Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 20 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Renia13
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 7
    • Bywalec

Peeling to jest na prawdę bardzo dobra rzecz, tylko trzeba zastanowic się, który jest najodpowiednijszy. Ja używam peelingu do twarzy przeciw powstawaniu trądziku, który wygładza skóre, Używam go co sobotę. Efekty są na prawdę widoczne. Mam bardzo gładką twarz.. A tak przy okazji, na oczyszczoną twarz używam toniku 3 razy dziennie, rano, po południu i wieczorem. Bardzooo pomaga. 😈

Kajzerka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Jakoż nie wyobrażam sobie dnia bez użycia rano peelingu 🙂
    I raz na tydzień gruboziarnisty 😀

estera
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

ja uzywam tylko raz w tygodniu pilingu gruboziarnistego, zupelnie mi to wystarcza:)

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Ja raz w tygodniu peeling, a potem maseczka i skora jest super;)

Sabrina
    Członek
    • Odp.: 2
    • Początkujący

ja używam peelingu przeciw trądzikowi 😀

Kwiat we wlosach
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

a ja postanowiłam dziż uzyc peelendu kawowego
    na całe ciało
    mam nadzieje ze skora bedzie po tym gładziutka:D

Kluseczka
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Ja raz w tygodniu używam peelingu Clearskin z Avonu. I nie narzekam, ten kosmetyk naprawdę działa!

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

@Kluseczka wrote:

Ja raz w tygodniu używam peelingu Clearskin z Avonu. I nie narzekam, ten kosmetyk naprawdę działa!

JA również go używam, a później nakładam maseczkę oczyszczającą z Avonu z serii Naturals i mam gładziutką skórę:)

Kluseczka
    Członek
    • Odp.: 42
    • Bywalec

@Zielonooka wrote:

@Kluseczka wrote:

JA również go używam, a później nakładam maseczkę oczyszczającą z Avonu z serii Naturals i mam gładziutką skórę:)

Ja po użyciu peelingu, jak i po każdej kąpieli, wmasowuję w skórę nawilżający balsam.

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Ja używam tego samego peelingu do twarzy co Zielonooka i Kluseczka. Raz w tygodniu. Dobrze oczyszcza i skóra jest po nim bardzo gładka. I wcale nie jest drogi, szczególnie jeżli zamawia sie po cenie promocyjnej-ja tak robię zawsze 🙂 Szczerze polecam
    Mam zamiar też zrobic sobie peeling kawowy. Ale to dopiero jutro

mrowka
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

peeling kawowy sprawdza się super:) skóra gładziutka bardzo:) krem się lepiej wchłania

imported_kasiula
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

a jak zrobić taki peeling kawowy?słyszałam już o nim trochę i wszyscy go sobie zachwalają, a ja nie wiem jak go zrobić?

kr87
    Członek
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Jeżeli chodzi o peeling to zdaniem moim i moich znajomych nie ma lepszego, niż ten zawierający KOLAGEN. (xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx)Jest to peeling o działaniu złuszczjącym, pobudza mikrokrążenie skóry i procesy regeneracji, przygotowuje skórę do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych. Zawiera m.in. mielony koralowiec, olej z ogórecznika, aloes, d-panthenol. Wyrównuje koloryt skóry oraz korzystnie wpływa na jej jędrnożć i gładkożć.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Modyfikacja.
    I.

madzia88
    Członek
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Peeling-polega na usunieciu starego naskorka(martwych komorek).Pelling poprawia nam stan skorki(lepsze krazenie)zapobiega tradzikowi,a takze wrastaniu wloskow w skore po depilacji.
    peeling dzieli sie na:

Chemiczny(gabinety kosmetyczne)

Mechaniczny(sama mozesz zrobic)
    Wyrozniamy takze peelingi:—-powierzchniowy
    —-sredniogleboki
    —-gleboki
    Do pielegnacji ciala najlepsze sa peelingi mechaniczne-usowaja martwy naskorek za pomaca naturalnych lub syntetycznych substancji sciernych takich jak kremow lub zeli pod prysznic.Najwieksza uwage nalezy poswiecic:lokcia,kolana,stopa gdyz tam gromadzi sie najgrubsza warstwa zrogowacialego naskorka(do zloszczenia naskorka z tych miejsc najlepsze sa peelingi gruboziarniste)
    Do pielegnacji twarzy najlepsze sa peelingi drobnoziarniste mechaniczne,nie wolno ich uzywac czesto poniewaz moga podraznic skore 😀 dobry peeling jest takze z miodu+cukier,cukier+oliwa z oliwej,a takze z kawy

laapz
    Członek
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Najlepsze są peelingi, które są na bazie soli z morza martwego i cukrowe z dodatkiem olejków eterycznych (przy czym ładnie pachną:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 20 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę