- AutorOdp.
- 21 września 2010 at 07:14
Mój 12-letni sym od dłuższego czasu namawia mnie na kupno papugi. Niedługo sa jego urodziny i wspólnie z mężem postanowilismy poważnie sie nad tym zastanowic , ale mam pewne obawy: nigdy nie mieliżmy żadnego zwierzątka w domu. Nie wiem jak trzeba opiekowac sie papuga i czy mój 12-letni syn da sobie z tym rade ( on zapewnia, że tak:-) . Czy papuga z gatunku LORA WIELKA to dobry wybór na pierwszego pupila? [usunięto_link]
21 września 2010 at 09:47nie znam sie na papugach ale mam takie jedno pytanie, czy chcecie kupic papuge tylko dla zachcianki i potem jak sie synowi znudzi to ja wyrzucicie? czy podchodzicie do tego dojzale, zeby nie byla maltretowana u Was 😉 przepraszam za takie pytania ale musialam teraz coraz wiec3ej ludzi bierze zwierzeta a potem je maltretuja. Wiec zastanowcie sie jak by co to WY zajmiecie sie ja???
21 września 2010 at 14:19mrówka zdaje sobie sprawe z tego że zwierze w domu to nie zabawka na dwa miesiące której mozna się pozbyć jak sie znudzi. i równiez zdaję sobie sparwe z tego ze będzie to obowiazek zarówno mój, męża i naszego syna, a kogo bardziej to pozostaje mi sie tylko domyżlać. Poczytałam co nieco o papugach i wiem że są to wymagające zwierzeta jeżlli chodzi o oswajanie i opiekę, tym bardziej że owa papuga zostałaby z nami przez następnych 40 lat….coż -zastanowimy sie jeszcze. Niemniej dziękuje za odzew:-)
21 września 2010 at 14:56Kup jeżli wyrożnie z tego będziesz miała papużkę 😉 i zawsze można sprzedać jeżli będzie koniecznożć.
21 września 2010 at 18:573 tysiące za papuge?
myżlę że powinniżcie się wstrzymać.
po pierwsze to trochę za drogi prezent jak dla 12latka na urodziny
po drugie szukanie odpowiedzi na forum wskazuje na brak pewnożcimyżlę że zwierzeta typu papugi za 3 tysiaki, kameleony, węże i inne tym podobne powinny pozostać jedynie dla fascynatow
ewentualnie kupcie mu jakaż zwykłą.
21 września 2010 at 19:57moim zdaniem to ich decyzja za ile kupia ta papuge, jesli maja pieniadze moga kupic nawet za 10 tys. Tylko czy beda umieli zajac sie ta papuga, dac jej ze tak powiem ,, szczescie” a nie tylko kupic za pare lat sie znudzi to wyrzucic
21 września 2010 at 21:31Na pewno nie powinna być potraktowana jak maskotka.
23 września 2010 at 11:10W finanse nie wnikam, jak kogoż stać, to niech płaci 3 tysiące za papugę. Taka droga, to pewnie mądra będzie ;p Co do samej papugi, to miałam kiedyż (niestety zmarła 🙁 ) i to było super zwierzątko! Dużo osób myżli, że taki ptaszek nie jest towarzyski, jest głupi, niczym się nie interesuje. Jest wręcz odwrotnie! Moja papuga po prostu nie cierpiała samotnożci, szukała towarzystwa, zaczepiała, taka zabawna była, iż aż mi się smutno zrobiło, jak ją sobie przypomniałam…:(
No, ale polecam papużkę, uroczy ptaszek:)
24 września 2010 at 10:21nie mam dzieci, ale kiedy bede je miec to z pewnoscia to ile wywale na prezent dla nich bedzie istotna kwestia, nie tylko z uwagi na to czy mnie stać
dlatego tez uwazam ze to zdecydowanie za drogi prezent dla 12latka
24 września 2010 at 14:41bez przesady…
przeciez oni nie chca mu kupi quada ani innego debilizmu.sama od niedawna mam psa. bardzo drogiego psa.
w hodowli spotalism ludzi, ktorzy tez odbierali psa…tez drogiego. mial byc on prezentem dla ich 7letniego synka.
jesli zwierze jest prezentem przemyslanym, to uwazam, ze nie ma lepszego.
a za zwierzta z dobrych hodowli placi sie duzo.
- AutorOdp.