Problemy z transportem

• Autor
    Odp.
  • Katarzynka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Witajcie:)

Piszę aby uzyskać od Was porady na temat mojej dolegliwożci.
    Wybieramy się niedługo na mam nadzieję wspaniałe wakacje ze znajomymi ale strasznie źle znoszę długie podróże, a my jedziemy autokorem aż do Paryża i boje się tylu godzin jazdy:(

Co mam robić żeby nie popsuć sobie wakacji??

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

idź do lekarza, niech Ci przepiszę coż na receptę na objawy choroby lokomocyjnej,

a z takich bardziej domowych sposobów to słyszałam, że należy żuć gumę miętową.
    podobno pomaga.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

to trzeba bylo bilet na samolot kupic. w dobie tanich linii tlucsie do francji autokarem??? masakra.

Lestat
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Ehh przede wszystkim nie jedź na czczo, ale też nie jedz w trakcie jazdy. Nie pij w trakcie jazdy. Zjedz coż przynajmniej pół godziny przed podróżą, a resztę posiłków i płynów przyjmuj podczas postojów. Nie pal papierosów na postojach, bo pużcisz pawia… Przed wyjazdem też nie pal.
    Słyszałam, że na chorobę lokomocyjną jest herbatka imbirowa no i guma do żucia, ale bez cukru.
    Przede wszystkim zrelaksuj się w czasie podróży, postaraj się dużo spać.
    No i są jeszcze leki 😉

ma-rzena
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Ja polecam lokomotiw – jak dal mnie najlepszy preparat na te problemy – nie uczula, nie chce mi się po nim spać, nie jestem otępiała.

Katarzynka
    Member
    • Początkujący

O pierwszy raz spotykam sie z takim lekiem. Zawsze wszyscyc biorą Aviomarin, a nawet na wycieczkach szkolnych pamiętam jak Pani uczulała nas żeby zabrać ze sobą koniecznie Aviomarin bo nigdy nie wiadomo kto sie źle poczuje.

okm
    Member
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

Aviomarin jest najlepszy. Od dłuższego czasu korzystam i jest na prawde dobry.

Katarzynka
    Member
    • Początkujący

a więc wychodzi na to że aviomarin rzadzi jeżli chodzi o chorobę lokomocyjną, szukałam informacji na temat tej nieszczęsnej dolegliwożci w sieci i najwięcej mówi sie o aviomarinie.
    Coż w takim razie zaufam opiniom innym i mam nadzieję, że pomoże mi przetrwać podróż

okm
    Member
    • Zapaleniec

Tak jak pisałem wczeżniej Aviomarin jest najlepszy, nie zastanawiaj się długo tylko leć jak najszybciej do apteki i kupuj przed wybraniem się w podróż….

pastelka00
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Czy aviomarin na prawdę jest taki skuteczny jak piszecie? Ja muszę zmienić lek, bo brałam lokomotiv, ale wymioty wróciły. Chciałabym przerzucić się na coż pewnego i sprawdzonego.

okm
    Member
    • Zapaleniec

To nawet się nie zastanawiaj tylko bierz Aviomarin i będzie wszystko dobrze.

pastelka00
    Member
    • Początkujący

A trzeba iżć najpierw do lekarza, żeby przepisał mi ten aviomarin, czy można go kupić bez recepty i konsultacji z lekarzem?

ines.
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

to lek bez recepty.

anka88-88
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 19
    • Bywalec

brałam kiedyż lokomotiv, włażnie będąc we Francji 🙂 i przemieszczając się autokarem. Czułam się po tym okropnie, chciało mi się wymiotować i byłam otępiała. Aviomarin jest najlepszy 🙂
    mi pomaga też jeżli siedzę prosto, nie kręcę się i broń boże nie czytam. bo wtedy pochyla się głowę i robi się niedobrze.
    udanych wakacji 🙂

pastelka00
    Member
    • Początkujący

Hehe ja jakbym miała czytać podczas podróży to wymiotowałabym dalej niż widzę 😛 a co do tego aviomarinu to jak należy go przyjmować? Są jakież przeciwwskazania?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Problemy z transportem"

Przewiń na górę