- AutorOdp.
- 26 lipca 2012 at 07:58
O plamach nic nie wiem, wiem jedynie tyle, że opalanie podczas miesiączki, leżenie na słońcu jest nie zdrowe, wtedy nasze ciało jest strasznie osłabione. Nie łatwo jest zemdleć!
9 sierpnia 2012 at 08:34Spróbuj raz i będziesz wiedziała. Każdy reaguje inaczej, ja spokojnie się mogę opalać bez żadnych konsekwencji 🙂
9 sierpnia 2012 at 09:56ja np. źle to znoszę:/ ale jak ktoż wczeżniej napisał, każdy organizm jest inny inaczej reaguję. polecam przetestować na sobie:)
2 września 2012 at 14:56Przyznam, że nigdy wczeżniej nie słyszałam o takiej zależnożci… Nie wiem czy to jakaż „urban legend” czy stwierdzony problem, ale ja opalałam się nie raz i nie było z tym problemu.
27 września 2012 at 22:26Ja słyszałam, ze nie można się opalać w czasie miesiączki dokładnie z tego samego względu, dla którego nie bierze się gorących kąpieli- po prostu można dostać krwotoku. Ale powiem szczerze, że nieraz byłam na solarium w czasie okresu i nic mi się nie stało.
7 października 2012 at 20:08Też przychylam się do słów poprzedniczki. Nie opalam się, bo grozi to krwotokiem. Przynajmniej taką wersję znam i się jej trzymam:)
21 marca 2013 at 15:05Odradzam intensywne opalanie się podczas 1 dnia miesiączki. Szczególnie nie jest to wskazane u kobiet, mających bolesne miesiączki. Ryzyko krwotoku, osłabienia, zemdlenia, jak i udaru jest bardzo duże.
15 kwietnia 2013 at 08:11Ja również odradzam opalanie w czasie miesiaczki, łatwo można stracić przytomnożć.
7 maja 2013 at 08:16Ja myżlę, że to kwestia tego jak znamy swój organizm. Jak ktoż ma bardzo delikatne miesiączki to raczej opalanie się nie będzie dla takiej osoby problemem nawet w pierwszym dniu okresu.
7 maja 2013 at 09:39Ja byłam na urlopie i całe dnie spędzałam na słońcu, a od samego początku miałam okres i nic mi nie było… Poza tym u mnie działa zasada, że jak jestem w ruchu, mam zajęcie, to też zapominam o bólu i innych dolegliwożciach.
19 maja 2013 at 08:59Każda z nam inaczej znosi miesiączkę… a jeszcze s czasie opalania…
5 czerwca 2013 at 13:56oczywiżcie, że nie zdrowe, o zdrowie trzeba dbać! Jesteżmy kobietami żwiadomożć tego co nam szkodzi a co nie jest absolutną podstawą!
- AutorOdp.