- AutorOdp.
- 29 marca 2010 at 15:52
Witam wszystkich użytkowników forum.Rozważam zakup między dwoma modelami, może któryż użytkownik korzysta z któregoż i cosik podpowie 🙂
pierwszy to:
[usunięto_link]a drugi:
[usunięto_link]słyszałam, że toshiba w ogóle nie jest dobrym wyborem, ale może któryż z userów podpowie z praktyki.
30 marca 2010 at 00:31Napisz jak możesz do ilu szukać, do czego używasz komputera, czy ważne jest, żeby bateria długo trzymała. Grasz w gry, czy wystarczy, żeby poszedł film 😛
30 marca 2010 at 07:39na lapka mogę przeznaczyć lekko 3.5 koła – wiadomo, że jakby co, to skombinuje się jeszcze jakiż pieniążek 🙂 będę go używał głównie w gierkach, do słuchania muzy, oglądania filmów. czasem do drobnych zajęć biurowych 🙂
31 marca 2010 at 00:56Zobacz sobie to : [usunięto_link], Powinno wszystko pójżć bez żadnych problemów (z gier). O filmy i resztę nie ma co się martwić. Jeżeli nie pasuje to mogę poszukać dalej
31 marca 2010 at 09:14oki i dzięki za info, ale z tego co kojarzę to asus nie cieszy się dobrą opinią ;/ ponoć dożć awaryjny sprzęt ;/
rozważam jeszcze samsunga:[usunięto_link]
2 kwietnia 2010 at 05:16Asus ma większą awaryjnożć ze względu na zdecydowanie większą sprzedaż swoich laptopów – to po 1.
Po 2 – należy zwrócić uwagę na fakt, iż ta „awaryjnożć” bierze się ze sposobu użytkowania komputerów. Same w sobie podzespoły są „wytrzymałe”.
Sam posiadam 2 laptopy Asusa i nigdy nie miałem z nimi problemów po mimo, że działały nie raz w warunkach ekstremalnych.
Miałem stycznożć w firmie z Toshibami i każdy z nich był w serwisie (normalne użytkowanie komputera w biurze).
Dodatkowo jak masz możliwożć to nie kupuj sprzętu w vobisie – cenami przebijają zazwyczaj wszystkich,
11 kwietnia 2010 at 17:49jak szukałam prezentu dla swojego chłopa to znalazłam taki sklepik – kuplaptopa.pl – najlepiej napisz do nich i coż ci pomogą wybrać
12 kwietnia 2010 at 09:49Najlepiej do gier itp wybrać niezintegrowaną kartę graficzną, procek duo, no i popatrzeć na ramy. A z dożwiadczenia wiem, że lepiej o rady sprzedawców się nie pytać.
17 kwietnia 2010 at 15:51no nie wiem – ja z tym sklepem jakiż czas korespondowałam i pomogli mi wybrać srzęt, z którego On jest zadowolony :p
nie mówie, że trzeba sprzedawcy ufać bezgranicznie, ale poradzić się można – później gdzież indziej skonfrontować opinie i podjąć decyzje :p
5 maja 2010 at 08:10Ja sama mam Dell i poleciłaby go Tobie. Ja go używam do podobnych czynnożci jak ty. Odradzam firmy Acer – mam złe wspomnienia. Co do laptopa to ja mam 17 – dobry do oglądania filmów, więc jak Ci na tym zależy to radze kupić ten rozmiar.
Ten który mogłabyż kupić to np. taki:
[usunięto_link]Ale i tak co do parametrów radzę poradzić się specjalisty 🙂
6 maja 2010 at 09:11jeżeli to ma być głównie do gier – to proponuje kupić …. konsolę a nie laptopa.
należy wziąć pod uwagę to, że laptopa zbytnio nie rozbudujesz (jedynie wymiana dysku, dodanie ram) i w gruncie rzeczy tyle …
jeżeli to ma być laptop do wszystkiego – to najlepiej 17″ -fakt, faktem, trochę cięższy oraz mniej poręczny ale za to lepiej się na nim pracuje i ogląda filmy,
najlepiej zwrócić uwagę na: procesor (ile rdzeni), kartę grafiki, max. obsługę pamięci RAM, jak również liczbę portów USB (tak, tak, w firmowym mam tylko 2 porty – niedopatrzenie – i trzeba się posiłkować USB HUB’em).
Pamiętaj, że dysk twardy jak i RAM można dokupić i wymienić więc to z początku nie gra aż tak dużej roli.
- AutorOdp.