• Autor
    Odp.
  • clara000
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

S膮 globulki propolisowe na infekcje intymne,

azja85
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 85
    • Sta艂y bywalec

Chyba ma wi臋cej zastosowa艅. Ja akurat mam prenalen na gard艂o, to s膮 pastylki do ssania, w艂a偶nie z propolisem, wi臋c pewnie jest antybakteryjny. Bo do偶膰 szybko 艂agodz膮 b贸l gard艂a.

pumpkin
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

Ja o propolisie s艂ysza艂am tylko w kontek偶cie dolegliwo偶ci intymnych. Stosowany jest jako globulki.

A ja o tym zastosowaniu akurat nie wiedzia艂am. Na gard艂o i chor膮 krta艅 stosuj臋 propolis. W smaku nie jest mo偶e zbyt dobry, ale efekty s膮.

A w jakiej formie jest ten propolis kt贸ry stosujesz? Tabletki? Pastylki do ssania? P艂yn?…

luiza22
    Member
    • Odp.: 60
    • Sta艂y bywalec

tak tez s艂yszalam o pierzdze ale propolis to te偶 podobny

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Chyba pierzga? 馃檪
    Prosz臋 ile z nas zna globulki dopochwowe propolisowe. S膮 jeszcze plastry opatrunkowe z propolisem, ja takie z dzieci艅stwa pami臋tam. Jest rewelacyjny na gard艂o ale wiele os贸b jest uczulonych na niego. Z propolisem bio30 mia艂am tylko pastylki w艂a偶nie na gard艂o. Z apiterapii korzystacie ch臋tnie, tylko przy przezi臋bieniu?

Pachnij_pl
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Ja korzystam zapobiegawczo. Podobno sprawdza si臋 r贸wnie偶 w przypadku odcisk贸w, ran 偶ylakowych. U mnie idealnie sprawdza si臋 na problemy z gard艂em i krtani膮.

Modzio
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

W艂a偶nie zamierzam zastosowa膰 propolis rozpuszczony w spirytusie na ropne stany zapalne sk贸ry czyli krosty:) stosowa艂am u kole偶anki i efekt by艂 mega! 馃榾

Hulka
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

艂adnie to tak z kole偶anki robi膰 szczura do偶wiadczalnego?

pumpkin
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Modzio i jak dzia艂a u Ciebie?

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

U mnie propolis stosuje sie od lat, przede wszystkim dlatego 偶e mam w rodzinie pszczelarza 馃檪 w艂asnie taki rozcie艅czony ze spirytusem. Stosuje go zar贸wno doustnie jak i do smarowania. Szczeg贸lnie polecam w tym okresie na uk膮szenia komar贸w! Wystarczy posmarowa膰 zaczerwienione miejsce i od razu przestaje sw臋dzie膰 馃檪

ewelinaa
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moje dziecko te tabletki lubi takie cukiereczki 馃檪

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Propolis"

Przewi艅 na g贸r臋