Picie herbaty Yerba?

• Autor
    Odp.
  • Cebula
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

W sumie to na Yerbę nie powinno się mówić herbata, ale to szczegół.
    Yerbę powinno pić się w specjalnych zestawach, chociażby dla tego, że do naczynka sypie się 1/3 – 2/3 naczynka suszu, więc nie dałoby się tego po prostu napić. O ile bez tykwy się obędzie, o tyle bez bombilli nie ma szans.
    Jeżli do tej pory piłaż „Yerbę” – zalewałaż 3 łyżeczki suszu wodą, to moze być tak, że picie tak jak się powinno może Ci nie odpowiadać. Więc może narazie kup sobie jakąż tańszą bombillę za 20 zł i zobacz czy Ci ti odpowiada, a jesli tak, to kupisz sobie zestawik (pewnie koło 100-150zł będzie Cię to kosztować)

Tusiak
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Tylko raz dałam się namówić na Yerba Matę i naprawdę nie rozumiem, czemu to jest takie popularne ostatnio 😕

Cebula
    Member
    • Stały bywalec

Dużej ilożci ludzi ona smakuje (ale jak jest źle przyrządzona lub mocna jak np pajarito to dla mnie jest nie do picia) a poza tym yerba daje niesamowitego powera, przynajmniej na początku.
    Ja dużo bardziej lubię terere – yerby nie zalewa się wtedy gorącą wodą tylko lodowatą i to jeszcze z kostkami lodu – żwietna w takie upały

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Dużej ilożci ludzi ona smakuje (ale jak jest źle przyrządzona lub mocna jak np pajarito to dla mnie jest nie do picia) a poza tym yerba daje niesamowitego powera, przynajmniej na początku.
    Ja dużo bardziej lubię terere – yerby nie zalewa się wtedy gorącą wodą tylko lodowatą i to jeszcze z kostkami lodu – żwietna w takie upały

Cebulka, zaintrygowałaż mnie 😯 zaprosisz mnie na jakiż fajny wieczór z tym^ piciem? 😀

Cebula
    Member
    • Stały bywalec

hehe, myżlę, że lepszych „specjalistów” znajdziesz na forach yerbowych – i będą mieli lepsze yerby 😀

A jeżli mieszkasz w w-wie to polecam iżć na starówkę do herbaciarni „Same Fusy” :))

Jeniffer
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Yerba na prawdę daje solidnego kopa, wypraktykowałam też na koleżankach w pracy 🙂 było sporo żmiechu, że pijemy „zielsko” ale po za tym wszyscy stwierdzili, że działa jupi

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ale pijecie tak z filiżanki lub z kubka czy z tych żmiesznych gadżetów do yerby?

HighHills
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

kurcze, to ja chyba robie coż nie tak:/ piłam swego czasu yerba, namówił mnie do tego mój znajomy Włoch.
    Ale żeby w działaniu się ta herbatka różniła od zwykłej herbaty to nie zauważyłam… a chętnie zastosowałabym jakiż substytut kawy, bo pijam jej ogromne ilożci… onas
    naprawdę daje wam takiego kopa? porównywalnie do kawy?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Picie herbaty Yerba?"

Przewiń na górę