plastry czy tabletki?

• Autor
    Odp.
  • KarOlaAa
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

z tegO co wiem tO plastry powoduja mniej skutk贸w ubocznych podobno sie po niech niekiedy „chudnie” ja biore tabletki i nie mam z nimi problemu 馃槅 jestem zdecydowanie za tabletkami 馃槇

Figa
    Keymaster
    • Temat贸w: 59
    • Odp.: 880
    • Zas艂u偶ony

Magnolia czy tabletki czy plastry, maja porownywalna dawk臋 hormonow, wiec skutki uboczne zawsze b臋d膮, jednak偶e ich preferencja bedzie inna wsrod kobiet. Jedne lepiej znosza tabletki inne plastry.

[email protected]
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 1317
    • Maniak

Chyba najlepiej doradzi lekarz 馃榾

reni33
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ja te偶 my偶l臋 偶e lekarz by wiedzia艂 najlepiej….

Pchelka
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Ja preferuj臋 tabletki z jednego powodu – branie codzienne wpada w rutyn臋, nie ma problemu z zapominaniem i pilnowaniem termin贸w itp. Czyta艂am dzisiaj, 偶e przez plastry dostaje si臋 do krwi o ponad po艂ow臋 wi臋cej estrogen贸w, co daje wi臋ksze ryzyko zakrzepicy i innych problem贸w z uk艂adem krwiono偶nym.
    Popieram, 偶e nale偶a艂oby skonsultowa膰 si臋 z lekarzem.

Gregus
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

„Przed u偶yciem skonsultuj si臋 z leka偶em lub farmaceut膮” 馃槇
    Nie wiem, nie bra艂em ani tabletek ani nie sotosowa艂em plastr贸w ale nie b臋d臋 zaleca艂 tego swojej kobiecie, dla mnie jej zdrowie jest najwazniejsze 8)

[email protected]
    Member
    • Maniak

Gregu偶 wi臋c co zalecasz?? prezerwatywe??? Uzywa艂am tylko 2 razy w 偶yciu i nikt juz mnie na to nie nam贸wi 馃槇

nomiss
    Member
    • Odp.: 5
    • Pocz膮tkuj膮cy

Z wlasniego doswiadczenia: tabletki, chociaz fakt w moim przypadku libido ucierpialo.

Jak juz jestesmy w tym temacie to mam pytanie.

Wie ktos czy mozna wrocic po rocznej przerwie do brania tych samych tabletek anty ?

Pchelka
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

A czemu mia艂oby si臋 nie m贸c ?

@ Gregu偶, dziwny jeste偶, mnie tabletki niesamowicie pomagaj膮, pomijam fakt, 偶e bior臋 je jako leki a nie jako antykoncepcj臋 stricte, i jestem zadowlona. Przecz z przes膮dami.

black_mamba
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 743
    • Zas艂u偶ony

Nitk nie jest dziwny, tylko ka偶dy ma inne zdanie i bardzo mi przkro ale musisz zrozumie膰, 偶e ka偶dy uwa偶a inaczej.

[email protected]
    Member
    • Maniak

nomiss ja wr贸ci艂am tak do tabletek lekarz nie mial nic przeciwko

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " plastry czy tabletki?"

Przewi艅 na g贸r臋