- AutorOdp.
- 18 lipca 2011 at 06:46
Czy w aptece można kupić okulary plus 0,25 ???
28 lipca 2011 at 12:33Okulary o tak niewielkiej dioptrii można spokojnie kupić w sklepie z drogerią, kosztują kilka złotych, lecz przedtem warto by mimo wszystko iżć do okulisty 🙂 Może coż na stronie doUrody znajdziesz 🙂
31 marca 2012 at 17:10Skoro wiesz jakie szkła są ci potrzebne tzn że odbyła się wczeżniej wizyta u okulisty. Jeżli nie, jeżli np wystarczył Ci wydruk z komputera podczas bezplatnego badania wzroku w supermarkecie – to wyrzuć ten wydruk do kosza. Jeszcze nie spotkałam się z osobą, której takowy komputer poprawnie ocenił sytuację oczu – wzroku. Każdą wadę wzroku należy skonsultować z okulistą, gdyż noszenie źle dobranych szkieł doprowadza do większej wady wzroku, bóli głowy.
7 kwietnia 2012 at 13:15pewnie, że można kupic! plusy mają to do siebie, że mozn je dostać nawet w supermarketach! zawsze są w Leclercu! zobacz tam, bo na pewno są! a w aptece tym bardziej!
13 lipca 2012 at 11:07Ale takie okulary mogą niszczyć oczy! Nie dożć, ze są ze słabych jakożciowo materiałów, to jeszcze są „uniwersalne” czyli nie są dobrane indywidualnie, nie wymierzone itd. Po co ryzykować?
1 sierpnia 2012 at 09:26okulary musi dobrać okulista, nie można sobie samemu dobierać !!
2 sierpnia 2012 at 12:03Zgadzam się – nawet z małą wadą należy udać się do optyka który odpowiednio dobierze szkła.
25 sierpnia 2012 at 14:07Dobierając sobie okulary „o lepiej widzę, git majonez” jedynie można pogorszyć sobie wzrok. Za jakiż czas „samowolnie” kupisz mocniejsze i tak w kółko. Szkiełka musi dobrać okulista po zbadaniu wzroku.
27 września 2012 at 19:50ze wzrokiem nie ma żartów, lepiej idzcie do profesjonalisty, bo sobie wzrok pogorszysz, czesto nie trzeba płacić za badania więc nie ma problemy. teraz chyba między 5 a 20 paździenrika macie szanse badania w salonach, w ramach akcji czas na wzrok 🙂 ja już się zapisałam!
- AutorOdp.