pomóżcie wybrać pierwszego laptopa

• Autor
    Odp.
  • konkordia2-3-2
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Witam wszystkich użytkowników forum.Rozważam zakup między dwoma modelami, może któryż użytkownik korzysta z któregoż i cosik podpowie 🙂

pierwszy to:
    [usunięto_link]

a drugi:
    [usunięto_link]

słyszałam, że toshiba w ogóle nie jest dobrym wyborem, ale może któryż z userów podpowie z praktyki.

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Napisz jak możesz do ilu szukać, do czego używasz komputera, czy ważne jest, żeby bateria długo trzymała. Grasz w gry, czy wystarczy, żeby poszedł film 😛

konkordia2-3-2
    Member
    • Początkujący

na lapka mogę przeznaczyć lekko 3.5 koła – wiadomo, że jakby co, to skombinuje się jeszcze jakiż pieniążek 🙂 będę go używał głównie w gierkach, do słuchania muzy, oglądania filmów. czasem do drobnych zajęć biurowych 🙂

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Zobacz sobie to : [usunięto_link], Powinno wszystko pójżć bez żadnych problemów (z gier). O filmy i resztę nie ma co się martwić. Jeżeli nie pasuje to mogę poszukać dalej

konkordia2-3-2
    Member
    • Początkujący

oki i dzięki za info, ale z tego co kojarzę to asus nie cieszy się dobrą opinią ;/ ponoć dożć awaryjny sprzęt ;/
    rozważam jeszcze samsunga:

[usunięto_link]

OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Asus ma większą awaryjnożć ze względu na zdecydowanie większą sprzedaż swoich laptopów – to po 1.

Po 2 – należy zwrócić uwagę na fakt, iż ta „awaryjnożć” bierze się ze sposobu użytkowania komputerów. Same w sobie podzespoły są „wytrzymałe”.

Sam posiadam 2 laptopy Asusa i nigdy nie miałem z nimi problemów po mimo, że działały nie raz w warunkach ekstremalnych.

Miałem stycznożć w firmie z Toshibami i każdy z nich był w serwisie (normalne użytkowanie komputera w biurze).

Dodatkowo jak masz możliwożć to nie kupuj sprzętu w vobisie – cenami przebijają zazwyczaj wszystkich,

ambient
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

jak szukałam prezentu dla swojego chłopa to znalazłam taki sklepik – kuplaptopa.pl – najlepiej napisz do nich i coż ci pomogą wybrać

cytrynka86
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

Najlepiej do gier itp wybrać niezintegrowaną kartę graficzną, procek duo, no i popatrzeć na ramy. A z dożwiadczenia wiem, że lepiej o rady sprzedawców się nie pytać.

ambient
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

no nie wiem – ja z tym sklepem jakiż czas korespondowałam i pomogli mi wybrać srzęt, z którego On jest zadowolony :p

nie mówie, że trzeba sprzedawcy ufać bezgranicznie, ale poradzić się można – później gdzież indziej skonfrontować opinie i podjąć decyzje :p

gosia27
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ja sama mam Dell i poleciłaby go Tobie. Ja go używam do podobnych czynnożci jak ty. Odradzam firmy Acer – mam złe wspomnienia. Co do laptopa to ja mam 17 – dobry do oglądania filmów, więc jak Ci na tym zależy to radze kupić ten rozmiar.
    Ten który mogłabyż kupić to np. taki:
    [usunięto_link]

Ale i tak co do parametrów radzę poradzić się specjalisty 🙂

OpenDoc
    Member
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

jeżeli to ma być głównie do gier – to proponuje kupić …. konsolę a nie laptopa.

należy wziąć pod uwagę to, że laptopa zbytnio nie rozbudujesz (jedynie wymiana dysku, dodanie ram) i w gruncie rzeczy tyle …

jeżeli to ma być laptop do wszystkiego – to najlepiej 17″ -fakt, faktem, trochę cięższy oraz mniej poręczny ale za to lepiej się na nim pracuje i ogląda filmy,

najlepiej zwrócić uwagę na: procesor (ile rdzeni), kartę grafiki, max. obsługę pamięci RAM, jak również liczbę portów USB (tak, tak, w firmowym mam tylko 2 porty – niedopatrzenie – i trzeba się posiłkować USB HUB’em).

Pamiętaj, że dysk twardy jak i RAM można dokupić i wymienić więc to z początku nie gra aż tak dużej roli.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " pomóżcie wybrać pierwszego laptopa"

Przewiń na górę