pojechac autobusem czy poleciec samolotem?

• Autor
    Odp.
  • duffy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Który żrodek transportu chętniej dziż wybieramy?jak zamawiamy bilety?które wyszukiwarki polecamy?na co zwracamy uwagę? jak to zrobic sprawnie szybko i bez problemów?

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Zalezy dokad…

Ja mieszkam w Anglii,przynajmniej dwa razy w roku staram sie byc w Polsce. Kiedys latalam samolotem…bilety przez internet,placone karta. Od dwuch lat jezdze samochodem..potrzebuje wtedy bilet na prom,ale z tym tez nie ma problemu.
    Autokar odpada!!

duffy
    Member
    • Początkujący

a zamawiałas moze kiedys bilety na line4you.pl? podobno mają atrakcyjną ofertę, i dużo promocji. moi znajomi też pracują w Anglii i włażnie tam zamawiają bilety.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

zalezy, ile potrzebujesz wziac ze soba bagazu.

Monika
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

a zamawiałas moze kiedys bilety na line4you.pl? podobno mają atrakcyjną ofertę, i dużo promocji. moi znajomi też pracują w Anglii i włażnie tam zamawiają bilety.

Ostatnio plynelam z Dover do Dunkerque liniami:Norfolkline a poprzednio z Dover do Calais liniami:P&QFerries….oba promy sa tanie. Musze powiedziec,ze nie slyszalam o liniach,o ktorych piszesz ale sprawdze w internecie.

Dzieki i pozdrawiam.

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Nigdy nie jezdze autobusem, zawsze latam samolotami….szybko i wygodnie.

beehive
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

Samoloty są fajne i na pewno lepsze jeżli chodzi o dalsze odległożci niż autokar (strasznie bym się męczyła, jakbym miała kilkadziesiąt godzin spędzić w autobusie). Jak byłam dzieckiem za to, to zjeździłam całą Europę z rodzicami samochodem, to też bywało męczące, ale za to odwiedziliżmy masę miejsc, których byżmy nie mogli zobaczyć, jakbyżmy jeździli na jakież zorganizowane wczasy autokarem itd… Dlatego mając wybór autokar-samolot, pewnie bym wybrała samolot bez wahania, ale znowu samolot-samochód — musiałabym się poważnie zastanowić (:

duffy
    Member
    • Początkujący

line4you.pl to nie są linie. Jest to ogólnie portal, który działa jak wyszukiwarka połączen lotniczych i pozwala na rezerwacje i zakup bilet na wybraną linię lotniczą 🙂 to tak dla żcisłożci 😉

Monika
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

line4you.pl to nie są linie. Jest to ogólnie portal, który działa jak wyszukiwarka połączen lotniczych i pozwala na rezerwacje i zakup bilet na wybraną linię lotniczą 🙂 to tak dla żcisłożci 😉

Ten post to pewnie do mnie….heh
    Juz rozumiem. Dzieki.

Ania_
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Zdecydowanie samolot, dlaczego? Bo szybko… mimo że jest mi w nim zle, nie zdecydowałabym sie na 3 dni jazdy autokarem…. 😆

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Ja tez. 😀 😀 😀
    Od dziecka nienawidze autobusow i dlatego teraz na urlop latamy wszedzie samolotami.

Bianca
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Napewno nie autokarem – tak jak pisały poprzedniczki. Komfort podróży marny, a cena biletu porównywalna do biletu lotniczego (oczywiżcie kupionego z wyprzedzeniem).

Bianca
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Napisałam, że lepiej samolotem a jak na ironię na sylwestra jade włażnie autokarem :/ Ale to z mojej winy, bo nie zarezerwowałam wczeżniej biletu, a potem cena urosła i się już nie opłacało :/

[usunięto_link] wrote:

Czy na tej stronie można porównywać ceny rożnych linii? Bo z tego co piszesz rozumiem, że są tam oferty różnych linii, czy nie?

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja kiedys jezdzilam autokarem bo bilety na samolot byly baaaaardzo drogie, w lipcu lecielismy samolotem bilet w jedna strone ze wszystkimi oplatami kosztowal 35e a teraz mamy autko chociaz wolalabym latac samolotem
    macie stronke [usunięto_link]

Piroman
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

No włażnie Rusałka 🙂 najlepsze są te tanie linie lotnicze, bo i tak masz samolot centralnie do Londynu i sam lot jest krótki, tak że nawet takie rzeczy jak brak przekąsek nie robią różnicy na tak krótkich dystansach.

Poza wizzair to była jeszcze jedna dobra firma tego typu, bodajże eurolot… Po c*****ę tłuc się autobusem… z tyle trwająca jazdą i nikotynizmem to można zeżwirować 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pojechac autobusem czy poleciec samolotem?"

Przewiń na górę