- AutorOdp.
- 18 grudnia 2007 at 17:30
@Onione wrote:
te informacje są na ulotkach, ale jeżli komuż trudno powiazać pewne fakty…to trudno.
Otoz nie moje drogie, i uwazam ze glownie z tego wzgledu tyle tu pytan o ochrone-same sprawdzcie-moje tabletki Harmonet-jesli ktos znajdzie w ich ulotce info o czasie chronienia to wielkie brawa i chyle glowe!!
jest tam tylko ze jak sie zapomni to przez 7dni trzeba stosowac inne sr. antykoncepcyjne, z czego wniosek ze zaczynaja dzialac, przed 7 dniem (od pierwszej tabl)
18 grudnia 2007 at 17:31taka dyskusja ojojoj.. co sie tak irytujecie dziewczyny :PP
btw. dzieki za odpowiedzi na pytanie 😉
18 grudnia 2007 at 17:48[usunięto_link] wrote:
@Onione wrote:
te informacje są na ulotkach, ale jeżli komuż trudno powiazać pewne fakty…to trudno.
Otoz nie moje drogie, i uwazam ze glownie z tego wzgledu tyle tu pytan o ochrone-same sprawdzcie-moje tabletki Harmonet-jesli ktos znajdzie w ich ulotce info o czasie chronienia to wielkie brawa i chyle glowe!!
jest tam tylko ze jak sie zapomni to przez 7dni trzeba stosowac inne sr. antykoncepcyjne, z czego wniosek ze zaczynaja dzialac, przed 7 dniem (od pierwszej tabl)
Badz spokojna moja droga,ja bralam Harmonet przez ponad trzy lata i jak dla mnie sa to najlepsze tabletki anty. Moze nie sa zbyt tanie ale na tym sie nie oszczedza. Polecila mi je przyjaciolka i bylam z nich bardzo zadowolona. Miesiaczkowalam regularnie i nie mialam bolesci. Byly skuteczne w 100% mimo,ze nie bralam ich o stalej porze.
18 grudnia 2007 at 18:00przyjaciolka????!!!
jesli jest ginekologiem, to ok. jesli nie…na tym forum nic mnie nie zdziwi.
18 grudnia 2007 at 18:10[usunięto_link] wrote:
przyjaciolka????!!!
jesli jest ginekologiem, to ok. jesli nie…na tym forum nic mnie nie zdziwi.
Co ty myslisz,ze ja nie chodze do ginekologa tylko radze sie kolezanek?…tak zrozumialas to co napisalam? Zreszta moj post nie byl adresowany do ciebie,wiec nie powinnas sie wtracac.
Swoja droga, powinnas wiedziec,ze tabletki antykoncepcyjne kupuje sie tylko na recepte a co za tym idze,domyslic sie,ze nabylam je po konsultacji z moim lekarzem.
Napisalam:POLECILA mi je przyjaciolka,a nie DALA!18 grudnia 2007 at 18:12powiem tak: lekarz, ktory przepisuje dane piguly, bo takie wlasnie polecila przyjaciolka pacjentki, jest dla mnie zenujaco niekompetentny.
18 grudnia 2007 at 18:22[usunięto_link] wrote:
powiem tak: lekarz, ktory przepisuje dane piguly, bo takie wlasnie polecila przyjaciolka pacjentki, jest dla mnie zenujaco niekompetentny.
Powinnam teraz stanac w obronie mojego lekarza i opisac ci jak wygladaly moje wizyty u niego abys w koncu zrozumiala…ale wiesz co…?
nie chce mi sie z toba dyskutowac…18 grudnia 2007 at 18:25wybacz, ale naprawde do niczego nie sa mi potrzebne szczegoly dotyczace twoich wizyt u gina…co wiecej…opowiesci tego typu wydaja mi sie niezbyt smaczne.
18 grudnia 2007 at 19:18Parvati jest madrzejsza od naszych lekarzy, prawdopodobnie sama studiowala medycyne-w zwiazku z tym wie zapewne, ze lekarz, nie widzac przeciwskazan-mogl przepisac Monice tabl, ktore zasugerowala
18 grudnia 2007 at 19:19a powiedz mi Moniko, jak to bylo ze stosunkami podczas przerwy w braniu tych tabletek? W piatek ide do lekarza i wszytkiego sie dowiem, bo naprawde tabletki sa siwtne-nie narzekam, ale ulotka nie jest zbyt konkretna;]
Pozdrawiam Cie goraco 🙂
18 grudnia 2007 at 21:03Ja akurat biorę Cilest. Ale włażnie wygrzebałam ulotkę i w niej jest jak byk napisane „preparat cilest przyjmowany zgodnie z zaleceniami działa antykoncepcyjnie począwszy od pierwszego dnia przyjmowania i w okresie 7 dni nieprzyjmowania tabletek”.
Szczerze wątpię by nie było tego w Harmonecie. Ale ich nigdy nie uzywalam. Może faktycznie niech któraż sprawdzi.
18 grudnia 2007 at 23:09[usunięto_link] wrote:
a powiedz mi Moniko, jak to bylo ze stosunkami podczas przerwy w braniu tych tabletek? W piatek ide do lekarza i wszytkiego sie dowiem, bo naprawde tabletki sa siwtne-nie narzekam, ale ulotka nie jest zbyt konkretna;]
Pozdrawiam Cie goraco 🙂
Tabletki dzialaja caly czas,nawet podczas siedmiodniowej przerwy na miesiaczke! I takze w tym czasie mozesz uprawiac seks…chociaz ja osobiscie uwazam,ze nalezy sobie odpuscic,ze wzgledow higienicznych.
Pozdrawiam rowniez 😉
19 grudnia 2007 at 08:59malo ktora kobieta dostaje okres pierwszego dnia przerwy i ma go caly tydzien…
19 grudnia 2007 at 09:11prawda, ja dostaję zazwyczaj trzeciego dnia i mam okres ok 3 dni.
19 grudnia 2007 at 09:25Tez bralam Harmonet. Nie mam juz ulotki ale z tego co pamietam to chyba tez na poczatku pytalam czy bede chroniona przez 7 dni przerwy wiec chyba tak owej informacji na ulotce nie bylo bo napewno przeczyatalam ja cala 🙂
- AutorOdp.