• Autor
    Odp.
  • wsciekla_surykatka
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Witam Panie:) zakupiłam dzisiaj peeling enzymatyczny firmy Ziaja. Jak myżlicie, czy jest on skuteczny? Używałyżcie kiedyż takiego?

wsciekla_surykatka
    Member
    • Bywalec

Onione: myżlisz że coż pomoże? Mój to z ziaji dla cery tłustej nazwa coż z „nune”, ja mam spore problemy z trądzikiem i używam mażci od dermatologa, ale też trzeba dbać o skórę, mam nadzieje że dobrze mi będzie oczyszczał, ja ufam kosmetykom z ziaji bo są mimo że tanie, to skuteczne.

Madziek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Peeling enzymayczny ma zadanie jak kazdy inny, a mianowicie zluszczyc martwe komorki naskorka. Roznica jest taka, ze dziala w troszke inny sposob (rozpuszcza polaczenia miedzy komorkami), a nie jak np. drobnoziarnisty na zasadzie mechanicznego „odrywania” owych komorek. Dziala wiec delikatniej na skore, musisz pamietac tylko, ze enzymy dzialaja jedynie w wilgotym srodowisku, wiec kiedy peeling zaschnie, automatycznie przestaje dzialac. Pozdrawiam i zycze milego uzytkowania:)

wsciekla_surykatka
    Member
    • Bywalec

Dziękuję za odpowiedź będę pamiętała. 🙂 Pozdrawiam

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Peeling dobiera się do rodzaju cery:
    1. Cera tłusta, gruboziarnisty, dla cery tłustej
    2. Cera normalna, ziarnisty i maseczki peel-off
    3. Cera sucha, drobnoziarnisty, dla cery suchej
    4. Cera mieszana (charakterystyczna dla nastolatek), ziarnisty i maseczki peel-off.
    5. Cera wrażliwa, naczyniowa, poparzona (np. słońcem…), z wypryskami ropnymi, peeling enzymatyczny.

Peeling wykonuje się raz w tygodniu.

wsciekla_surykatka
    Member
    • Bywalec

A ja czytałam, włażnie na tym peelingu który zakupiłam, że jest on do ceru tłustej, skłonnej do wyprysków – peeling jest dla nastolatek.

Madziek
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Peeling enzymatyczny mozna zastosowac dla kazdej cery, jest on jednym z delikatniejszych, wiec dla cery mieszanej jest tez dobry. Wiadomo, ze nie zastosujemy zadnego scrubu (ani drobno- ani gruboziarnistego) do cery suchej, cienkiej, bo ja tylko podraznimy. Tak wiec do cery tlustej moze byc i enzymatyczny i scrub:) Enzymatyczny wiadomo- latwiej sie go uzywa:) Pozdrawiam cieplutko:)

Serrafina
    Member
    • Tematów: 36
    • Odp.: 432
    • Pasjonat

Oczywiżcie, że tak. Ja w opisie podałam MAX dla każdej cery, a że akurat enzymatyczny jest nawet dla wrażliwej, tzn że jest dla każdej. Przy cerze trądzikowej ma jeszcze jeden plus – nie roznosimy drobnoustrojów, gdyż brak ziarenek oznacza brak rozrywania wszelkiego typu krosteczek 🙂

kinia25
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Hej nawet nie pomyżlałam, że może być tyle rodzajów peelingów do twarzy, same zobaczcie:
    [usunięto_link]
    ostatnio kupiłam coż takiego jak mikrodermabrazja z Dax cosmetics, ciekawe co to za czort 🙂

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

TYLKO SIĘ NIE ZBIJAĆ

ja nigdy nie kupowałam takiego czegoż jak piling i tak teraz myżlę. Małżonek przyniósł mi z pracy katalog avon i jest tam piling do ciała z pestkami winogrona 150 ml za 15,90
    Proszę mi powiedzieć czy się opłaca? W jakiej cenie są takie pilingi? Czy to że z winogrona to coż daje? Czy lepiej iżć sobie do sklepu i kupić coż innego

A stronę dalej jest regenerujący żel pod prysznic z peelingiem. ta sama cena i pojemnożć? Już zgupiałam

wsciekla_surykatka
    Member
    • Bywalec

co do pestek winogron, są one bardzo skuteczne i używane w wielu pilingach, a co do tego czy się opłaca, myżlę że tak, i raczej takie peelingi są wydajne

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Peeling enzymatyczny"

Przewiń na górę