Parówki dla dzieci

• Autor
    Odp.
  • Usmiech Dzieciaka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Drogie Mamy, na rynku pojawiła się nowa linia produktów dla dzieci! Mają w ofercie m. in. parówki, szynki, kiełbaski i makaron orkiszowy – bez glutaminianu sodu.
    W najbliższy weekend można spróbować produktów Użmiech Dzieciaka na degustacjach w marketach Piotr i Paweł w Poznaniu.

lauren
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

prawdziwych parówek już nie ma. Kiedyż przeczytałam skład parówek dla dzieci z sokolowa. Nie nadawały sie na pewno dla dorosłewgo, a tymbardziej dla dzieci

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Parówki to bardzo drażliwy temat :). Smaczne, łatwe do przyrządzenia ale niestety nie za zdrowe.. jakbym miała podać dziecku to chyba te z szynki – ale pewnie i tak kręcą z tym składem.

Rencia
    Member
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

O parówkach dużo się już powiedziało i pewnie sporo powie, ale z drugiej strony, podejrzewam, że nie jest to najgorsze co na co dzień spożywamy, a że w mięsie mało mięsa to już niestety standard. To tak samo jak promocje np. na wędliny w marketach, tam też niewiele mięsa w mięsie, sama woda, wypełniacze i chemia. Dobra wędlina kosztuje ;/

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Nie wspomnę o cenie – parówki dla dzieci droższe bo dla dzieci, a jedyneczki czy któraż przeliczała ile za kg? 🙂

Rencia
    Member
    • Pasjonat

No tak, jakby przeliczyć na kilogram wagi to cena jak za jagnięcinę wyjdzie 🙂 Jeszcze czasem pojawia się temat tych parówek light, bez tłuszczu, ale to już w ogóle pewnie lepiej z daleka omijać, w końcu muszą ten brak wypełnić czymż innym 🙂 inną chemią pewnie 🙂

Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Niestety ,to prawda,kiedyż ktoż mi powiedział,że jak uwielbiał paróweczki,tak skończył z tą miłożcią do nich.Po prostu dowiedział się czego dodają,co wkręcają do takich parówek.Nie wiem czy jest jakaż żywnożć,która jest bezpieczna dla naszego zdrowia,a zwłaszcza dla małych dzieci.

Rencia
    Member
    • Pasjonat

Parówki w zasadzie to chyba robią ze wszystkiego jak leci, tzn. mięso i wszystko wokół co wpadnie do wielkiej maszyny, która to mieli na papkę i tak mamy parówki 🙂 taka prawda, ale co zrobić, dzisiaj takie rzeczy to standard bo przecież to masówka. Jasne, można kupować drogą wędlinę czy kiełbasy z pewnego źródła, takie „domowej roboty”, ale dostęp do takich produktów jest trudny a i cena … no wiadomo, za jakożć sie płaci. Ale po prostu ciężko takowy produkt w mieżcie znaleźć 🙂

djlevine
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Kupuj parówki z szynki z Sokołowa.. Wiesz co jesz przynajmniej…

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Zależy o jakich parówkach mówimy, im lepszej jakożci tym smaczniejsze,szczególnie dla dzieci. Sokołów oraz Berlinki ą dla mnie tymi z wyższej półki.

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Ostatnio czytałam, że któraż z wytwórni produkuje wspaniałe paróweczki z szynki, zawierające nawet… 92% mięsa. Dziż kupowałam szynkę, specjalnie spojrzałam na skład: 80 % mięsa. No do jasnej ciasnej… i ja mam uwierzyć w to, że w parówce jest więcej mięsa niż w szynce? Nie podaje mojemu dziecku parówek, ŻADNYCH. To znaczy podaje, ale sojowe z Polsoi. Jedynie i wyłącznie.

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

U nas sojowe nie sprawdziłyby się… Niestety jeżeli już to wieprzowe lub z szynką,chociaż włażnie składowo nie najlepiej się to prezentuje…

Rencia
    Member
    • Pasjonat

U nas w domu sojowych też nikt nie chciał tknąć 🙂 wlącznie ze mną hehe, kupiłam kiedyż na próbę 🙂

Americana
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Niestety dzieciaki, i nie tylko uwielbiają parówki. Ja kupuję tylko te z szynki, wczytywałam się w skład i wydaje się dobry.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Parówki dla dzieci"

Przewiń na górę