Plyn do higieny intymnej Lactacyd Femina

• Autor
    Odp.
  • Klara21
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Witam,czy ktoras z Was dziewczyny uzywala plynu do higieny intymnj Lactacyd Femina?Czy jest on skuteczny przy ciagle nawracajacych sie infekcjach pochwy?Czytalam,ze tak i jest najczesciej polecany przez ginekologow,ale chcialabym znac rowniez Wasze opinie

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jest skuteczny. Sama mam problem z nawracającymi infekcjami i w 100% ufam temu płynowi-teraz niby na wszystkich płynach jest napisane,że zawiarają kwas mlekowy itd ale o wiele bardziej ufam temu płynowi niż np Ziajii czy innym drogeryjnym. Polecaja go lekarze,farmaceuci-może go kupić w co lepszych drogeruach i w aptekach! Moim zdaniem o czymż to żwiadczy.

Ja bardzo lubię nie tylko płyn ale tez chusteczki laktacyd femina-idealne w podróży,w ciągu dnia gdy np chcemy zmienić tampona będąc w pracy czy na uczelni.

Polecam Ci też zrobienie sobie od czasu do czasu kuracjii zapobiegawczej jakimż probiotykiem dopochwowym,ktorych w aptece jest do wyboru-do koloru-pałeczki bakterii kwasu mlekowego nanmażają się wtedy w pochwie,kolonizują ja a wiadomo,że im silniejsza flora bakteryjna tym większa ochrona przeciwgrzybicza.Ja tak raz na 2-3 miesiące staram się zastosować jedno opakowanie Lacibiosu Femina. Tylko trzeb apamiętać,żeby takie dopochwowe probiotyki przechowywac w lodówce bo tylko w ten sposób zapewniami przetrwanie szczepom dobrych bakterii w kapsułkach.

magat2
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Ja prawde mówiąc nie mam zaufania do stosowania tylko i wyłącznie płynu,wydaje mi sie że jego działanie jest raczej powierzchowne, ale napewno lepiej używać takiego płynu niż mydła. Ja stosuję przede wszystkim probiotyki dopochwowe, bo też miewałam częste problemy z infekcjami. Najlepiej sprawdza mi sie lactovaginal (pałeczki kwasu mlekopwego)
    Działa bardzo szybko i skutecznie…ja stosuję go sobie czasem profilaktycznie,albo jak czuje że coż sie zaczyna dziać-wtedy udaje mi sie zwalczyć infekcję w zarodku:):)

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Ja miałam problem (i nadal mam) z pieczeniem niewiadomo jakiego pochodzenia (poki co badania nic nie wykazaly ;/) to mi pani ginekolog poleciła włażnie ten płyn/emulsję i muszę przyznać, że jestem zadowolna. W przeciwieństwie do niektórych płynów tu czuję się rzeczywiżcie żwieżo. Natomiast co do dolegliwożci hmm to już pewnie zależy od organizmu czy pomoże cokolwiek. Ja dodatkowo biorę doustnie Provag (tez w lodówce trzeba przechowywać) i miałam tabletki dopochwowe Feminalle. Na te ostatnie chyba mam uczelnie czy coż w ten deseń więc zaprzestałam ich używania. Najważniejsze jest jednak w takim przypadku iżć do lekarza!

magat2
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Też słyszałam o tym Provagu-to również probiotyk tyle ze doustny.W jego skład wchodza 3 szczepy bakterii,które sie uzupełniaja i lepiej zasiedlają żrodowisko pochwy-co chroni przed patogenami.W mojej aptece kosztuje tyle co lactovaginal-tez 10 tabletek. Muszę tylko dopytac swojego gina co o tym sądzi…i tak sie wybieram do kontroli…

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

No ja stosuje z zalecenia lekarza co mi się żrednio podoba biorąc pod uwagę cenę 🙄

aska1980
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Używam Laktacydu płynu lub żelu, ponieważ mam skłonnożci do podrażnień. Lekarz mi polecił i jestem zadowolona.

zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Używałam go do tej pory ale mi lekarz polecił płyn z prebiotykiem Flosleku- idealny dla kobiet w ciąży i w połogu. Można go używać jak się ma jakież infekcje bo te prebiotyki odnawiają florę bakteryjną i hamują rozwój grzybów. Mają kilka wersji tego płynu- ja mam z rumiankiem.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Używam lactacydu i rowniez polecam 🙂 najlepszy ze wszystkich jakie do tej pory stosowalam

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

kurcze, to ja jestem jakaż dziwna, że akurat i lactacyd nie przypasował? ja stanowczo wolę zieloną ziajkę lub ostatnio oceanic specjalistyczny do higieny intymnej. po lactacydzie miałam jakąż sucha skórę bardzo i podatną na podrażnienia, ale to chyba sprawa indywidualna. z probiotyków stanowczo polecam lacibios femina.

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Mi na tego rodzaju problemy płyny do higieny intymnej w ogóle nie pomagały. Dopiero jak zaczęłam systematycznie brać dobre 🙂 bakterie lakmil zdecydowanie się poprawiło. Nawet po ostatnim basenie nic mi nie wyskoczyło, a tak przestałam już nawet chodzić, bo za każdym razem konieczne było branie mocnych rzeczy.
    A po 2 tych płynach (które testowałam) to dostałam uczulenie 😉

glodnamarzen
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Częste infekcje i inne „nawracające” problemy kobiecej sfery intymnej najlepiej jest skonsultować ze specjalistą:-) Myżlę, że „przeczekanie” dolegliwożci nie jest dobrym pomysłem… Chciałam też polecić coż, co bardzo pomaga „kontrolowanie” własnego ciała:-) Chodzi o Kartę Zdrowia Kobiety dzięki której wizyty u ginekologa przebiegać będą sprawniej:-) O Karcie więcej można przeczytać i pobrać ją [usunięto_link]

MalaMi13
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

ja używam płynu Flosleku i jestem z niego bardzo zadowolona. łagodzi ewentualne podrażnienia, pozostawia uczucie żwieżożci, jest wydajny i poleciła mi go pani ginekolog, więc mam pewnożć, że używam czegoż godnego zaufania.

xenia8290
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

A ja jako alergiczka niestety przestałam stosować lactacyd bo moja skóra jakoż go nie przyswajała… teraz testuje mleczną emulsję Cleanic hipoalergiczną i póki co jest całkiem nieźle 😉

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Poza tym,czy nie jest tak,ze jednak laktacyd jest o wiele droższy od cleanica?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Plyn do higieny intymnej Lactacyd Femina"

Przewiń na górę