- AutorOdp.
- 20 listopada 2011 at 12:35
Hej, witam wszystkie dziewczyny 馃檪 Od pewnego czasu mam problem z piek膮cymi, opuchni臋tymi oczami i b贸lami g艂owy – pracuj臋 du偶o przed komputerem. Chcia艂bym zaopatrzy膰 si臋 w okulary z antyrefleksem, czyta艂am, 偶e pomagaj膮. Czy kt贸ra偶 za was te偶 ma podobny problem i radzi sobie z nim w taki spos贸b?
27 listopada 2011 at 18:21Takie okulary powinna偶 sobie koniecznie sprawi膰, skoro du偶o pracujesz przed komputerem, 偶eby ochroni膰 swoje oczy. Zalecane jest tak偶e u偶ywanie kropli, tzw. sztucznych 艂ez. Powinno pom贸c na suche i piek膮ce oczy.
16 grudnia 2011 at 16:00Wybra艂am si臋 do okulisty i okaza艂o si臋, 偶e mam pocz膮tki astygmatyzmu. Okulary wi臋c kupuj臋 馃檪 Patrzy艂am w necie i widz臋, 偶e s膮 r贸偶ne rodzaje tych antyrefleks贸w. Co polecacie?
19 grudnia 2011 at 12:06By膰 mo偶e to kwestia niew艂a偶ciwej piel臋gnacji okolic oczu, albo s艂abego nawil偶enia samych oczu? Stosujesz jakie偶 krople nawil偶aj膮ce? Jakiego mleczka do demakija偶u u偶ywasz? Mo偶e jakie偶 Ci臋 uczuli艂o. Powod贸w mo偶e by膰 naprawde wiele. Zacznij od w艂a偶ciwej piel臋gnacji powiek, tutaj znajdziesz kilka cennych wskaz贸wek [xxxxx] . Mam nadziej臋, 偶e Ci pomo偶e.
EDIT:kowal2
19 grudnia 2011 at 13:00[usuni臋to_link] wrote:
Wybra艂am si臋 do okulisty i okaza艂o si臋, 偶e mam pocz膮tki astygmatyzmu. Okulary wi臋c kupuj臋 馃檪 Patrzy艂am w necie i widz臋, 偶e s膮 r贸偶ne rodzaje tych antyrefleks贸w. Co polecacie?
Najlepiej wybierz si臋 do dobrego optyka i tam najlepiej dobior膮 antyrefleksy do twoich potrzeb 馃檪 BO astygmatyzm stwarza te偶 r贸偶ne ograniczenia przy wyborze okular贸w, ale to te偶 zalezy od warto偶ci szkie艂.
19 grudnia 2011 at 14:09A dora藕nie – ok艂ad z esencji herbacianej: p艂atki kosmetyczne zamoczy膰 w bardzo mocnej herbacie. Po 10 minutach z takim ok艂adem cz艂owiek jest jak nowy 馃檪
23 grudnia 2011 at 11:50Ja polecam krople Systane, a pr贸bowa艂am r贸偶ne. Fajne sa Visine, ale maj膮 trwa艂o偶膰 tylko miesi膮c i zawsze wyrzuca艂am p贸艂 buteleczki, co mnie b. wkurza艂o. Systane maj膮 trwa艂o偶膰 3 m-ce i dlatego ju偶 przy nich zosta艂am. Poza tym czuje ze naprawde dzia艂aj膮. Pr贸bowa艂am tez polski odpowiednik Visine, tylko nie moge sobie teraz przypomnie膰 nazwy, ale nie czu艂am 偶adnego efektu – oczy by艂y nadal suche i przem臋czone.
27 grudnia 2011 at 11:41A czy kto偶 z was zasi臋ga艂 kiedy偶 rady optometrysty? Czyta艂am, 偶e je偶eli chce si臋 mie膰 gwarancj臋 prawid艂owego doboru okular贸w, najlepiej zg艂osi膰 si臋 do niego, a nie tylko do optyka…
28 grudnia 2011 at 11:13Optometrysta? Nigdy nie korzysta艂am z jego rad. Ale ja to w og贸le przez d艂ugi czas podchodzi艂am do zdrowia og贸lnego i zdrowia moich oczu do偶膰 hmm..luzacko, 偶e tak si臋 wyra偶臋. I przyznaj臋 si臋 bez bicia, 偶e zdarza艂o mi si臋 kupowa膰 okulary na allegro. uff, powiedzia艂am to. Jak na konsultacji przed zabiegiem laserowej korekcji, przyzna艂am si臋 mojej dr Gadomskiej co do takiej metody zakupu to dosta艂am zdrowy opieprz. Dlatego id膮c 偶ladami mojej doktor, opieprzam wszystkie z g贸ry i na przysz艂o偶膰 : wszystko, tylko nie kupujcie 藕le dobranych okular贸w!! Lepiej wyda膰 wi臋cej pieni臋dzy, ale mie膰 pewno偶膰, ze nosi si臋 porz膮dne, dobrze dobrane szk艂a. Dlatego polecam takie wizyty.
Jednak bardzo si臋 ciesz臋, 偶e ten temat ju偶 mnie nie dotyczy. Ale z drugiej strony, mimo kilku ju偶 lat po laserowej korekcji, wci膮偶 jest to temat mi bliski. 馃檪28 grudnia 2011 at 12:31Ja mia艂am badanie optometryczne, faktycznie jest bardziej szczeg贸艂owe pod wzgl臋dem doboru okular贸w, ni偶 takie zwyk艂e u okulisty. Przy niekt贸rych salonach Vision Express zatrudniaj膮 optometr臋, tak poza tym to nie wiem gdzie takiego znale藕膰, ale pewnie google by mog艂o pom贸c 馃檪
28 grudnia 2011 at 17:35Optometrysta to jest w艂a偶nie kto偶, specjalizuje si臋 w dobieraniu soczewek okularowych. Mierzy bardzo szczeg贸艂owo r贸偶ne parametry, 偶eby szk艂a by艂y optymalnie dobrane. Okulista jest bardziej lekarzem od oczu i wad wzroku, (je偶eli tak mo偶na w skr贸cie powiedzie膰), ale chyba nie za bardzo zna si臋 na technologii 馃檪 W ka偶dym razie, je偶eli chodzi o okulary z supermarketu, to te偶 odradzam -ojciec mojej kole偶anki w艂a偶nie przez takie kupowanie „na oko” 馃槈 popsu艂 sobie wzrok!
25 listopada 2013 at 14:41Ja na popraw臋 moich oczu stosuje kilka prostych zasad : cz臋ste przerwy w pracy przy kompie po艂膮czone z 膰wiczeniami wzroku, du偶o ruchu no i suplement diety dla oczu Vitrum Vision. To po艂膮czenie uwolni艂o mnie od piek膮cych oczu i wzrok mi si臋 nie pogarsza
10 grudnia 2013 at 10:02Musze sprobowac…..
23 grudnia 2013 at 13:52Polecam serdecznie ok艂ady z ziela 偶wietlika 馃檪 Trzeba zaparzy膰 w szklance a potem mo偶na zamoczy膰 p艂atki kosmetyczne i je po艂o偶y膰 na oczy na kilka minut.
25 stycznia 2014 at 18:04ja mia艂am taki problem od pracy przy komputerze, pomog艂y sztuczne 艂zy.
- AutorOdp.