• Autor
    Odp.
  • fiGi
    Participant
    • Tematów: 9
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Czeżć dziewczyny. Ja mam totalnego pecha i wylałam na siebie gorącą herbatę tuż po zaparzeniu i to na dekolt! A tu skóra jest tak delikatna. Możecie sobie wyobrazić jaka jestem teraz czerwona i jak mnie boli. Powiedzcie mi proszę co mam zrobić by mi nie został żaden żlad. Oraz jak ten ból złagodzić?

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

moze kompres z zimna woda…. moja kumpela smarowala penthanolem (chyba tak to sie nazywa), do kupienia w aptekach sa rozne masci na zmniejszenie zaczerwienienia… Wspolczuje, bo wiem jak to diabelstwo boli:(

szpilkus
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

dopóki piecze to niczym nie posmarujesz, teraz tylko okłady zimne byż nie czuła bólu. Dopiero gdy będziesz czuła ulga możesz posmarować kremem na oparzenia.

fiGi
    Participant
    • Bywalec

Ten penthanolem to jest spray, a nie ma jakichż kremów? Boję się po prostu że zostanie nieładny żlad :/ Póki co poparzona skóra mocno różni się od tej zdrowej

szpilkus
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Szczerze to jak miałam poparzenie to bałam się stosować różnego typu pianki ;/ jedynie kremy. Chyba najlepiej najzwyklejszy Sudocrem, smarowałam nim i było o wiele lepiej. Nie ma sensu kupować drogich preparatów, pianek itp gdy są dostępne kremy na oparzenia i do pielęgnacji skóry, które nadają się do tego typu problemów.

sosna
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja też uważam że sudocrem jest najlepszy na takie rzeczy , można go stosować zarówno na oparzenia jak i odparzenia 🙂 Działa cuda i to za bardzo niska cena ! I do tego jeszcze atutem jest że jest bardzo łatwo dostępny! Kupicie go w każdej aptece :):)) Pozdrawiam wszystkich 🙂

fiGi
    Participant
    • Bywalec

Faktycznie Sudocrem pomógł. Dziękuję Wam bardzo za rady, bo sama w życiu o nim bym nie pomyżlała. Po tym jak widziałam że to samo piszą na [usunięto_link] to już nie miałam wątpliwożci

ankah82
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Panthenol też nie jest złym żrodkiem i nie zostawia na skórze żladów. Jest bardzo przyjemny w stosowaniu – po spryskaniu skóry czuć przyjemny chłód, pianka jest delikatna, łatwo się rozsmarowuje i łagodzi skutki oparzenia.

natka999
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Na mnie też sudocrem działał. Panthenol mniej, a raczej w ogóle, tylko gorzej bylo ;/ więc nie ma nic lepszego niż zimne okłady a potem gdy jest ulga to smarowanie sudocremem.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Oparzenie"

Przewiń na górę