- AutorOdp.
- 9 lutego 2009 at 19:41
Moim zdaniem zbyt duże ryzyko przy zbyt małej korzyżci. Polecam soczewki kontaktowe.
10 lutego 2009 at 13:09Soczewki odpadają, nie mogę ich nosić bo wywołują u mnie alergię. Zamiast pomóc mam z nimi tylko więcej zachodu, a zamiast dyskomfortu psychicznego mam fizyczny :(. Khushi myżlisz, że rzeczywiżcie taki zabieg jest aż tak niebezpieczny?
11 lutego 2009 at 17:52zosiusamosiu ja też myżlę intensywnie nad laserową korekcją wzroku. Ja mam znacznie większą wadę niż Ty i chcę sobie zafundować taki zabieg ale mnie powstrzymuje myżl, że to może boleć… W końcu to oko. Co ty myżlisz?
11 lutego 2009 at 19:16Ryzyko jest zawsze, nawet przy najbanalniejszych zabiegach czy operacjach jak usunięcie wyrostka na przykład.
11 lutego 2009 at 22:13Fammefe, jeżli chodzi o ból to czytałam na innych forach, że sam zabieg nic nie boli. Więcej powodów do narzekania można się spodziewać przez kilka dni po operacji. Trzeba cały czas aplikować specjalne krople, bo oko swędzi i szczypie, ale po jakimż czasie to mija. Pod tym względem wydaje się, że parę dni z kroplami w ręku to uczciwa cena. Ciekawi mnie tylko ile trwa całkowity powrót do zdrowia? Bo jedni piszą, że dwa dni po zabiegu byli już w pracy, a inni że przez tydzień nie wychodzili z domu :/.
13 lutego 2009 at 17:52No włażnie mówią, że to zależy od człowieka. U każdego jest inaczej. Ja się pocieszam, że u mnie wszystko goi się jak na przysłowiowym psie:-) Myżlę, że z tym nie będzie problemów. Miałam do czynienia z kropelkami więc i to mnie nie przeraża. Tydzień z kropelkami całe życie bez okularów. Nie wiem jak wam, ale mnie ta wizja baaaardzo się podoba:-)Teraz tylko trzeba podjąć męską decyzję….i do dzieła. Okularki do szuflady….
25 lutego 2009 at 21:15A wiecie dziewczynki, że Anastacia zrobiła sobie laserową korekcję wzroku!? Ta kobitka to jest dzielna wygrała z rakiem i teraz jeszcze oczka sobie poprawiła 🙂 Teraz okularki nosi tylko ze względu na fajowskie oprawki. Znacie jeszcze jakąż gwiazdę, która trzasnęła sobie zabieg??? 🙂
26 lutego 2009 at 14:14[usunięto_link] wrote:
Dziewczyny, a jak myżlicie czy warto decydować się na taki zabieg przy wadzie wzroku -1,5 i -1? Niby wada nie jest duża i mogę w miarę normalnie z nią żyć ale mój problem polega na tym, że nienawidzę nosić okularów :/.
Ja bym się w operacje nie bawiła na Twoim miejscu.
Ja noszę okulary od początku podstawówki, soczewki od 8 lat. Wydałam na to już mnóstwo pieniędzy, teraz kwestia odłożenia tych 4k i problem będzie z głowy.
26 lutego 2009 at 15:13Dzisiaj byłam u mojego okulisty zrobić badania i zapytać o jego opinię na temat korekcji. Jak się okazało wada lekko się powiększyła 🙁 z -1,5 na -2 i -1 na -1,25 i muszę pomyżleć o nowych szkiełkach :(. No zobaczymy co tu robić, bo lekarz polecił mi nowe soczewki hipoalergiczne, może dam rade w nich chodzić. Jeżli nie, to poważnie zastanowię się nad korekcją. Chyba lepiej raz zapłacić więcej i mieć to z głowy?
2 marca 2009 at 14:38zosiusamosiu tylko wiesz,że musisz mieć ustabilizowaną wadę wzroku. Już jestem na tyle mądrutka w temacie, że wiem, że co najmniej rok musisz mieć niezmieniająca się wadę. 🙂 Wtedy efekt jest super i na stałe 😀
3 marca 2009 at 19:35Kurcze no włażnie wiem :/. Ale nic to dzisiaj kupiłam sobie te soczewki antyalergiczne. Pierwszy dzień testów.. i jest w porządku 🙂 do tej pory nic nie piecze, nie swędzi. Teraz tylko muszę przypomnienie w telefonie ustawić, żeby nie zapomnieć wyjąć ich na noc – praktycznie ich nie czuje 😀 to dla mnie nowożć jeżli chodzi o soczewki. Mam nadzieję, że będzie tak nadal. Cóż wygląda na to, że korekcja laserem odchodzi na jakiż czas, ale kiedy już będę miała wszystko stabilne to i tak chyba się na to zdecyduje. Będę żledzić rozwój sytuacji 8) może wymyżlą jeszcze lepszy laser? Buźka
7 lipca 2009 at 09:40Ja myżlę, że przy małej wadzie wzroku można sobie odpużcić. Ale z tego co wiem, to nawet nie jest operacja a bardziej zabieg, prawdopodobieństwo, ze coż sę nie uda jest znikome. Do tego stopnia,że nawet moja okulistka mi polecała zabieg laserowy, ale jeszcze musze troche poczekać (trzeba miec skończone 21 lat i wadę stablną od 2 lat). Koszt: 1800-2500 zł za jedno oko. Rekonwalescencja z tego co czytałam trwa bardzo krótko- po prostu zaraz po zabiegu trzeba parę godzin posiedzieć i zrelaksować oczy, a potem można juz iżc do domu, tylko trzeba jakiż czas oszczędzać oczy. Mnie się marzy taka operacja…
- AutorOdp.