problem z miesiączką.

• Autor
    Odp.
  • monia1994
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam. Mam 16 lat 😉
    Mój problem polega na tym, że okres występował u mnie 1 dnia miesiąca. Ale od dwóch miesięcy jest inaczej… okres miesiąc temu pojawił sie wczeżniej o 3 dni . W tym miesiącu okres pojawił sie jeszcze szybciej … zamiast pierwszego dnia miesiąca to pokazał się cały tydzień szybciej. Co może być przyczyną ? I czy może to być coż powaznego ?
    ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Hormony i raczej nic poważnego. Chyba ,że masz powody by twierdzić inaczej.

monia1994
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Powodów by twierdzić inaczej nie posiadam ani jednego. Lecz martwię sie że po 2 latach wystąpiło takie coż…
    Na internecie przeczytałam, że może to być choroba- oto fragment.

„U dojrzałych pań powodem nieregularnego okresu są z reguły zaburzenia hormonalne nadmiar produkowanej przez przysadkę mózgową prolaktyny lub niedobór tzw. ciałka żółtego, co jest związane z mniejszą produkcją progesteronu w drugiej połowie cyklu. Przyczyną nieregularnych miesiączek mogą być także tzw. policystyczne jajniki. To choroba, na którą cierpi 12 proc. młodych kobiet. Polega na tym, że na jajnikach tworzy się wiele torbieli drobnych pęcherzyków wypełnionych płynem Leczenie nieregularnych miesiączek polega przede wszystkim na przyjmowaniu tabletek hormonalnych.”

Dlatego tez wolałam napisać tutaj i posłuchać wypowiedzi innych.

grzmotke
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

powinna byc co 26 28 dni wiec to normalne

anka66
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

musisz sobie wyregulowac miesiaczke , przez jakis czas mozesz pobrac jakies tabletki, potem powinno byc juz dobrze. Ja polecam osobiscie te :
    [xxxxx]

EDIT:kowal2

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Jesteż w wieku dojrzewania,więc to nic dziwnego że włażnie tak się dzieje. Okres może Ci się nawet spóźniać pod wpływem różnych czynników jak np: stres czy nerwy.

bellana
    Member
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

Dokładnie w okresie dojrzewania to normalne, takie wahania. Jak zaczniesz brać tabletki antykoncepcyjne, to wszystko się ureguluje 🙂 Tak czy siak, powinnaż pójżć na wizytę kontrolną do ginekologa, jeżeli jeszcze nie byłaż 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " problem z miesiączką."

Przewiń na górę