- Ten temat ma 55 odpowiedzi, 11 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 16 lat, 10 miesi臋cy temu przez
Malinka.
- AutorWpisy
- 3 maja 2009 o 20:46 #5093
馃槈
3 maja 2009 o 22:00 #147144Witam Malink臋 po d艂ugiej przerwie 馃榾
Ci臋偶ko oceni膰,czy Tw贸j by艂y ch艂opak jest stworzony do bycia samemu czy nie…ale skoro tak twierdzi,to lepiej zostawi膰 go p贸ki co w spokoju.Przyznam,偶e nie ufa艂abym obietnic膮,偶e je偶li co偶 si臋 zmieni,to on wr贸ci i b臋dziecie razem do ko艅ca 偶ycia.No bo co?Ty masz przez ten czas 偶y膰 samotnie,z nadziej膮,ze jednak wr贸ci i wypatrywa膰 go ci膮gle,odrzucaj膮c szanse na prawdziwe szcz臋偶cie u boku kogo偶 innego? pfffffff!! Powiem tak: je偶li kogo偶 si臋 kocha,to chce si臋 by膰 z tym kim偶 i dzieli膰 sw贸j czas z ukochan膮 osob膮,wsp贸lnie i偶膰 przez 偶ycie.Nie ma,偶e nagle si臋 odwidzi i do widzenia 馃槓 Mo偶e Tw贸j ch艂opak chce si臋 wyszumie膰 zanim podejmie jakies powa偶ne kroki,dlatego zostawia sobie wyj偶cie awaryjne w postaci s艂贸w „kocham Ci臋,wr贸c臋 jak zmieni臋 zdanie”,ale zastan贸w si臋 czy w takim razie warto na niego czeka膰…. tak si臋 przecie偶 nie robi,a jakie偶 odpoczynki od zwi膮zku nie s膮 absolutnie dowodem mi艂o偶ci.
3 maja 2009 o 22:07 #147145WarnGirl jak super ze sa jeszcze stare znajome 馃檪
Wiesz, w tym rzecz, ze on powiedzial zebym na niego nie czekala… Nie chce mnie ranic, chce zebym ulozyla sobie zycie z kim innym, ale zeby on nie musial za bardzo na to patrzec…
Jest dziwnym czlowiek, ale bardzo dobrym, szczerym…
Jedyny problem w tym ze naprawde wierzy w to ze chce byc sam, upiera sie przy tym 馃檨3 maja 2009 o 22:09 #147146Nie chce i nie bede na niego czekac, jesli poznam kogos i sie zakocham to nie bede patrzec wtedy na to czy on wroci…
Poprostu na mysl ze moze jeszcze nic straconego pomaga mi przetrwac ten czas „czekania” na to jak mi sie zycie ulozy.3 maja 2009 o 22:15 #147147kurde nie znam Go wiec czytac w myslach Mu nie bede
sa ludzie ktorzy ponad wszystko cenia sobie wolnosc i niezaleznosc, nie chca sluchac zdania innych na zadne tematy
sa tez tacy ktorzy nie potrafia zapanowac nad swoimi instynktami, po prostu ogladaja sie za innymi, zdaja sobie sprawe z tego ze w jednym zwiazku przez cale zycie nie beda szczesliwi bo zawsze bedzie ich kusilo sprobowanie czegos innego, nowego, nie lubia stabilnosci, zwyczajnosci, normalnosci
byc moze to w jakis sposob opisuje twojego facetaz 2giej strony moze mu minac bo wg Mnie samotne zycie to najgorsze co moze czlowieka spotkac, ale sa ludzie ktorzy nie podzielaja mojego zdania i ponad to przedkladaja poczucie wolnosci
4 maja 2009 o 06:59 #147148Mi si臋 wydaje, 偶e jest to p****偶ciowe.. po pewnym czasie do ka偶dego zwi膮zku wkrada si臋 monotonia i tylko od nas zale偶y czy potrafimy sobie z tym poradzi膰 i to zmieni膰.
My偶l臋, 偶e powinna偶 da膰 mu troch臋 czasu .. p贸藕niej porozmawia膰 z nim szczerze co nie odpowiada mu w Waszym zwi膮zku (monotonia, kontrolowanie, niekt贸re Twoje zachowania – np.) i stara膰 si臋 to zmieni膰.
Uwa偶am, 偶e problemem nie jest to, 偶e On chce by膰 samotny, ale zupe艂nie co innego, jednak sam nie wie w tym momencie co i potrzebuje czasu by to zrozumie膰.
Zgadzam si臋 ze zdaniem WarnGirl, 偶e „przerwy czy odpoczynki” od zwi膮zku nie s膮 najlepszym rozwi膮zaniem, ale nie w ka偶dym przypadku. Je偶li utrzymujesz z nim sta艂y kontakt , widujecie si臋 to nie mo偶na tego nazwa膰 „odpoczynkiem”. Po prostu dajecie sobie czas by pewne rzeczy przemy偶le膰.
Je偶li naprawd臋 Go kochasz nie poddawaj si臋, je偶li czujesz, 偶e On Ciebie tak偶e – tym bardziej si臋 nie poddawaj. O mi艂o偶膰 trzeba walczy膰, trzeba j膮 piel臋gnowa膰 i przede wszystkim zaakceptowa膰, 偶e nie ma mi艂o偶ci bez cierpienia.
Mi艂o偶膰 rodzi si臋 wtedy- bratasz si臋 z cierpieniem, nie tylko umiesz je znosi膰, lecz go nie unikasz
6 maja 2009 o 20:45 #147149Malinka, mia艂am identyczn膮 sytuacj臋. Zwi膮zek si臋 rozsypa艂 przez niedojrza艂o偶膰 ch艂opaka. Nie by艂 gotowy, 偶eby za艂o偶yc rodzin臋, miec dzieci. Przestraszy艂 si臋 po prostu, przekona艂 si臋, 偶e takie zobowi膮zanie mo偶e go ograniczy膰 w pewnym stopniu. By艂o i jest mi z tym ci臋偶ko. On nie ma nikogo, ja mam. Wiem jednak, 偶e on by艂 i zawsze b臋dzie mi艂o偶ci膮 mojego 偶ycia. Moje 偶ycie jest ju偶 skopane…
6 maja 2009 o 21:44 #147150powiem tak: gowniarze z was jeszcze sa i nie ma co sie dziwic, ze w tym wieku nie ma co zastanawiac sie nad dziecmi i slubem.
koles cie rzucil…niezaleznie jakie podaje powody, to sie stalo.
i masz teraz wybor: albo sie odciac i probowac zachowc twarz, albo wydzwaniac do niego i pozwalac deptac po swojej godnosci.ja bym nie jechala na te motocykle. ale ja, to ja…zawsze wysoko nosilam glowe.
6 maja 2009 o 21:45 #147151O i Manora jest 馃檪 Fajnie widziec nicki ktore pamietam 馃檪
Przykro mi ze tak wyszlo 馃檨 mam nadzieje, ze u mnie nie bedzie podobne, nie chcialabym cale zycie ubolewac nad tym ze nie jestem z nim 馃檨
Zycze Ci z calego serca powodzenia6 maja 2009 o 21:47 #147152I Parvati jest… hehe brakowalo mi Ciebie 馃榾
Chce jechac na te motory, poniewaz jada wszyscy moi znajomi a ja nie mam innej mozliwosci jak zabrac sie z nim :/
6 maja 2009 o 21:50 #147153@Malinka wrote:
I Parvati jest… hehe brakowalo mi Ciebie 馃榾
Chce jechac na te motory, poniewaz jada wszyscy moi znajomi a ja nie mam innej mozliwosci jak zabrac sie z nim :/
ooo to juz naprawde zalosne.
nigdy nie zrozumiem, jak mozna dawac tak po sobie deptac.jesli nie masz na tyle godnosci, zeby sobie to odpuscic…to cholernym stopem jedz a nie z nim.
6 maja 2009 o 21:54 #147154Stara przemadrzala Parvati 馃檪
6 maja 2009 o 21:55 #147155Po za tym, przez wiele lat bylismy przedewszystkim przyjaciolmi, naprawde nie widze powodow zeby nie utrzymywac z nim normalnych kontaktow. Jesli zamkne sie w domu i bede unikac z nim kontaktu to bedzie dopiero brak godnosci.
7 maja 2009 o 05:54 #1471567 maja 2009 o 07:16 #147157@parvati wrote:
@Malinka wrote:
Stara przemadrzala Parvati 馃檪
wiesz co…to jedz, rob z siebie idiotke, jesli lubisz.
dlaczego zaraz idiotke?
normalne jest to, 偶e doro偶li ludzie nawet po rozstaniu spotykaj膮 si臋 i traktuj膮 si臋 jak znajomi/przyjaciele. nie ma w tym za grosz idiotyzmu…
w ko艅cu 艂膮czy ich tak wiele…pokazywanie jak bardzo mu na nim nie zale偶y i sama jest szcze偶liwa by艂oby natomiast dziecinne.
Malinko… po prostu jedz z nim, nigdy nie wiadomo co si臋 wydarzy dalej ale mam nadzieje ze tak jak tego chcesz 馃檪
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.