Proszę o odpowiedz !!!!! Pilne

• Autor
    Odp.
  • ernesia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Witajcie dziewczyny!!! mam gorace pytanie podczas brania tabletek anty.Microgynon21 w trakcie 7 dniowej przerwy mozna bez dodatkowego zabezpieczenia wspolzyc?????? czy tabletki maja rowniez dzialanie w trakcie tej przerwy???? bylam u lekarza i zapomnialam zapytac a jest to dla mnie bardzo wazne…z gory serdecznie dziekuje za wasze odpowiedzi 🙂

toska
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Nie pomogę Ci bo ich nie używam.Ale nie masz jakiejż ulotki do tych tabletek?.A może poszukaj w necie!

Angela123
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

hej dziewczyny….. też tych tabletek nie używalam, ale jak masz tą 7-dniową przerwe to jest to czas na okres, tak?…. W tym czasie fizjologia mowi, ze nie ma dni płodnych… więc odpowedz jest prosta…. dla pewnożci poszukaj jakiego info….. abyż miała 100% pewnożć… 😀
    a w dodatku kiedy bierzesz tabletki anty to koniecznie przyjmój także pałeczk kwasu mlekowego np. lacibios femina – bo to chroni cię przed infekcjami bakteryjnymi czy grzybicznymi pochwy… a tabletki anty sprzyjają takim ifekcjom…

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

Napewno nie musisz sie zabezpieczac podczas przerwy 🙂

lisiczk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Żadne tabletki nie działaja jesli robisz przerwę tz w trakcie przerwy musisz stosować inne zabezpieczenia, a po rozpoczęciu nowego opakowania przez pierwszy tydz. jeszcze dodatkowo jakies zabezpieczenie bo nie ma 100% pewnożci że tabletki zaczęły działać…. nasze ogrganizmy potrafia płatac figle a natura zawzięcie się broni!
    Ja biore logest i wiem że przez 3 miesiące mogę brać bez przerwy- skonsultuj się z lekarzem czy w Twoim przypadku z tymi tabletkami tez możesz to duża wygoda! 😉

lisiczk@
    Member
    • Bywalec

Angela123- życzę udanego porodu hi hi a nie słyszałaż nigdy o kobiecie która zaszła w ciążę podczas okresu? Mówisz jak nastolatka która twierdzi że pierwszy raz się nie liczy i w ciążę nie zajdziesz- przez cały miesiąc mozesz zajżć w ciążę każdego dnia i o każdej porze! Zwłaszcza jeżli ogranizm jest pon. 30 roku życia potem prawdopodobieństwo sukcesywnie maleje!

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Z tego co wiem w czasie 7diowej przerwy kobieta tez jest zabezpieczona.
    Z tym dodatkowym zabezpieczeniem to jest tak….,że wskazane jest gdy np.gorączkujesz, masz jakies rozstroje żoładka, łykasz antybiotyki, albo jakies ziółka(dziurawiec np.)…Wszystko powinnas znaleźc w ulotce ❗

Ja stosowałam Harmonet i mi także zdarzyło sie dwukrotnie nie robic, dla wygody, przerwy miedzy kolejnymi opakowaniami….ale ernesi nie o to chyba chodziło…
    😉

lisiczk@
    Member
    • Bywalec

Włażnie dzięki takim radom rodzą się wpadki… radze wam dziewczynki dokształcić się z deko- 100% gwarancję macie wyłacznie przy systematycznym BRANIU hormonu, w czasie przerwy nie ma co działać w organiźmie i co zabezpieczać, w ciele kobiety plemnik potrafi przeżyc 2 dni!!! Tak więc jeżli wasz partner ma żywotne plemniki czyli jest młody zdrowy i nie ma problemów z potencją jest zwiększone ryzyko że będziecie miały sliczne pękate bobo! Pozdrawiam ginekolożki forumowe ha ha ha

Angela123
    Member
    • Stały bywalec

czy ty wiesz co mówisz? czy wiesz co to sstematyczne brani hormonu? co to 7 dniowa przerwa, brałaż kiedyż tabletki?…. sorry ale nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz….

idz do lekarza to cię użwiadomi… co to jest okres, co to tabletki anty, dlaczego konieczna jest 7 dniowa przwa wlasnie na okres?…. poczytaj o fizjologii ciala kobiety, kiedy okres, kiedy jajeczkowanie itp….

dlaczego trzeba łykać pałeczki kwasu mlekowego i po co…. piszesz jakbys była facetem….

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

tabletki będą działać w 7 dniowa przerwę… ale ja i tak sie zabezpieczałam dodatkowo.. to jest tylko natura a z natura bywa rożnie P

nohemi306
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Zgadzam się w 100% z Angelą123. W ciągu tych siedmiu dni niemożliwe jest zajżcie w ciąże z tegoż to powodu, że to są dni niepłodne ❗ Ja biorę te tabletki już ponad rok czasu i nigdy nie zabezpieczłam się podczas tej siedmiodniowej przerwy no i nie jestem wciązy 😀

nohemi306
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Lisiczk@ ❗ To forum powstało po to aby każdy mógł z nas się wypowiedzieć na jakiż temat, zadać pytanie jeżli coż nas nurtuje etc. Niepowstało po to aby się z kogoż nabijac:

” radze wam dziewczynki dokształcić się”- co to ma być ❓ ❓ ❓
    Wyczuwam w Tobie sarkazm i to nie jest miłe. Oczywiżcie możesz niezgodzić sie ze zdaniem formułowiczek, uważam jednak, że powinnaż to zrobić w delikatniejszy sposób 😕 Pozdrawiam.

Jasminum
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Zapewniam, że regularne branie tabletek antykoncepcyjnych zapewnia stałą ochronę, także w ciągu 7-dniowej przerwy… brałam pigułki przez ponad 4 lata, bez przerwy, zapewniam, że wiem co mówię, z reszta przy kolejnej wizycie spytaj lekarza, a się przekonasz…jedyne ryzyko występuje gdy:
    1. wzięłaż tabletkę później niż 12 godzin po wyznaczonym czasie.
    2. z powodu zatrucia pokarmowego lub innej dolegliwożci wymiotujesz lub/i masz biegunkę.
    3. zapomniałaż o tabletce-ale to oczywiste
    Lisiczka skąd ty takie informacje wytrzasnęłaż? strach się bać! mogłabyż kogoż wprowadzić w straszny błąd swoją niekompetencją.

Angela123
    Member
    • Stały bywalec

dokładnie tak nohemi306 i Jasminum 😀

ale w sumie co tu się dziwić – czasami nawet lekarze nie maja a tym samym nie udzielają rzetelnych informacji, nie wiedzą dokladnie co i jak dziala itp. ja np. miałam kiedyż scesję z lekarką – ginekologiem, bo dostałam zalecenie o stosowaniu irygacji….. (musiałam raz pójżć do innego lekarza niż zwykle), a mój stały lekarz stale powtarzał i polecał różne artykuły itp. wlasnie mówiące o szkodliwożci irygacji na żrodowisko pochwy, więc oczywiżcie zaczęłam z nią dyskutować i wiadomo jej nie przekonałam, bo kto ja jestem aby lekarza uczyć, ale czasami widać, że lekarze nie pogłębuają swojej wiedzy itp…..

to samo jest przecież z nami….. formuowiczami….

anusia
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Ernesia.Ja powiem Ci tak:Jeżli używasz Pigułek anty. to w tym 7-mio dniowym okresie jesteż chroniona,ale nic nie zaszkodzi jak zastosujecie gumke. Wiem,że gumki to nic przyjemnego.Ja tak czasem robie i dzieci nie mam.Poprostu dmucham na zimne.Może to dziwne,ale jestem pewna na 1000% 🙂 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Proszę o odpowiedz !!!!! Pilne"

Przewiń na górę