- AutorOdp.
- 23 września 2010 at 19:07
Ja uwielbiam krewetki (te większe).
Podgrzewam z posiekanym czosnkiem oliwę. Dodaję na rozgrzana oliwę krewetki. Smażę dodaję chilli. Pod koniec smażenia wrzucam bułkę tartą, to daje chrupkożć i odpowiednia konsystencję otoczki krewetki.
Interesuje mnie krewetka na chrupko (bez bułki tartej, może w cieżcie?), na ostro. Sprawdzony przepis.
Jeżeli macie ulubione potrawy z owoców morza, piszcie!
26 września 2010 at 21:22[usunięto_link] wrote:
Ja uwielbiam krewetki (te większe).
wiesz, Netinciu, od dawna pasjonowałem się krewetkami, powaga!
i też tymi większymi 😀ale dopiero przy Tobie doznałem ˜wulkanicznej ochoty na nie 😀
cholera, zaproż mnie może na coż tak smacznego 😉 wygląda w każdym razie :-[usunięto_link] wrote:
Podgrzewam z posiekanym czosnkiem oliwę. Dodaję na rozgrzana oliwę krewetki. Smażę dodaję chilli. Pod koniec smażenia wrzucam bułkę tartą, to daje chrupkożć i odpowiednia konsystencję otoczki krewetki.
Mnie też interesuje¦ bardzo dobrze, że na ostro, wow! i ten czosnek! 😉
a jeżli mówisz, że to sprawdzony przepis, to wierzę Ci na słowo 😆
uwielbiam Cięęę… sorry 😉[usunięto_link] wrote:
Interesuje mnie krewetka na chrupko (bez bułki tartej, może w cieżcie?), na ostro. Sprawdzony przepis.
Neti, przyznaję się szczerze, nie mam, bo¦ nie mogę mieć, jestem raczej zwolennikiem gór, aniżeli morza 🙄 ale to chyba nie przeszkoda, co? jednakowoż potrajam oczywiżcie zaproszenie Netki do przedstawiania Waszych wariackich smaków ˜robaków morza może mi też posmakuje wreszcie¦
[usunięto_link] wrote:
Jeżeli macie ulubione potrawy z owoców morza, piszcie!
Necik, a możesz dokładniej opisać Twoje wrażenia z konsumpcji tych oryginalnych potraw?
Weź pod uwagę, że zabiorę na tę konsumpcję jakąż sporo wrażliwą dziewczynę :}}30 listopada 2010 at 09:58Znakomite są krewetki, sama żałuję, ze dopiero niedawno spróbowałam. Wczeżniej miałam jakież obiekcję, ale okazało się, że niepotrzebnie. Dobrze przyrządzone krewetki, albo takie w sałatce sa naprawdę przesmaczne.
5 grudnia 2010 at 13:09Ja nie cierpie krewetek,ani innych owocow moza,ale tak to opisujecie,ze brzmi pysznie.
Tak czy siak..raczej nie sprobuje ://
Wiem tylko,ze kuchnia chinska ma wiele sposobow na krewetki-moze by tam poszukac fajnych przepisow 🙂
1 lutego 2012 at 13:32Jeżli chodzi o krewetki, to uwielbiam je w klasycznej postaci – z oliwą z oliwek i czosnkiem 🙂 Takie jak tu: [usunięto_link]
- AutorOdp.