• Autor
    Odp.
  • rotor
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Pojedyncze utwory najlepiej na emule. Nie Blokuje neta, co si臋 czasami dzieje przy korzystaniu z bearshare. Poza tym tam jest prawie wszystko. Szczeg贸lnie polecam do starszych utwor贸w. Ca艂e albumy (du偶e pliki) najlepiej 偶ci膮ga膰 z torrent贸w np. przez utorrent. Mniejszy wyb贸r, ale nipor贸wnywalnie wi臋kszy transfer.

Cleo
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 857
    • Zas艂u偶ony

A ja jednak ostrzegam przed 偶ci膮ganiem z wy偶ej wymienionych program贸w.

Ostatnio moja kole偶anka u偶ywaj膮c w艂a偶nie takiego programu (nie wiem dok艂adnie kt贸rego) mia艂a nieprzyjemn膮 sytuacje z prawem.

Pliki kt贸re 偶ci膮gacie takimi programami przesy艂ane s膮 dalej – kto偶 inny 偶ci膮ga je od Was (chyba, 偶e usuniecie je z biblioteki programu). Ona tego nie robi艂a.

艣ci膮gn臋艂a bodaj偶e piosenk臋 T-Love i grupa oskar偶y艂a j膮 o nielegalne rozpowszechnianie muzyki? czy co偶 takiego. Oczywi偶cie zapewne 偶aden 50-cent nie oskar偶y nas o to – gorzej z polsk膮 muzyk膮 czy filmem.

Po uwzgl臋dnieniu wszystkich okoliczno偶ci 艂agodz膮cych (to, 偶e jest np. studentk膮) dosta艂a 400 z艂otych kary i zabrali jej ca艂y dysk z rzeczami do szko艂y.

ja ju偶 dawno przesta艂am 偶ci膮ga膰 tymi programami z r贸偶nych wzgl臋d贸w.

Polecam takie strony jak [usuni臋to_link] , [usuni臋to_link] , [usuni臋to_link] i [usuni臋to_link] stamt膮d mo偶na pobra膰 pliki bezpo偶rednio – wed艂ug mnie najlepszym serwerem jest odsiebie.com gdzie przed 偶ci膮gni臋ciem pliku muzycznego mo偶na go jeszcze przes艂ucha膰 – tak偶e wiesz co 偶ci膮gasz 馃榾

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

nie 偶ci膮gam za pomoca program贸w typu bearshare, osio艂 czy Utorrent. Ja 偶ci膮gam muzyk臋, filmy oraz gry z:

wielkiekino.eu
    peb.pl
    katzforums.com
    youtube.pl – dodatek downloadhelper do Mozilli
    wrzuta.pl – 偶ci膮gnik.net
    [/b]

agness
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 19
    • Bywalec

ja muzyk臋 bior臋 z wrzuty albo youtube – jest du偶o fajny stronek umo偶liwiaj膮cych pobranie plik贸w 馃槈 np. 偶ci膮gnik.pl
    poza tym w moim mie偶cie jest dosy膰 ciekawy 'program’ – wszyscy pod艂膮czeni udost臋pniaj膮 i 偶ci膮gaj膮 pliki od siebie. p2p. 馃檪

fibi01
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

[usuni臋to_link] wrote:

Lime Vire – szybko sciaga 馃檪

LimeWire 馃檪 he he

tankian00
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

a Torrent jest dobry do tego?

Ayyo
    Member
    • Temat贸w: 19
    • Odp.: 62
    • Sta艂y bywalec

A ja jestem wierna rapidshare:)
    I proponuj臋 nied艂ugo zako艅czy膰 ten temat gdy偶 nigdy nie wiadomo kto nas czyta poza nami,a 偶ci膮ganie p2p jak wiecie jest nielegalne.

Loczus
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

[usuni臋to_link]

najlepszy 馃檪 馃檪

moreover
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Od niedawna dopiero korzystam z Aresa , i musz臋 przyzna膰 偶e dzia艂a bez zarzutu…. jestem zadowolona 馃檪

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

艣ci膮gn臋艂a bodaj偶e piosenk臋 T-Love i grupa oskar偶y艂a j膮 o nielegalne rozpowszechnianie muzyki? czy co偶 takiego. Oczywi偶cie zapewne 偶aden 50-cent nie oskar偶y nas o to – gorzej z polsk膮 muzyk膮 czy filmem.

Po uwzgl臋dnieniu wszystkich okoliczno偶ci 艂agodz膮cych (to, 偶e jest np. studentk膮) dosta艂a 400 z艂otych kary i zabrali jej ca艂y dysk z rzeczami do szko艂y.

艣ci膮ganie nie b臋dzie karalne,a jedynie rozpowszechnianie. Nawet je偶li to kar膮 b臋dzie zap艂ata 3krotno偶ci utworu czyli jakie偶 1,5z艂 na utw贸r. Policja ,ani s膮d nie mo偶e ciebie ukara膰 chyba,偶e na wniosek producenta ,a takowy musi wp艂yn膮膰 by mie膰 podstawy prawne do zatrzymania w tej sprawie.

Kole偶anka mia艂a faktycznie pecha ,bo jakby robi艂a to z serwer贸w nikt by nie m贸g艂 si臋 przyczepi膰 :). Poza tym s艂abego adwokata dlatego,偶e by艂o to wykroczenie do 200czy 250z艂 jest to wykroczenie,a powy偶ej przest臋pstwo wi臋c co to za ugoda skoro utw贸r kosztuje na necie ok. 50gr-1z艂

Je偶li chodzi o programy tylko i wy艂膮cznie uTorrent. Jest najl偶ejszy ze wszystkich tracker贸w ,a poza tym nie obci膮偶a kompa i nie instaluje si臋 co chroni w pewnym stopniu prze „syfem”

Lub po prostu serwery typu rapidshare, megaupload lub inne.

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

Lime Vire – szybko sciaga 馃檪

LimeWire 馃檪 he he

dok艂adnie hehe i strasznie zawirusowany 馃檪

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " program do sciagania muzyki?"

Przewi艅 na g贸r臋