• Autor
    Odp.
  • Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

pytanie mam następujące…

czy któraż z Was używała podkładu firmy Avon lub Oriflame… ??
    pytam szczerze mówiąc z braku czasu a może i lenistwa, bo nie chce mi sie ganiać po drogeriach czy pocztach i stac w kolejkach.
    dodatkowo ceny nie są tam aż takie straszne, ale zastanawiam się mimo wszystko czy warto… jesli tak to który…??

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

Ja z Avonu mogę polecić rozżwietlająco-antystresowy. jest żwietny, bardzo ładnie się nakłada i szybko nie zostawia żadnych „smug”.. 🙂 cena w najnowszym katalogu to 25,90zł a poza promocją 33,90zł 🙂
    a odcień to już zależy od Twojej cery. I jest bardzo możliwe że odcień ten a którego kiedyż używałaż może się różnić. Dlatego poproż konsultantkę o próbki i wtedy na pewno znajdziesz odcień dla siebie 🙂

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Ja generalnie nie polecam podkładów lub w ogóle pudrów tych marek osobom o bardzo wrażliwej cerze – ja niestety taką mam i każde testowanie ich ma mojem skórze kończy się mega uczuleniem (czytaj: swędzenie, pieczenie i czerwone plany).
    Z całym przekonainie polecam podkład+ puder prasowany puff creme Maxa factora. świetnie kryje, dłufgo sie utrzymuje no i ma rewelacyjną cenę – ok. 35 zł.

Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ja z Avonu mogę polecić rozżwietlająco-antystresowy. jest żwietny, bardzo ładnie się nakłada i szybko nie zostawia żadnych „smug”.. :))

Miałam kiedyż. Faktycznie był niezły 🙂

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

to zależy na co mamy wrażliwą cerę. mi np. ten rozżwietlający z avonu pasuje. a alergii dostałam np. na sorayę… a kolor? ja biorę zawsze najjażniejszy jaki się da… 😉 (to nie zboczenie, tylko kwestia koloru skóry… 😕 )

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

ja nie polecam podkładów z katalogów,raz się skusiłam i wole już więcej nie próbowac,wole pojsc do sklepu,dostac porade od ekspedientki i dokonac zakupu 🙂

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

wole pojsc do sklepu,dostac porade od ekspedientki i dokonac zakupu 🙂

od tego też włażnie jest konsultantka.. 🙂

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

z tymi konsultantkami to różnie… wcisną każdą bajkę żeby tylko coż sprzedać… a też wątpię żeby wyprobowywały każdego kosmetyku, zeby sie o nim szczerze wypowiedziec… ehh… pozostaje tylko drogeria

Myszka19
    Member
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

z tymi konsultantkami to różnie… wcisną każdą bajkę żeby tylko coż sprzedać… a też wątpię żeby wyprobowywały każdego kosmetyku, zeby sie o nim szczerze wypowiedziec… ehh… pozostaje tylko drogeria

nie wiem czy wiesz ale konsultantki mają szkolenia.. bynajmniej ja miałam.. i uwierz że jeżli coż jest do pupci to tego nie polecę.. 🙂 tylko inny produkt który jest lepszy..

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

dla mnie w ogole oriflame czy avon to niezbyt dobre kosmetyki. podkladu z katalogu nie zamowilabym nigdy w zyciu. po pierwsze: kolor musze sprawdzic sama, w roznym swietle. po drugie mam juz swoje sprawdzone podklady, ktorych uzywam.

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

nie ja nic nie kupuje z „kartki” wole zobaczyć jak to wygląda na skórze 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Kiedys używałam podkładu z Avonu,ale jakiego…hmmm nie pamiętam.Pamiętam tylko,że kupiła go sobie moja mama,ale dla niej był zbyt ciemny,a dla mnie w sam raz 🙂 byłam zadowolona,chociaz więcej juz nie uzywałam podkładu z katalogu.Powód?Nazwy kolorów poszczególnych kosmetyków jakos sie nie pokrywają…a kolor,ktory w jednym podkładzie nazywa się no natural beige to w innym pod tą samą nazwą powinien kryć się podobny kolor.A tu nie.I to mnie trochę przeraziło,bo znając moje szczężcie kolor byłby nietrafiony.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Podkład z katalogu"

Przewiń na górę