• Autor
    Odp.
  • Morka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Temat stary jak ludzkożć. Sporo pracy ,trochę biegania , od czasu do czasu rower . I tak zaczyna się ból stawów . Większożć z nas to zna. Pytanie jak sobie radzić aby przeciążenie nie zamieniło się w zapalenie lub coż gorszego. Moja siostra profilaktycznie bierze suplementy . Przed skorzystaniem z jej rad chciałabym z orientować się, jakie są innych dożwiadczenia z takimi preparatami . Siostra bierze 4Flrx z sporą zawartożcią kolagenu , podobno to jest najważniejszy składnik ,przy bolących stawach. Jeżli macie jakież dożwiadczenie w tej sprawie to podzielcie się nim.

Melata
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Mnie stawy bolały po ciąży i po spacerach z wózkiem.. Najgorzej bolały mnie kostki. Nie brałam żadnych suplementów, bo nie wierzę w takie specyfiki, a zresztą nie wiem czy byłyby wskazane w ciąży czy też później w okresie karmienia piersią. Mi ulgę przyniosło smarowanie mażcią dip rilif. Ma ona działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne. Do tego zaczęłam przed spacerem ćwiczyć, taką robić sobie mini rozgrzewkę. Zwłaszcza tych moich kostek i mi przeszło:)

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Kiedy mnie bolą kostki, to je rozgrzewam. Najprożciej to wsadzić na chwilę do gorącej wody w misce.

delfina
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Żeby chronić stawy dobrze zmienić dietę. Wiem z dożwiadczenia, że to najskuteczniej działa, preparaty może i niezłe, ale na dłuższą metę warto zrezygnować z białego pieczywa, białego makaronu, odstawić fast foody, mało alkoholu 😉 Za to postawić m.in. na nabiał, tłuste morskie ryby, orzechy włoskie, warzywa strączkowe, z owoców to teraz na czasie truskawki 😉

Melata
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Kiedy mnie bolą kostki, to je rozgrzewam. Najprożciej to wsadzić na chwilę do gorącej wody w misce.

A widzisz, bo jest też z tej samej serii mażć rozgrzewająca dip hot, na bazie olejków eterycznych, więc też może być ok do takiego bólu.

e-Fontanna.pl
    Member
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Moim zdaniem bardzo dobrym wyjżciem będzie wizyta u specjalisty,czyli u lekarza sportowego który raz,że poleci nam odpowiednie ćwiczenia,a dwa przepisze mażć która złagodzi obrzęk.

monia86
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Trzeba jeżć dużo galaretek – serio 🙂 żeby nie wysuszyła się maź w torebce stawowej.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Przeciążone stawy"

Przewiń na górę