- AutorOdp.
- 29 lipca 2015 at 20:16
Jakie polecacie kosmetyki do pielęgnacji dłoni? Mam takie suche i zniszczone. Jaki polecacie krem do rąk?
1 września 2015 at 12:17jeżli masz suche i zniszczone, to znaczy że nic z nimi nie robisz
więc obojętnie jaki weźmiesz krem, ten za 3 zł czy za 20, zobaczysz efekt
ja do zmywania używam rękawic ochronnych, do mycia rąk mam mydło w kostce (nie wypłukuje lipidów) hipoalergiczne, w każdej torebce, na biurku w pracy i przy stole w pokoju mam krem do rąk i używam
poza tym manicure raz w tygodniu i wtedy nawet jakąż maseczkę im zafunduję
a zimą często kremuję grubo na noc i zakładam bawełniane rękawiczkimaskę do dłoni fajną ma Ziaja- zielony słoiczek
a takie rękawiczki bawełniane dostaniesz w pasmanterii, za 3zł a nie jak w drogerii za 10…24 września 2015 at 18:19dermosan tylko ten tłusty naprawdę żwietnie regeneruje dłonie. Jest to produkt który kupisz raczej w każdej aptece kosztuje parenażcie złotych, nie jest perfumowany ale naprawdę poprawia kondycje przesuszonej skóry 🙂
28 września 2015 at 19:29Jeżli nie chce Ci się smarować dłoni w ciągu dnia, to nakładaj solidną warstwę kremu na noc. W ten sposób odżywisz skórę przez te 7-8 h snu, najlepiej po nałożeniu kremu załóż jeszcze bawełniane rękawiczki.
Inna opcja to maski na dłonie. Dziewczyny wspominały o tej oliwkowej z Ziaji; jest spoko, chociaż jak dla mnie trochę za tłusta i w połowie opakowania oddałam ją mamie. Poza tym są maski w saszetkach, które nakłada się na ok. 20 min. Też fajnie regenerują dłonie. W kwestii kremów polecam kupić w Biedronce z BeBeauty ten regeneracyjny. Zapłacisz za niego 3 zł, a to dokładnie ten sam producent, który robi kosmetyki dla Tołpy.
20 października 2015 at 10:12ja aż tak nie dbam o dłonie, zmywam bez rękawic, ale np, kiedy cos gotuje, to rozsmarowuję olej na dłoniach, wcieram i nawet to powoduje juz zmiany. poza tym bardzo wazne jest nawilżanie od srodka- picie wody.i to nie są zarty.
3 września 2020 at 14:57Do skórek warto używać olejku – dobrze natłuszcza. Jeśli chodzi o kremy do rąk to jestem zadowolona z ziaji i bielendy, jednak gdy dłonie są przesuszone, może warto zrobić maskę z kremu natłuszczającego? Tak naprawdę warto zacząć od podstaw – zakładać rękawice przy sprzątaniu, osłaniać je na wietrze i nosić rękawiczki zimą, by nie zamarzły.
- AutorOdp.