- AutorOdp.
- 6 lipca 2008 at 21:50
unikaj słońca kiedy mocno się opalisz zaczynają robić się włażnie takie plamki za mało pigmentu w skórze. kup krem w aptece(niestety nie wiele pomaga) i dobry z filtrem a unikniesz plamek. Moja fryzjerka za mocno spalila sie nad morzem i rownież miała to na twarzy i strasznie dlugo nie mogla sie tegop pozbyc
7 lipca 2008 at 06:19Mój znajomy ma takie plamy na twarzy. Zawsze jak go słońce złapie to skóręw okolicy ust i nosa ma różowo-białą. Cóż, chronić twarz przed słońcem i stosować kremy brązujące. To chyba najlepsze wyjżcie 🙂
11 lipca 2008 at 13:46moze po prostu jest to efekt zaniedbań sprzed lat?jakich kremów uzywasz?w ogole uzywasz jakiegos zabezpieczenia jak opalasz sie? dobry krem z filtrem to podstawa i niestety musisz starac się unikać słońca, choc wiadomo, ze to trudne. wtedy wysoki krem z filtrem.koniecznie.
13 maja 2009 at 13:44mam podobny problem, a włażciwie odwrotny, ale postanowiłam nie zakładać nowego tematu, skoro i tak miałam pytac o plamki 😉
otóż opalam sie na ładny odcień, równo, poza nogami… na nogach zawsze mam ciemniejsze i jażniejsze plamki, wygląda to trochę jak piegi jeden na drugim… rozmawiałam na ten temat z moją szwagierką, która pracuje w solarium i mówiła, ze to sprawa nierówno rozłożonego barwnika i podobno sa na to jakież preparaty w aptece… czy ktoż z was słyszał o czymż takim lub może mi coż polecić?17 sierpnia 2009 at 20:53[usunięto_link] wrote:
mam podobny problem, a włażciwie odwrotny, ale postanowiłam nie zakładać nowego tematu, skoro i tak miałam pytac o plamki 😉
otóż opalam sie na ładny odcień, równo, poza nogami… na nogach zawsze mam ciemniejsze i jażniejsze plamki, wygląda to trochę jak piegi jeden na drugim… rozmawiałam na ten temat z moją szwagierką, która pracuje w solarium i mówiła, ze to sprawa nierówno rozłożonego barwnika i podobno sa na to jakież preparaty w aptece… czy ktoż z was słyszał o czymż takim lub może mi coż polecić?moim zdaniem te plamki powinien zobaczyć dermatolog. to mogą być początki alergii na słońce. powinnaż też zainwestować w dobre kosmetyki z filtrem – ja polecam Anthelios z La roche posay, które sama przetestowałam. a może ty też chciałabyż je testować? jeżli tak, proszę o mail na priv.
15 lutego 2010 at 11:22Zanim zacznie się opalać warto przygotować do tego jakoż swoją skórę, szczególnie skórę twarzy. Ja np. przed rozpoczęciem sezonu na opalanie się robię sobie peelingi, mikrodermabrazje i też zabiegi nawilżające na twarz i wtedy nie mam takich problemów z wyskakującymi plamkami. Polecem porozmawiać Wam ze swoimi kosmetyczkami o tym żeby przygotowały odpowiednio wasza skórę do opalania
16 czerwca 2010 at 20:52ja mam takie na rękach. s ato małe widoczne jasne plamki ale w miare opalania zniekają. szybko sie opalam i od razu na brazowo. Ja z tym nic nie robie
6 grudnia 2013 at 10:16Często to plamki wychodzą od tabletek hormonalnych.
23 września 2014 at 08:09Te białe plamki to przebarwienia słoneczne. Oczywiżcie trzeba nadal zapobiegać filtrami.
Walka z przebarwieniami nie jest prosta ale na własną rękę można nie drogo je zmniejszyć.
Warto zakupić w sklepach z półproduktami wit. C – kwas askorbinowy i rozpuszczać w wodzie destylowanej, można dodać tam glicerynę z apteki, takie serum przechowywać w lodówce max kilka dni, ponieważ wit. C się szybko utlenia. Na to serum można jak najbardziej stosować kremy i filtry. Natomiast na noc polecam serum z kwasem kojowym, także do samodzielnego zakupu. Koszty takich specyfików do kilka złotych.Polecam!
28 września 2014 at 09:23Najlepiej stosować filtry przeciwsłoneczne, by nie psuć kolorytu swojej cery i zapobiegać takim plamkom! 😉
17 marca 2015 at 00:56Zgadzam się, mi zawsze to pomaga..
8 kwietnia 2019 at 12:22O kurteczka, o tym nigdy nie słyszałam :O
- AutorOdp.