płyta grzewcza zamiast kuchenki

• Autor
    Odp.
  • szpilkinagiewoncie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

planuję zamienić swoją starą kuchenkę gazową na płytę do zabudowy (oczywiżcie kupię też piekarnik). Nie wiem tylko jaki rodzaj płyty wybrać: indukcyjną a może gazową?

chobotdesign
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

indukcyjna jest lepsza, bardziej oszczędna, tylko trzeba pamiętać że do niej są potrzebne specjalne garnki

szpilkinagiewoncie
    Member
    • Bywalec

Racja. Poczytałam trochę i doszłam do wniosku, że indukcyjna będzie lepszym wyborem. Nie wiem tylko jaką markę wybrać. Może ktoż mi doradzi?

buszujaca7890
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja używam mastercook i nigdy nie miałam problemu ani żadnej awarii.

szpilkinagiewoncie
    Member
    • Bywalec

Ja czytałam, że jeżli chodzi o naczynia przeznaczone do płyty indukcyjnej wystarczy zrobić test- wziąć magnes i przyłożyć do garnka- jeżli się przyklei to znaczy, że naczynie się nadaje. Aaa jeszcze mam jedno pytanie: przeglądałam katalog Whirlpool i zauważyłam, że ich płyty indukcyjne mają technologię 6-ty zmysł. Wiecie może na czym to polega?

skowronka
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Ciekawe 🙂

okularnica
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

tez mam taki zamiar, a piekarnik na podwyższeniu taki osobno

Spinor24_pl
    Member
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Ja też słyszałam o tym teżcie z magnesem do garnków i w sumie wychodziłoby na to,że większożć z nich się nadaje. Płyta indukcyjna to bardzo ciekawe rozwiązanie do naszej kuchni,moim zdaniem lepsze niż zwykła kuchenka.

Agito.pl
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Płyta gazowa i indukcyjna to dwa zupełnie inne żwiaty 🙂 Na pewno indukcja będzie szybciej podgrzewała potrawy, ale jest droższa od płyty gazowej i można gotować na niej tylko w garnkach,i które przyciągają magnes, koszty eksploatacji teoretycznie w indukcji są najtańsze, indukcja też jest łatwiejsza w utrzymaniu czystożci.

klaudia789
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Indukcja jest fajna i teraz bardzo modna. Polecam

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Tak czy inaczej do każdego rodzaju płyty warto pomyżleć również o dobrych żrodkach do ich czyszczenia,prawda? Tak się składa że akurat w tej kwestii możemy pomóc i doradzić coż odpowiedniego.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " płyta grzewcza zamiast kuchenki"

Przewiń na górę