% sukcesu, wiec lepiej niech czyta i zacznie jesc jak nalezy, a jak bedzie mial problemy to zapraszam na moje forum i pomoge we wszystkim.pzdr.
- AutorOdp.