• Autor
    Odp.
  • taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

Witam,
    powiedzcie mi moje drogie, zaczelam niedawno moje I tabletki. a ulotka jest bardzo skapo opisana jesli chodzi o czas ich dzialania (od kiedy, do kiedy) wybieram sie do gina z seria pytan , ale puki co Wy mi powiedzcie.

Czy podczas przerwy z odstawienia jest sie plodnym?

W dniach kiedy nie biore juz tabletek, a okres jeszcze nie przyszedl? lub gdy juz jest?

Wydaje mi sie ze nie, bo sluzowka macicy sie zluszcza, i nie ma prawa sie komorka jajowa zagniezdzic, ale przeciez cala ta fizjologia jest inna w czasie brania hormonow.

Prosze o odpowiedz.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

W czasie 7 dniowej przerwy jestes zabezpieczona, możesz się kochać żmiało:) A co do krwawienia z odstawienia- na początku może Ci się nie pojawić, 3 pierwsze cykle mogą być takie chwiejne. Dlatego sę nie przejmuj wszystko jest ok;D

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jasne: powstaje wtedy 1000 komorek jajowych.

zenuujace pytnie.
    o tym jest w kazdej ulotce.

taisa
    Member
    • Zapaleniec

Wlasnie ze nie ma moje drogie-dyslektykiem nie jestem.
    Tez mnie zdziwilo ze w ulotce nie jest opisana tak istotana sprawa.

A zamiast krytykowac, moze troche wyrozumialosci :PP
    latwo jest gnebic, ale trzeba samemu miec najpierw pojecie w temacie !

parvati
    Member
    • Guru

uwazasz, ze nie mamy pojecia w temacie? buahahahaha

taisa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

o tym jest w kazdej ulotce.

niee… no skądże.
    podziel sie w takim razie ze mna swoja wiedza

parvati
    Member
    • Guru

wiesz co?
    nie chce mi sie.
    najzwyczajniej w swiecie nie mam ochoty na dzielenie sie wiedza, ktora powinno sie miec z ksiazki do biologii. nie mam ochoty odpowiadac setki brazy na pytania lasek, ktore lykaja piguly jak dropsy nie wiedzac jak dzialaja.
    uwazam, ze powinnas sie wstydzic, ze masz wiedze o antykoncepcji mniejsza niz przecietna 15latka. w dodatku jestes tak leniwa, ze nie chce ci sie przeczytac ulotki. zamiast tego lykasz hormony jakby to byly cukierki…zenada.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

wiesz co?
    nie chce mi sie.
    najzwyczajniej w swiecie nie mam ochoty na dzielenie sie wiedza, ktora powinno sie miec z ksiazki do biologii. nie mam ochoty odpowiadac setki brazy na pytania lasek, ktore lykaja piguly jak dropsy nie wiedzac jak dzialaja.
    uwazam, ze powinnas sie wstydzic, ze masz wiedze o antykoncepcji mniejsza niz przecietna 15latka. w dodatku jestes tak leniwa, ze nie chce ci sie przeczytac ulotki. zamiast tego lykasz hormony jakby to byly cukierki…zenada.

Dla ciebie wszystko to: zenada…juz sie tego czytac nie chce. Wyluzuj!

taisa
    Member
    • Zapaleniec

extra! wlasnie mi dowiodlas ze nie masz nic do powiedzenia.

Czujesz sie fajna jak jezdzisz po innych?

Skoro Ci sie nie chce to moze sie nie loguj na takich forach.

Pozdrawiam Cie serdecznie-Wesolych świat!

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

wiesz co?
    nie chce mi sie.

To w ogóle nic nie pisz, zmarnowałaż tyle czasu na czcze pisanie, a pisać Ci się nie chce?

parvati
    Member
    • Guru

oooj…chyba srednio rozumiesz to, co czytasz.
    nie napisalam, ze nie chce mi sie pisac. napisalam, ze nie chce mi sie odpowiadac na durne pytania, ktore wynikaja tylko z lenistwa autorki.

Ignis
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

oooj…chyba srednio rozumiesz to, co czytasz.
    nie napisalam, ze nie chce mi sie pisac. napisalam, ze nie chce mi sie odpowiadac na durne pytania, ktore wynikaja tylko z lenistwa autorki.

Mnie też się nie chce odpowiadać na różne tematy, bo inni mają więcej mądrych i interesujących rzeczy do powiedzenia (wolę poczytać).Dlatego jest tak mało moich postów.Walić w klawiaturę aby komuż dokopać ,tym bardziej mi się nie chce ,szkoda moich żlicznych paznokci.Weź ze mnie przykład.

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

A jak myslicie po co dziewczyna sie pyta? ZEBY WIEDZIEC ! wiec szkoli sie w teorii 🙂
    Jak nikt nie ma nic madrego do napisania to niech poprostu lepiej nie pisze….

Co do przerwy, to napewno jestes chroniona 🙂

Malinka
    Member
    • Zasłużony

ale wy wredne jestescie… po co jest forum? zeby pytac jak nie ma sie pewnosci…
    Jak by tak kazdy mial wszystko sprawdzac gdzie indziej, forum by nie istanilo 🙂

Malinka
    Member
    • Zasłużony

nastepna parvati nam sie robi…

Coraz gorsza atmosfera na forum …

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " okres z odstawienia"

Przewiń na górę