- AutorOdp.
- 6 lipca 2009 at 11:07
Witajcie:)
Piszę aby uzyskać od Was porady na temat mojej dolegliwożci.
Wybieramy się niedługo na mam nadzieję wspaniałe wakacje ze znajomymi ale strasznie źle znoszę długie podróże, a my jedziemy autokorem aż do Paryża i boje się tylu godzin jazdy:(Co mam robić żeby nie popsuć sobie wakacji??
6 lipca 2009 at 12:38idź do lekarza, niech Ci przepiszę coż na receptę na objawy choroby lokomocyjnej,
a z takich bardziej domowych sposobów to słyszałam, że należy żuć gumę miętową.
podobno pomaga.6 lipca 2009 at 14:03to trzeba bylo bilet na samolot kupic. w dobie tanich linii tlucsie do francji autokarem??? masakra.
6 lipca 2009 at 16:12Ehh przede wszystkim nie jedź na czczo, ale też nie jedz w trakcie jazdy. Nie pij w trakcie jazdy. Zjedz coż przynajmniej pół godziny przed podróżą, a resztę posiłków i płynów przyjmuj podczas postojów. Nie pal papierosów na postojach, bo pużcisz pawia… Przed wyjazdem też nie pal.
Słyszałam, że na chorobę lokomocyjną jest herbatka imbirowa no i guma do żucia, ale bez cukru.
Przede wszystkim zrelaksuj się w czasie podróży, postaraj się dużo spać.
No i są jeszcze leki 😉6 lipca 2009 at 22:05Ja polecam lokomotiw – jak dal mnie najlepszy preparat na te problemy – nie uczula, nie chce mi się po nim spać, nie jestem otępiała.
[usunięto_link]7 lipca 2009 at 09:05O pierwszy raz spotykam sie z takim lekiem. Zawsze wszyscyc biorą Aviomarin, a nawet na wycieczkach szkolnych pamiętam jak Pani uczulała nas żeby zabrać ze sobą koniecznie Aviomarin bo nigdy nie wiadomo kto sie źle poczuje.
11 lipca 2009 at 17:20Aviomarin jest najlepszy. Od dłuższego czasu korzystam i jest na prawde dobry.
12 lipca 2009 at 21:26a więc wychodzi na to że aviomarin rzadzi jeżli chodzi o chorobę lokomocyjną, szukałam informacji na temat tej nieszczęsnej dolegliwożci w sieci i najwięcej mówi sie o aviomarinie.
Coż w takim razie zaufam opiniom innym i mam nadzieję, że pomoże mi przetrwać podróż14 lipca 2009 at 09:31Tak jak pisałem wczeżniej Aviomarin jest najlepszy, nie zastanawiaj się długo tylko leć jak najszybciej do apteki i kupuj przed wybraniem się w podróż….
18 sierpnia 2009 at 10:14Czy aviomarin na prawdę jest taki skuteczny jak piszecie? Ja muszę zmienić lek, bo brałam lokomotiv, ale wymioty wróciły. Chciałabym przerzucić się na coż pewnego i sprawdzonego.
18 sierpnia 2009 at 20:27To nawet się nie zastanawiaj tylko bierz Aviomarin i będzie wszystko dobrze.
19 sierpnia 2009 at 07:28A trzeba iżć najpierw do lekarza, żeby przepisał mi ten aviomarin, czy można go kupić bez recepty i konsultacji z lekarzem?
19 sierpnia 2009 at 16:10to lek bez recepty.
19 sierpnia 2009 at 16:15brałam kiedyż lokomotiv, włażnie będąc we Francji 🙂 i przemieszczając się autokarem. Czułam się po tym okropnie, chciało mi się wymiotować i byłam otępiała. Aviomarin jest najlepszy 🙂
mi pomaga też jeżli siedzę prosto, nie kręcę się i broń boże nie czytam. bo wtedy pochyla się głowę i robi się niedobrze.
udanych wakacji 🙂20 sierpnia 2009 at 09:10Hehe ja jakbym miała czytać podczas podróży to wymiotowałabym dalej niż widzę 😛 a co do tego aviomarinu to jak należy go przyjmować? Są jakież przeciwwskazania?
- AutorOdp.