Placki suchej skóry na twarzy od podkładu

• Autor
    Odp.
  • kalarepka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Mam problem z dopasowaniem dla siebie kremu nawilżającego do twarzy. Takiego, który nawilżałby moją skórę tak mocno, żeby po nałożeniu podkładu po kilku godzinach nie robiły mi się takie małe placki suchej skóry. Ale z drugiej strony nie zbyt tłusty, żeby podkład się utrzymywał. Jak wy sobie z tym radzicie??

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

krem do skory mieszanej delikatny peeling zmien podklad wez capivit pij duzo wody….

nadia83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Też miałam takie suche placki na twarzy…Dużo nawilżałam twarz, starałam się jej nie przesuszać żelami. Zmieniłam też podkład. Podziałało.

gumiko
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Zmień podkład a na noc smaruj sobie te placki mażcią z witaminą A, ona kosztuje ok 2 zł ale na prawdę Ci pomoże.

kaska22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Też to miałam! Koniecznie kup sobie krem z witaminą A! Dobrze, żeby był też z alantoiną- ja stosowałam krem z serii dermoline i pomógł. W sumie cały czas smaruję się nim na noc, bo bardzo dobrze nawilża. Ale nad zmianą podkładu też powinnaż pomyżleć. Jak masz problem z cerą, to nie powinnaż na nim oszczędzać 😉

agata567
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Co to za seria ”dermoline”??? Nie spotkałam się z niczym takim… Ja tam używam mażci Alantan Plus na wszystkie dolegliwożci skórne, zwłaszcza na bardzo suchą skórę i b jupi ardzo sobię chwalę!

kaska22
    Member
    • Tematów: 2
    • Bywalec

alantandermoline z wit. A 🙂

Marysienka
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Dołączam się do pozostałych dziewczyn-zmieć podkład. Sama używałam podkładu matującego i też w niektórych partiach twarzy miałam podobnie. Teraz zmieniłam fluid na mineralny z Maybelline i jestem bardzo zadowolona:) Twarz mi się błyszczy i suchych placków brak:)

Emy1999
    Participant
    • Początkujący

zmiana podkładu i pielęgnacji. Ta koreańska skupia się właśnie na nawilżaniu – takie kosmetyki znajdziesz na np. skin 79

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Placki suchej skóry na twarzy od podkładu"

Przewiń na górę