- AutorOdp.
- 1 sierpnia 2009 at 10:33
Wiem, że sporo osób ma z tym problemy, dlatego zakładam ten topic. Od zawsze miałam z tym urwanie głowy, a mianowicie, po goleniu/depilacji pojawiały mi się podrażnienia na skórze i wrastały mi włoski. Żadna z metod golenia mi nie odpowiadała, bo zawsze i tak działo się to samo 🙁
Znalazłam gdzież, że może być to zapalenie mieszków włosowych i udało mi się coż na to wyszukać. Od paru dni stosuję płyn ACNOSAN 2 razy dziennie. Można go kupić w aptekach (ok. 9 zł za 80 ml). A potem krem ALANTAN +/- 7 zł (ew. jakiż balsam lub olejek, żeby nawilżać skórę). Nie sądziłam, że efekty mogą być takie dobre, bo przez lata nic nie pomagało.
Może komuż się to przyda:)12 sierpnia 2009 at 18:50A wiesz, że ja mam z tym samym problem. Głównie w miejscach bikini, gdzie zamiast depilatora używam maszynki. No i w ten sposób pojawiają się czerwone krostki. I włażnie dzisiaj w aptece kupiła mażć Alantan, a poleciła mi ją znajoma siostry. Zobaczymy jaki da efekt. Mam tylko nadzieję, że pozytywny. Pozdrawiam 😉
1 września 2009 at 08:56Alantan zarówno w kremie jak i w mażci mogę szczerze polecic 🙂
7 września 2009 at 14:23ja nie mam tego problemu odkąd chodzę na tzw srebrną depilację, wygląda ona tak samo jak normalna tylko innymi kosmetykami się ją robi. Ceny są bardo podobne tylko efekt dużo lepszy. Tak jak pisałam, zero zaczerwienienie, zapaleń włosków czy wrastających włosów. W dodatku mniej boli !! Polecam ja chodzę do krakowskiego salonu bo tam już weszła.
21 września 2009 at 16:51Powiedzcie mi czy jest jakież skuteczny sposób na te czerwone kropeczki po goleniu. Bo może jakies mjetody sprzedam żonce 😀
21 września 2009 at 17:10Są takie sklepy – mydlarnia się nazywają tam mają takie mydełko na takie czerwone kropki ale jakoż teraz nie potrafię sobie przypomnieć nazwy. Najlepiej iżć i zapytać 🙂
3 marca 2010 at 12:26hmmmm ja też mam podobny problem, tyle, że ja golę nogi za pomocą maszynki i moja skóra jest podrażniona. Moim domowym sposobem na to, żeby uniknąć podrażnień jest wcieranie oliwki dla dzieci przed depilacją. Dzięki temu można uniknąć podrażnień;)
A może faktycznie wypróbuj te mydełka;)??13 sierpnia 2010 at 08:00Bardzo dużo osób ma problemy z wrastającymi włoskami i podrażnieniami… szczerze powiedziawszy ja też. Zastanawiam się o co chodzi z tym sposobem z oliwką? Czy to chodzi o to, żeby jej użyć PRZED goleniem się?
Ja słyszałam o sporej skutecznożci żelów aloesowych, jak wiadomo aloes ma działanie kojące. znalazłam taki włażnie żel merino. W opisie produktu wskazuje na to, że jest idealny do podrażnień tego typu.
aha i jeszcze jedno – ta srebrna depilacja to ile kosztuje czym się różni od klasycznej?27 września 2010 at 09:04Też miałam problem z czerwonymi krostkami po depilacji, zwłaszcza w okolicach bikini, które golę maszynką i czasami pod pachami. Poczytałam trochę na forach i zakupiłam mażć alantan plus, którą smarowałam się po każdej depilacji. I na prawdę działa- nie mam już ani krostek ani czerwonych plamek, a skóra po depilacji jest miękka i nie piecze. Polecam jak najbardziej!
1 listopada 2010 at 11:58Żeby nie mieć tych czerwonych kropeczek to trzeba kochane nawilżać skórę w miejscu, który depilujemy, A tak swoją drogą nie zastanawiałyżcie się nad depilacją laserową? A może któraż z Was już robiła?
3 listopada 2010 at 10:27Nie, ale może to byłoby najlepsze rozwiązanie.. Ile taka depilacja laserowa kosztuje i czy jest bardzo bolesna?
9 listopada 2010 at 21:47Miałam ten sam problem do czasu, kiedy nie kupiłam maszynki elektrycznej przeznaczonej włażnie do golenia bikini.
9 grudnia 2010 at 18:07nastka501 myżlisz, ze elektryczna maszynka do golenia poradzi sobie sobie z podrażnieniami?? ja mam problem z krostkami po depilacji bikini i okolic intymnych. macie jakies sprawdzone sposoby by mi pomóc 😉
14 grudnia 2010 at 22:51Znam ból- też mam z tym problem, nawet zdarzają się mikroranki ;(( Ratuję się zwykle pianką panthenolu- działa bardzo dobrze, jednak szczerze mówiąc wolałabym znaleźć złoty sposób depilacji bez podraznień
12 stycznia 2011 at 15:25wow, alantan stosowałam po zrobieniu tattoo, żeby dobrze się goiło, nie myżlałam, że ta takie podrażnienia też pomaga 😯 już żmigam kupić!
- AutorOdp.