- AutorOdp.
- 1 września 2010 at 17:54
Problem ze skórą rąk miałąm od zawsze. Przesuszała się, na jesień i zimę pękała, krwawiła. Próbowałam juz chyba wszystkiego – dobre kremy, „wanienki” dla dłoni, maseczki itp. Pomagało, ale efekt był krótkotrwały. Ostatnio gdzież na forum przeczytałam, że dobre są krem i mażc Alantan Plus. Dziewczyny strasznie go chwaliły. A wy co sądzicie? Próbowałyżcie?
1 września 2010 at 20:38Mażci nie znam ,ale dobrze i od żrodka się nawilżać.Poza tym zaleciłbym wizytę u specjalisty,bo wygląda na łuszczycę.
1 września 2010 at 20:44Nanobase crem na bardzo sucha skore procz tego kapiele w plynie OILATUM a do tego ja bym radzila kapiele dloni w cieplej oliwie z oliwek… i cos na bank z dieta zas dbaj o rece ubierajac rekawiczki jak najwczesniej jesli ci tylko zimno
20 września 2010 at 14:47Alantan Plus jest na prawdę dobry na przesuszoną skórę! Moja siostra też miała ogromny problem ze skórą dłoni na jesień (sucha, popękana,sina) i pomogło jej smarowanie dłoni grubą warstwą mażci alantan. Zakładała na to bawełniane rękawiczki. Dzięki temu skóra bardzo mocno się nawilżała i przy okazji grzała 🙂 Niestety mam dla Ciebie też złą wiadomożć – jak już raz przemroziłaż ręce to bedziesz miała z tym problem już każdej jesieni :/ Powinnaż zakładać rękawiczki już we wrzeżniu.
21 września 2010 at 10:40Ja też bardzo lubię i na co dzień stosuję krem z Garniera, ale ten czerwony do bardzo suchej skóry 🙂
21 września 2010 at 12:05Też to mam 😀 Nigdy nie pamiętam, jakiego podkładu używam i ciągle kupuję inny.
21 września 2010 at 18:58Mam to samo w zimie. Stosowałam już wiele kremów do rąk ale żaden nie przyniósł zadowalającego efektu. Poprostu smaruje dłonie kremem bardzo często. Latem niemam tego problemu.
31 sierpnia 2014 at 18:43Zafunduj swoim dłoniom kąpiel w oliwie z oliwek. Oliwę lekko podgrzej i dodaj kilka kropel soku z cytryny oraz witaminę A+E, którą w postaci kapsułek znajdziesz w aptece. Mocz dłonie przez 10-15 minut. Zawarte w oliwie niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają regenerację tkanek, a także są źródłem witaminy E, która zapobiega starzeniu się skóry. Oliwa działa także odżywczo na łamliwe paznokcie.
5 września 2015 at 19:48przewaznie w okresie zimowym zaczyna mi pekac skora na dloniach, mam kruche i lamliwe paznokcie. Staram się je utwardzac mistero milano lakierami do hybrydy bo sa mega trwale i latwo sie nimi maluje, a dlonie nawilzam czym tylko sie da
7 września 2015 at 13:45Sucha skóra występuje w przypadku niedoczynnożci tarczycy. Badałaż kiedyż TSH?
7 września 2015 at 14:03Ja 3 razy do roku udaję się do salonu kosmetycznego ([usunięto_link]) na zabieg głęboko nawilżający, a potem stosuję zwykły krem z gliceryną. Nie mam żadnych problemów.
9 września 2015 at 04:07Ja od kilku miesięcy iwerna kremowi z Oeparolu. Naprawdę super nawilża 🙂 I będę go polecac wszystkim, bo serio dziewczyny za taką cenę, macie super krem który naprawde chroni skórę i ją nawilża.
9 września 2015 at 19:24a jaki jest główny składnik tego kremu? bo ja ostatnio zwracam uwagę na to jaki jest skład kosmetyków, zależy mi na tym aby nie zawierały parabenów
10 września 2015 at 04:45To kochana to będzie dla Ciebie strzał w 10tke 😉 Ten krem nie ma parabenów, zresztą do dostania w aptece. I przebadany dermatologicznie jest, więc na pewno nie uczuli.
10 września 2015 at 12:57jak dla mnie obojętnie jaki krem, byle regularnie, i rękawiczki gdy tylko przestaje być komfortowo, a do sprzątanie rękawice gumowe
zimą- bo tez mam wrażliwe dłonie, grubo kremu na noc i bawełniane rękawiczki (w pasmanteriach są po 3zł…) a rano budzę się z gładziutkimi łapkami
polubiłam tez maseczkę oliwkową Ziaji do rąk, jest bardzo treżciwa i uratowała mi raz dłonie spękane na mrozie do krwi…. - AutorOdp.