- AutorOdp.
- 7 października 2012 at 11:08
Dziewczyny mam dożć krępujący problem. Od małego cierpiałam na chorobą lokomocyjną, pamiętam, że podróżowanie było dla mnie koszmarem, nawet 20-30 km w samochodzie. W okresie dojrzewania mi przeszło, ale teraz przez ostatni rok mam tak jakby powtórkę z rozrywki. Z tymże teraz podczas każdej dłuższej podróży dopada mnie biegunka. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, dieta nic nie daje, leki na chorobę lokomocyjną też nie. Co może mi pomóc?
7 października 2012 at 13:00Ja od jakiegoż czasu stosuję Laremid w tabletkach i działa.Jednak skoro mówisz,że leki Ci nie pomagają to ciężka sprawa.Może jakiż probiotyk?
8 października 2012 at 05:20Jezu, to straszne. Nie wyobrażam sobie, jak to musi być ciężkie. Może oprócz leków na chorobę, zażyj też leki na biegunkę? Ja bym spróbowała się upić porządnie i przejechać „na zgodnie”… bo pampersa nigdy bym nie założyła.
10 października 2012 at 15:59no włażnie problem w tym, że to nie jest typowa biegunka, bo łapie mnie tylko podczas podróży i leki na biegunkę nie działają. Nie pomyżlałam o probiotykach, ale z tego co wyczytałam na ulotce Multilacu włażnie jest na biegunkę podróżnych, na bank wypróbuję, bo nic podobnego nigdy nie widziałam, ani w aptece mi nic nie polecali. Aaa to jest synbiotyk, a nie probiotyk, to chyba jeszcze lepiej. Dzięki wielkie.
19 października 2012 at 08:21Wygląda mi to raczej na nieco poważniejsze problemy z żołądkiem i na wszelki wypadek warto byłoby udać się do lekarza pierwszego kontaktu,który juz pokieruje Cię dalej.
11 listopada 2012 at 13:39mozesz sprobowac tego synbiotyku multilac 😉 na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoze 😉
wlasnie biegunka to jest straszna sprawa, szczegolnie w podrozy, nie wiadomo co wtedy ze soba zrobic, po prostu koszmar. A ten synbiotyk tez ogolnie oslania zoladek i chroni uklad pokarmowy wiec spokojnie mozesz zarzywac 😉
11 listopada 2012 at 19:38Uuu, współczuje jeżli każda dłuższa podróż jest dla ciebie ciężkim przeżyciem. Myżlę, że jeżeli nie skutkują najprostsze sposoby to chyba warto sięgnąć po jakiż probiotyk? Po co się męczyć, lepiej sobie pomóc 😀
11 listopada 2012 at 23:24ewelka22- ale nie przejmuj sie tym 😉 wiele ludzi ma takie problemy, wiem, ze to uciazliwe, ale wystarczy, ze lykniesz sobie kapsulke i bedzie okej 🙂 bedziesz mogla sobie spokojnie podrozowac 😀
12 listopada 2012 at 12:40Jasne nie ty jedna i nie Ty ostatnia masz taki problem.Z tym można żyć,tylko musisz odpowiedni znaleźć lek.Tego multilacu spróbuj skoro dziewczyny tu Ci mówią:) Wszystko jest dla ludzi pamiętaj i niczym się nie przejmuj.
16 lutego 2015 at 22:19Dużo czekolady i puszka pepsi przed wyjazdem i będzie git 😀 Prędzej będziesz miała zaparcia niż biegunkę 😀
A jak Cię już dopadnie biegunka to Smecta i po problemie 🙂
18 lutego 2015 at 14:48A może masz coż na tle nerwowym? W sensie za dużo o tym myżlisz i jest. Ja kiedys tak miałam, wizyty u lekarza były, badania prawie na wszystko a okazało się, że to stres. Ale spróbuj z lekami i lekarz koniecznie 🙂
- AutorOdp.