Organizacja urodzin dla córki w Krakowie

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    odessa
    Uczestnik
    • Tematów: 18
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Moja córka kończy 6 lat i jest introwertycznym dzieckiem które przy zbyt dużym bodźcowaniu zaczyna płakać i chce do domu. Jak zorganizować urodziny żeby było fajnie ale żeby córka nie była przemęczona i przestymulowana? Chcę zaprosi tylko 4-5 najbliższych koleżanek.

rossa
    Uczestnik
    • Tematów: 26
    • Odp.: 79
    • Zapaleniec

Dobrze myślisz że mała kameralna impreza dla introwertycznego dziecka jest zdecydowanie lepszym pomysłem niż wielkie przyjęcie gdzie mama myśli że im więcej tym lepiej. Przy 4-5 koleżankach i spokojnym dziecku sprawdzają się aktywności kreatywne w małej grupie gdzie nie ma hałasu i chaosu dużej grupy. Warsztaty artystyczne, dekorowanie ciasteczek, szycie prostych laleczek czy robienie ozdób to format który daje dzieciom skupienie i spokój jednocześnie bawiąc. Czas powinien być krótszy niż standardowe 3-4 godziny bo przy wrażliwym dziecku 2 godziny aktywności plus pół godziny na tort to idealny czas po którym odchodzi radosna a nie rozhisteryzowana. Jedna atrakcja bez przeskakiwania między kolejnymi to klucz. Na stronie jest właśnie o tym jak nie przeciążyć programu i warto to przeczytać.

Wyświetlanie 2 wpisów - od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę