- AutorOdp.
- 31 stycznia 2008 at 11:10
bardzo pyszne danie i proste przyrzadzenie
piersi z kurczaka nalezy najpierw ugotowac, ugotowane i wystudzone mozna pokroic w kawalki lub moga byc cale piersi (lepsze w kawalkach)przyprawiamy (tym co kto lubi) ukladamy w zaroodpornym naczyniu
SOS: majonez smietana i troche musztardy mieszamy razem zeby wyszedl sos o jednej konsystencji polewamy tym kawalki kurczaka a na sam wierzch posypujemy zoltym serem przykrywamy wsadzamy do piekarnika i czekamy az serek sie roztopi wtedy wyciagamy i gotowe zycze smacznego4 lutego 2008 at 23:21ja uwielbiam piersi z kurczaka..najczężciej podsmażam po prostu mrożone warzywa na patelnię i danie gotowe…..przepis ciekawy na pewno skorzystam..:))))
12 marca 2008 at 10:03nowy przepis:
piersi z kurczaka kroimy w kawaleczki nie za male nie za duze
panierka: zalezy od tego ile macie piersi z kurczaka do naczynia wbijamy jajko lub dwa i wsypujemy starty zolty ser i otaczamy w tym kawalki z kurczaka nastepnie smazymy na patelni do tej panierki mozna dodac troche kucharka, cebule papryke
smacznego13 marca 2008 at 14:47To ja się dołączę do tematu:
pierż z kurczak kroimy w miarę cienkie paski
Podsmażamy na oleju dodajemy trochę czosnku (posiekanego) i brokuły (w małych kawałkach). Do wszystkiego dodajemy sos sojowy i chwilę dusimy (ja lubię żeby brokuły były półtwarde ale można dłużej żeby były mięciutkie).I gotowe. Można jeżć z makaronem sojowym albo ziemniakami. Albo czym kto lubi 🙂
13 marca 2008 at 21:58Dziewczyny a próbowałyżcie takie gotowe danie z kurczaka??? to się nazywa filet z kurczaka w sosie czosnkowym, są jakież warzywa i ryż, ja robiłam w piekarniku bo akurat nie mam mikrofali i wyszło pyszne…filet smakował jakby był ugotowany na parze….
26 marca 2008 at 21:41Ja robię faszerowane pieczarki włażnie piersią z kurczaka.
Duże pieczarki myje i wycinam z nich nóżkę. Pierż duszę razem z nóżkami od pieczarek i cebulką na patelni. Farsz przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa i faszeruję pieczarki, obtaczam w jajku i w bułce tartej i opiekam na patelni. Bardzo dobre jako przekąska na imprezy lub jako obiad z ryżem i sałatka grecką.
Co do tego kurczaka mrożonego to go jadłam już kilka razy i rzeczywiżcie jest bardzo dobry. Ja go robię w mikrofali bo najczężciej go biorę jako obiad do pracy i zawsze wychodzi jak zrobiony na parze bo ma taką specjalna folię “ też polecam.22 kwietnia 2008 at 19:40A moze ktoras z kobitek zna jakis przepis na piers z kurczaka z nadzieniem z sera mozarella lub zwyklym zoltym i w panierce. Probowalam sama wymyslajac sposob jak to zrobic i troche nie wyszlo. Moze ktoras juz robila cos podobnego?
- AutorOdp.