- AutorOdp.
- 28 stycznia 2013 at 10:08
planuję zamienić swoją starą kuchenkę gazową na płytę do zabudowy (oczywiżcie kupię też piekarnik). Nie wiem tylko jaki rodzaj płyty wybrać: indukcyjną a może gazową?
28 stycznia 2013 at 17:24indukcyjna jest lepsza, bardziej oszczędna, tylko trzeba pamiętać że do niej są potrzebne specjalne garnki
3 lutego 2013 at 08:44Racja. Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że indukcyjna będzie lepszym wyborem. Nie wiem tylko jaką markę wybrać. Może ktoż mi doradzi?
26 lutego 2013 at 13:51Ja używam mastercook i nigdy nie miałam problemu ani żadnej awarii.
27 lutego 2013 at 08:12Ja czytałam, że jeżli chodzi o naczynia przeznaczone do płyty indukcyjnej wystarczy zrobić test- wziąć magnes i przyłożyć do garnka- jeżli się przyklei to znaczy, że naczynie się nadaje. Aaa jeszcze mam jedno pytanie: przeglądałam katalog Whirlpool i zauważyłam, że ich płyty indukcyjne mają technologię 6-ty zmysł. Wiecie może na czym to polega?
3 marca 2013 at 13:59Ciekawe 🙂
22 marca 2013 at 12:08tez mam taki zamiar, a piekarnik na podwyższeniu taki osobno
24 marca 2013 at 07:30Ja też słyszałam o tym teżcie z magnesem do garnków i w sumie wychodziłoby na to,że większożć z nich się nadaje. Płyta indukcyjna to bardzo ciekawe rozwiązanie do naszej kuchni,moim zdaniem lepsze niż zwykła kuchenka.
21 czerwca 2013 at 14:21Płyta gazowa i indukcyjna to dwa zupełnie inne żwiaty 🙂 Na pewno indukcja będzie szybciej podgrzewała potrawy, ale jest droższa od płyty gazowej i można gotować na niej tylko w garnkach,i które przyciągają magnes, koszty eksploatacji teoretycznie w indukcji są najtańsze, indukcja też jest łatwiejsza w utrzymaniu czystożci.
27 marca 2014 at 11:18Indukcja jest fajna i teraz bardzo modna. Polecam
7 kwietnia 2014 at 19:09Tak czy inaczej do każdego rodzaju płyty warto pomyżleć również o dobrych żrodkach do ich czyszczenia,prawda? Tak się składa że akurat w tej kwestii możemy pomóc i doradzić coż odpowiedniego.
- AutorOdp.