- AutorOdp.
- 21 listopada 2013 at 11:04
Oficjalna była we wtorek a w kinach od jutra:)
Ja już nie mogę się doczekać weekendu <3
Idziecie?21 listopada 2013 at 11:07No jasne!!! To jeden z moich ulubionych filmów. Oni tu ladnie pokazują co to jest patriotyzm i dlaczego tak ważna jest wolnożć . Jak dla mnie bomba.
21 listopada 2013 at 11:10Dokładnie! Prawdziwy patriotyzm, a nie żlepe podporządkowanie władzy. Ludzie nieraz nic nie robią, bo nie widzą nadzei, a Katniss pomogła im zapalić iskrę. czytam ksiażkę, więc już znam nieco fabułę i to jest wręcz niesamowite, jak władza dba o to, by wiesci o rewoltach się nie rozprzestrzeniały. Ale ludzie widzą…
21 listopada 2013 at 11:13Tak, nasi „Patrioci” mogliby sie od Katniss uczyć umiłowania ojczyzny i wolnożci. Tak sobie o tym pomyżłałam jak widziałam to co działo się przed kilkoma dniami w Warszawie. „Igrzyska” to wartosciowa książka, warosciowy film, bo własnie w prosty i piekny sposób mówi o tym młodym ludziom. Jeżeli chodzi o mnie to to robi na mnie wrażenie. Poza tym jest tam pokazana piekna miłożć, nie gołe ciała. Wzruszająco i romantycznie jest 🙂
21 listopada 2013 at 11:14Zgadzam się z wami, patriotyzm to nie wyrywanie chodników i drzewek przed kamerami telewizyjnymi, tylko postawa, kiedy czasami wręcz naraża się życie, żeby ocalić rodzinę i współrodaków, a w czasie pokoju – też jest wiele sposobów na pomaganie. W igrzyskach to włażciwie nie wiem czy to pokój czy nie? To taka cicha wojna, jak to w totalitaryzmach.
21 listopada 2013 at 11:16Brak nagożci i sexu to jak dla mnie kolejny duży plus, bo nie oszukumy się to najprostszy sposób, zeby przyciagnąć widza, szczególnie młodego do kina…
A kojarzysz ze zwiastuna jak ta biała suknie w trakcie obrotu się zmienia? Niesamowity efekt i symbolika, musi być imponujące na dużym ekranie.21 listopada 2013 at 11:21TAK 🙂 Wiem o co ci chodzi – suknia żlubna, która zamienia sie w kosogłosa 🙂 Ma dużą symbolikę, bo system, w którym zyje katniss wyrywa ją z panieniskiego szczeżcia i wysyla na wojnę. Myżlę, ze to unowersalny symbol, który mozna ogólnokulturowo zastosować. Tylko oczywiscie pieknie filmowo jest tu przedstawiony. Nie moge sie doczekac kiedy cały film zobacze. trailer, to mały urywek całosci w końcu 🙂
21 listopada 2013 at 11:22Ale bardzo dobrze przygotowany, robi niemała ochotę na całożć :-
21 listopada 2013 at 11:28Stroje w Igrzyskach to jest w ogóle uczta dla oczu, ja już się nie mogę doczekać premiery, na szczężcie do weekendu blisko. Ciekawa jestem czy skupili się na Igrzyskach tak jak w pierwszej czężci, czy może będzie większy nacisk na fabułę bo trzeba przyznać w Pierżcieniu Ognia jest bardziej rozbudowana.
21 listopada 2013 at 11:32Tu wszystko zapowiada się inaczej, bo już nie chodzi tylko o przetrwanie, chodzi o rewolucję…
21 listopada 2013 at 11:33Tak, tak 🙂 Ale dziewczyny – nie spoierujcie tym, którzy ksiązki nie czytali 🙂 Bedzie sie działo 🙂
21 listopada 2013 at 14:17@Sweet Coffee wrote:
A kojarzysz ze zwiastuna jak ta biała suknie w trakcie obrotu się zmienia? Niesamowity efekt i symbolika, musi być imponujące na dużym ekranie.
To było super ! Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć ten efekt w kinie 🙂 ktoż miał w ogóle niezłą wyobraźnie by wymyżlać stroje zarówno do pierwszej i drugiej czężci „Igrzysk śmierci”.
Niestety w weekend cza bark na wypady do kina, ale mam nadzieje że uda mi się jak najszybciej obejrzeć21 listopada 2013 at 17:58Wszystkie suknie , które szył Cinna były cudowne, piękne i coż symbolizowały 🙂
Dlatego też podpadł prezydentowi… :/22 listopada 2013 at 11:28Też czekam na ten film, bo pierwsza czeżć była żwietna
22 listopada 2013 at 12:47[usunięto_link] wrote:
Wszystkie suknie , które szył Cinna były cudowne, piękne i coż symbolizowały 🙂
Dlatego też podpadł prezydentowi… :/Ogłosili go najlepszym projektantem w Kapitolu chyba też 🙂 Premiera już dzisiaj, ktoż ma szczężcie i udało mu się zdobyć bilety ??
- AutorOdp.