Owoce morza – krewetki…

• Autor
    Odp.
  • netinka
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Ja uwielbiam krewetki (te większe).

Podgrzewam z posiekanym czosnkiem oliwę. Dodaję na rozgrzana oliwę krewetki. Smażę dodaję chilli. Pod koniec smażenia wrzucam bułkę tartą, to daje chrupkożć i odpowiednia konsystencję otoczki krewetki.

Interesuje mnie krewetka na chrupko (bez bułki tartej, może w cieżcie?), na ostro. Sprawdzony przepis.

Jeżeli macie ulubione potrawy z owoców morza, piszcie!

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

Ja uwielbiam krewetki (te większe).

wiesz, Netinciu, od dawna pasjonowałem się krewetkami, powaga!
    i też tymi większymi 😀

ale dopiero przy Tobie doznałem ˜wulkanicznej ochoty na nie 😀
    cholera, zaproż mnie może na coż tak smacznego 😉 wygląda w każdym razie :-

[usunięto_link] wrote:

Podgrzewam z posiekanym czosnkiem oliwę. Dodaję na rozgrzana oliwę krewetki. Smażę dodaję chilli. Pod koniec smażenia wrzucam bułkę tartą, to daje chrupkożć i odpowiednia konsystencję otoczki krewetki.

Mnie też interesuje¦ bardzo dobrze, że na ostro, wow! i ten czosnek! 😉
    a jeżli mówisz, że to sprawdzony przepis, to wierzę Ci na słowo 😆
    uwielbiam Cięęę… sorry 😉

[usunięto_link] wrote:

Interesuje mnie krewetka na chrupko (bez bułki tartej, może w cieżcie?), na ostro. Sprawdzony przepis.

Neti, przyznaję się szczerze, nie mam, bo¦ nie mogę mieć, jestem raczej zwolennikiem gór, aniżeli morza 🙄 ale to chyba nie przeszkoda, co? jednakowoż potrajam oczywiżcie zaproszenie Netki do przedstawiania Waszych wariackich smaków ˜robaków morza może mi też posmakuje wreszcie¦

[usunięto_link] wrote:

Jeżeli macie ulubione potrawy z owoców morza, piszcie!

Necik, a możesz dokładniej opisać Twoje wrażenia z konsumpcji tych oryginalnych potraw?
    Weź pod uwagę, że zabiorę na tę konsumpcję jakąż sporo wrażliwą dziewczynę :}}

znaczek
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Znakomite są krewetki, sama żałuję, ze dopiero niedawno spróbowałam. Wczeżniej miałam jakież obiekcję, ale okazało się, że niepotrzebnie. Dobrze przyrządzone krewetki, albo takie w sałatce sa naprawdę przesmaczne.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Ja nie cierpie krewetek,ani innych owocow moza,ale tak to opisujecie,ze brzmi pysznie.

Tak czy siak..raczej nie sprobuje ://

Wiem tylko,ze kuchnia chinska ma wiele sposobow na krewetki-moze by tam poszukac fajnych przepisow 🙂

pultis
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Jeżli chodzi o krewetki, to uwielbiam je w klasycznej postaci – z oliwą z oliwek i czosnkiem 🙂 Takie jak tu: [usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Owoce morza – krewetki…"

Przewiń na górę