• Autor
    Odp.
  • calineczka02
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 13
    • Bywalec

witam.
    chciałabym zrobic sobie kolczyk w pępku, ale kiedy moja mama o tym usłyszała to myżlałam ze wyjdzie z siebie i stanie obok…jest zupełnie przeciwna kolczykom…ledwie udało mi się ja przekonac do kolczyków w uszach…jak mam ja przekonac?

Jessi663
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

jak moge wiedziec ile masz lat ? twoja mama moze byc przeciwna kolczykom poniewaz mozesz byc na to za mloda 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Kolczyk w pępku jest zbyt oklepany jak dla mnie.Nie zrobiłabym sobie takiego nigdy 🙂

Tak jak koleżanka wyżej,uważam,że byc może jesteż na to zbyt młoda i Twoja mama dlatego własnie nie chce Ci na to pozwolić.Skoro bardzo chcesz to postaraj się przekonać mamę do tego kolczyka.Kwestia odpowiedniej argumentacji 😉

calineczka02
    Member
    • Bywalec

no wlasnie…argumentacji brak 🙁
    mam 17 lat…

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Ja nie musiałabym pytać Mamy o zdanie,ale nie chciałabym mieć kolczyka w pępku.Myżlę,ze to trochę tandetne i moda na to już dawno minęła.A jak bardzo chcesz to przecież Twoje ciało,a nie mamy,w ogóle jakież dziwne zakazy jak na Twój wiek.

calineczka02
    Member
    • Bywalec

po prostu inne perspektywy, inni ludzie, zazdroszczę Ci ze ty nie masz takich zakazów.
    a co do tego czy jest modny czy nie. może to dziwne ale nie interesuje się tym co jest modne a co nie. mam swój styl..po prostu ^_^

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Wiesz,też nie podążam jakoż specjalnie za modą,ale kiedyż gdy były modne bluzki z odkrytym brzuchem to widać było taki kolczyk.Widocznie chcesz go mieć dla własnej przyjemnożci posiadania.Jeżli jesteż zdecydowana to czemu nie-to nie tatuaż,nie będzie nic widać jak Ci się znudzi(bo dziurka chyba zarasta).Ja jak miałam 9 lat to sobie wymyżliłam,że pójdę na przekłucie uszu,ale zaraz mi się znudziło i dziurki zarosły.Myżlę jednak coraz czężciej o ponownym zabiegu bo jest mnóstwo żlicznych kolczyków.
    Moja młodsza siostra wpadła na ten pomysł jak miała 3 lata(teraz ma 4) i nadal nosi kolczyki.Oczywiżcie wkręty,bo to małe dziecko i jeszcze by mogła o coż zaczepić.
    Pogadaj z Mamą,zapytaj dlaczego Ci zabrania,przecież to nic złego,szkodliwego dla zdrowia,demoralizującego itp.

calineczka02
    Member
    • Bywalec

tak zrobie…chociaz nie wiem czy to przyniesie jakies efekty…;/
    pamietam jak moja siostra ( 21 lat ) zrobila sobie kolczyk w brodzie…:O myslalam ze mama dostanie nerwicy na tle lękowym ^_^ zaczela sie tak karczemna awantura ze do tej pory ja pamietam…
    skonczylo sie na tym ze mama kazala wyjac siostrze kolczyk z brody na czas kiedy przyjezdza do domu…na poczatku siostra sie zawziela i nie przyjezdzala do domu, po czym mama przeprosila ją ale dalej nie tolerowala kolczyka i kazala wyjmowac na czas pobytu w domu…w koncu Justyna wyjela kolczyk, dziorka zarosla i mama byla zadowolona…;/
    nie chce zeby i ze mna sie tak skonczylo a jak mowie mamie o tym pomysle to nawet nie chce mnie sluchac ^_^
    nie jest to najprzyjemniejsze uczucie 😐

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Po c*****ę takie dziwactwa na ciele ? kolczyki w uszch ok, ale reszta ?
    to jest tak oklepane, że aż… dziwne, że dziewczynki jeszcze o takich rzeczach marzą 😯

Jessi663
    Member
    • Stały bywalec

kazdy ma swoje zdanie na temat kolczykow tam i owdzie ;f a ze tobie sie nie podobaja to twoja sprawa

calineczka02
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

kazdy ma swoje zdanie na temat kolczykow tam i owdzie ;f a ze tobie sie nie podobaja to twoja sprawa

zgadzaam sie.

lauren
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

sorki ale mnie się to nie podoba jakoż… nie kumam tego

Margarita
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

Zrobiłam sobie kolczyk w pępku. Zaj…scie bolało, a do tego goiło mi żie ze 3 mięsiące i się do końca nie zagioło więc wyjęłam i mówie nie kolczykom w miejscach nie przystosowanych do tego celu.

Mam 2 kolczyki jeden w jednym uchu, drugi w drugim (mauitkie wkręciki) i na tym juz poprzestanę.

Jessi663
    Member
    • Stały bywalec

to dlugo Ci sie goilo . mi w 3tygdnie sie zagoilo dobrze to przyjelam ;P nawet nie bolalo .

Ewelina00
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Hej:) ja robiłam sobie kolczyk w pępku sama , najpierw zamroziłam sobie skórę w miejscu przekłucia a później igłą z venflonem cyk i już po krzyku. Robiłam drugi raz bo pierwszy raz mi koleżanka robiła ale bez zamrazania i o wiele bardziej bolała i trudniej się goiło niż za drugim razem jak robiłam sama:) To nie jest nic strasznego tylko trzeba o to bardzo dbać:) ja mame postawiłam przed faktem dokonanym:) i jest spoko najpierw pokrzyczała trochę a teraz sama mi w prezęcie kupuje kolczyki jak ładne spotka jakież:):):) Jak Ci się podoba to spoko:) przekonaj JAKOż mamę niech ci pozwoli:) ja sobię robię niedługo w dolnej wardze labreta bo mi się podoba:) a poza tym życie masz tylko jedno to korzystaj 🙂 😉 pozdrawiam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Piercing"

Przewiń na górę